[]

Developer Stream

Udemy'deki falan kurslar iyi güzel de, genelde syntax anlatıyorlar, bu da bana pek anlamlı gelmiyor. Çünkü syntax bilmek gerekli ama tek başına çok bir işe yaramaz, başka şeyler de lazım.

Onun yerine şimdi ben bir canlı yayın açıp, twitter / instagram klonu falan yazsam. Bu arada hem syntax anlatıp, hem de "program nasıl yazılmalı" üzerine konuşsam. Best practice'lerden bahsetsem. Sorusu olan olursa onları cevaplasam.

Nasıl olur? İzler misiniz yoksa çok mu sıkıcı gelir?

 
ikisi farkli kitleye hitap ediyor. koddan hic anlamayan biri icin udemy daha iyi. ama biraz temeli olan insanlarda senin sundugun sey daha faydali.


  • mayeskuel  (21.09.19 11:39:03) 
Advanced react/node/mongo olursa ben zevkle izlerim.


  • IncredibleMau  (21.09.19 12:22:41) 
sıkıcı olup olmaması senin hitabetine bağlı. onun dışında hedef izleyiciyi iyi belirlemen gerek. syntax anlatmak beginner iken program nasıl yazılmalı birazadvanced kalıyor. Bana sorarsan yeteri kadar tecübeyi kendinde görüyorsan advanced düzeyde bir şeyler yapman daha iyi olur. ortalık hello world ile kaynıyor. Ben selman kahya ve adem ilter'in yayınlarını seviyorum.


  • cassey  (21.09.19 12:28:52) 
selman kahya yapıyor benzer tarzda söylediğin bir şeyi. bayağı community'si oluştu. bence iş yapar.


  • ayin yazari  (21.09.19 13:01:10) 
@cassey başlangıç noktam oydu zaten, ortalığın "hello world" kaynaması. Yani orası işin en kolay kısmı, milyon tane kurs var. Biraz daha zor bir şey için hiçbir şey yok.

Advanced düzeyinde olsa olsa Vue ve Python anlatabilirim. Ama demek istediğim, x teknolojisinden ziyade programı nasıl tasarlayacağını bilmeyen, kendisine spesifik bir issue verilmeden iş yapamayan, ya da işte genel olarak "problem çözemeyen" bir sürü programcı tanıdım çalışırken. Bunun üzerine gitmek istiyorum. Bunun için de "hackerrank'ten pratik yapın" demekten ziyade, kod yazarken nasıl düşündüğümü yansıtabileceğim bir şey daha iyi olurdu diye düşündüm.

Selman Kahya'nın oyun programlama videoları tam bu şekildeymiş. Sağolun bahsettiğiniