[]

sizce boşa mı kürek çekiyorum?

yaşadığım yerde kadınların bir çoğu tek başlarına dışarı çıkamıyorlar, pazarda tek kadın göremezsiniz, benim gibi gelen birkaçı da pislik bakışlar arasında hızlıca alışverişini yapıp uzaklaşıyor. şaka yapmıyorum gerçek. ben de buranın isminde instagram hesabı açıp kadınların sokağa çıkmaları gerektiğiyle ilgili fotoğraflar paylaşıyorum, bir kaçı küfretti, toplumun ahlakını bozmaya çalışıyor muşum, haddimi aştığımı söyledi. kadınların bazısı benim tarafımda.

ayrıca neler yapabilirim, ne söyleyebilirim, gerçekten çaresizim, çarşıda bir tane hemcinsimi görememek beni çok yaralıyor.


 
Evet boşa kürek çekiyorsunuz.


  • karacigerim vur kadehlere  (21.09.19 20:52:12) 
bence de karışmayın. Eğer iş için ordaysanız bir an önce başka bir şehre geçin. Değilse de geçin. Ne yazık ki böyle durumlarda o bazı kadınlar da baskıyı görünce sizi desteklemez bir anda yapayalnız kalır zor durumlarla karşılaşabilirsiniz. İnanın bazı yerleşim yerleri çok dertli.


  • anten  (21.09.19 20:54:33) 
iş için burdayız ama bir kaç senemiz burda olacak. kurdukları cümlelere bakınca eşlerine çok üzülüyorum. bugün sokağa çıkar yarın sokak aralarında bilmem ne yaparlarmış.

ama taraftarlarım çoğalırsa tek tek denk getirip ezecem kafalarını. çoğunluğın yanında sus pus oluyorlar bu da dikkatimi çekti. zamana bırakıyorum, zaten kimliğim belli değil.
  • for day to break  (21.09.19 20:59:42 ~ 21:00:17) 
hiçbir şey yapamazsın. eğitimde devrim yapman lazım ki iki, üç nesil sonra bir düzelme görebilesin. bu işler gürültücü aktivistlerin sandığı gibi farkındalık yaratmaya çalışmakla olmaz.


  • sinek kral  (21.09.19 21:32:49) 
Mesleğiniz nedir bilmiyorum ama buraya hizmet etmek için geldiniz sanırım, iş demek hizmet demek bi yerde. İnsanlara saygılı davranırsanız, bilginizi emeğinizi güzel pazarlayıp onlara yardımcı olursanız kaleyi içten fethedersiniz ve sizi severler, saygı duyarlar, sevdikleri bi kadının çarşıda alışveriş yapmasını da yadırgamazlar, bişeye ihtiyacınız olursa koşarlar. Mütevazi ve nazik olmanız gerektiğini düşünüyorum. Bu durum belki orada yaşayan kadınların rahatça sokağa çıkmasını sağlamaz ama siz kendiniz rahat edersiniz.
Zaten orada yaşayan kadınlar çarşıya çıkmayı gerçekten isteselerdi Türkiye’nin birçok ücra köşesinde elde edilmiş olan bu özgürlüğü çoktan elde ederlerdi. Yarın bigün çocuklarını gençlerini sizinle konuşmamaları konusunda örgütlerler, huzurunuz kaçar, bu yüzden müdahale etmemek daha doğru.

  • megalomaniac  (21.09.19 22:15:59) 
Şehir neresi?


  • Cruyff  (21.09.19 23:28:01) 
yapma bence. kadınların bu bağlamdaki mücadelelerini en çok diğer kadınlar baltalıyor. kadınlar dışarı çıkarsa kocam dışarıda kadın görür diye düşünüyorlar mesela bi kısmı. işine bak geç.


  • jangbogo  (21.09.19 23:34:29) 
Kaleyi içten fethetmek olabilir ama o şekilde kimseye ulaşamam. Sosyal medyanın bu yönünü çok seviyorum. Birden fazla kişiye hitap edebiliyorsun. Takipçi sayım çoğaldığı zaman bir çok kişiyi ortak noktada toplayabilecek gücü kendimde buluyorum. O şekilde çoğalırsak yetkili makamlarla görüşüp sadece kadınlara yönelik pazarlar kurulabilir. Böylelikle ayakları alışır.


  • for day to break  (22.09.19 00:46:40 ~ 00:47:40) 
2 kere sorulmus ve cevap vermemissiniz. Sehir neresi?


  • nax  (22.09.19 08:34:19) 
Suudi arabistan mi? Gerci orada bile araba falan kulkanabikoykrlar artik.

Tr değildir diye dusundum, en kotu tr sehri bu kadar kotu degildir. Ne güneydogu, ne Yozgat ne baska yer boyle degil, disarida kadin da var erkek de. Turkiyenin her bolgesine gittim, birçok sehirde bulundum.

Cikmalarini istesiginiz sokakta bir sey var mi? Neresi orasi bilmiyorum da disarida bir halt yoksa zaten dışarı cikma kulturu olmayan kadin nasil ve ne icin sokaga cikacak? Cikip ne yapacak bunlar disarida, o da var isin icinde. Sehirde bir halt yoksa ev hanimi olan kadin cikip 2 tur atip niye yoracak kendini, oturur dizi izler kendini yormaz.


Insagramdan yuruyeceksen anonim hesap ac.

Dediklerin dogru ya da abarti, bosa kurek çekiyorsun.
  • stavro  (22.09.19 09:33:54) 
Türkiye canlarım. Ekşi duyurudan biraz kafanızı kaldırırsanız belki siz de görürsünüz. Abartı da değil doğu da değil. Anadolu nun tam göbeği. Isterseniz koordinat vereyim ki vermeme hiç gerek yok zaten anadolu nun şehirlerinden yolunuz geçmişse farketmişsinizdir. Sokaklar da kadın yok.


  • for day to break  (22.09.19 09:48:04 ~ 09:54:36) 
Sokaklarda genel olarak insan var mi peki? Yani yanlis anlasilmasin sallıyorsun demiyorum ama bu anadolu şehirlerinde disarida insan yok zaten. Erkek de yok dogru durust disarida. Gozlerin kadin aradigininda bunu goz ardi etmis olabilirsin. Bunu basini duyurudan kaldirmayan biri olaral degil, Tr nin ve Avrupa'nin dort bir tarafini dolasmis biri olarak soyluyorum bu arada, bunu belirtmemim anlami yok normalde ama sen soylediflgin icin söylüyorum.

Zaten disarida insan olmayan, etrafta bir halt olamayan ve disari cikma kulturu olmayan yerde disaridaki insan sayısı sinirli kadin da erkek de. E kadinin da cogu zaten isi gucu yok hanimi, disaridaki azınlık insanin da bir kismi zaten disari is guc vs icin cikmasi gerekren cikan erkek oluyor.

Bir de o ugrastigin kadinlar o kadar istekli mi bakalim. Kadınların kendisi deco kültüre alismis ve halinden sikayetci degilse "tam anlamiyla" bosa kurek cekiyorsun o zaman. Bu tur yerlerde kadinlar da o kültürün bir parcasi ve o kulturu devam ettirmeye meyilli cunku. Bunlar sagdan soldan kacirilip o kulture hapsedilmis insanlar degil. Kadin-erkek kafalar birbirine yakin.
  • stavro  (22.09.19 10:09:11) 
Kusurabakmayin ama bu yolun sonunu ya aile ici siddet yada kadin cinayeti olarak goruyorum.

Egitim haricinde cozulebilecek bir durum degil. Oyle beni takip eden 1000 kisi buldum baslarini ezecegiz degil, o kadinin aile durumunu bilmiyorsunuz, diyelim bi organizsayon yaptiniz onlar da bu eylem, gezme vs. neyse geldiler. Aksam eve bi gittiler hem kadinin tarafi hem kocasi o kadini oyle bi dovebilirler ki akliniz almaz. Siz de “ooo ben toplumsal kalkinma yapiyorum” diye kendinizi dusunursunuz.

Kadini dusunurek degil onu baskilayan erkekleri ve kadinin ailesini dusunerek ne yapilmasi gerekiyorsa yapilmali. Yoksa dedigim gibi sonu hem de siz bilmeden ya kadina siddet yada kadin cinayeti olur.
  • c1b2k3  (22.09.19 10:25:33) 
@stavro, bulunduğum ilçe 10 bin nüfuslu. sokaklarda da tek tük erkek yok, koca bir kahvane gibi düşün. oraya oraya masa ve sandalyeler atılmış, lak lak yapan geleni geçeni süzen erkek cinsi.


  • for day to break  (22.09.19 12:15:02 ~ 12:16:53) 
soruyu soran arkadaş abartmıyor. bu yaz iş dolayısı ile anadolunun 2 şehrine gittim. ikisi de "büyükşehir." hiç abartmıyorum sokakta hiç kadın görmedim şehir merkezinde dahi. tek tük nişanlısı ile dışarı çıkan 1-2 kadın vardı o kadar.


  • jangbogo  (22.09.19 20:01:59) 
boşa kürek çekmiyorsunuz, sadece etkili bir ifade dili/yöntemi uygulamak gerek yani bize göre doğru olan değil de hitap edilen kitlenin anlayacağı, benimseyeceği bir şey.
kadınların out door etkinliğe katılabileceği bir takım organizasyonlar olabilir ama pelikanları kurtaralım derneği gibi bişey orda olmaz.
kermez gibi, eliişi vb zanaat kursları gibi. mini bir kütüphane kurmak gibi. kadın ve çocukları kapsayıcı bir eğitim/etkinik düzenlemek gibi. orta yaş üstü kadın ve erkekleri unutun. +14 yaş grubuna yönelin.

ayrıca bölgeyi en azından özelden bana yazarsanız sevinirim. toplumsal cinsiyet ve kadın çalışmalarında doktora yapıyorum. hem sizin bana hem de benim size dolaylı bir katkım olabilir.
  • jimjim  (22.09.19 20:14:26) 
en son ne zaman 40 yaşını geçmiş birinin herhangi bir konuda fikrtini değiştirebildin?

ait olmadığı bir topluluğa dışarıdan bakıp "ben daha iyi biliyorum. aslında şöyle yaşamalılar." diye düşünen idealist kardeşim; yaptıklarının bu kadınlar ve onların ekonomik olarak bağımlı oldukları erkekler tarafından kabullenileceğini düşünmene neden olan şey nedir?

ekonomik özgürlüğünü kazanmamış insana sosyal özgürlük kazandıramazsın.

toplumların değişim hızı yavaştır. eğitimi iyileştirirsen sonraki nesiller kendi kendilerini özgürleştirebilir ancak.
  • sinek kral  (23.09.19 13:48:50) 
@sinek kral, bariyerlerinle sana mutluluklar dilerim ama bence bu bariyerlerle zor. ben inanmışsam tüm bariyerleri yıkarım.
göremediğin bir nokta var, hiçkimse halinden memnun değil. duyduğum şahit olduğum şeyler var. herkes bu durumdan şikayetçi, bayların çoğu bile biz eşlerimizi sokağa yollarız ama toplumun dedikodusundan korkarız diyorlar.

kimsenin memnun olmadığı ama bunu dile getirmeye korktuğu durumlarda değişim daha kolay olur diye düşünüyorum. bunu toplumun içinde taşkınlık yapmadan dile getirecek güce ihtiyacımız var. inşAllah.
  • for day to break  (23.09.19 13:56:16 ~ 14:04:25) 
instagram hesabi acarak cok guzel bir sey yapmissiniz. su an yapabileceginiz en iyi sey ve bence yapmaniz gereken en fazla sey: disari cikmak ve bu hesaptan kibar, duzeyli paylasimlar yapmak. Daha ne olsun? Degisimler pat diye olmaz, mayalanir uzun sure.
O insanlara hinc duymayin, aciyin. Bence daha cok merhamete ihtiyaciniz var.

  • ebabil curnatasi  (23.09.19 14:04:26) 
@for day to break; belli ki ululardan bir ulusun ama iç anadolu insanının; "batıdan bir peygamber gelsin. rightious'luğuyla gözlerimizi kamaştırsın. küçümseyici bakış açısıyla çomarlığımızı yüzümüze vursun. versin ayarı, giyelim ukteyi..." diye beklediğini hiç sanmıyorum.

birilerine bir mesaj vereceksen, mesajı alacak tarafın buna açık olması gerekmez mi? "ya biz kadınları sokağa çıkarırırz da millete güvenmiyoz." diyen adam evde karısına, kızına da aynı şeyi söylüyor. tamamen takiyye bunlar. kadını kuluçka makinesi olarak gören, kadının cinselliğini kontrol altına alınca bütün ahlaksal problemleri çözdüğüne inanan ortadoğu erkeği ile dialog kurmaya çalıştığını hatırlatırım. bunların elinden kabuklu yumurta yenmez.
  • sinek kral  (23.09.19 14:37:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.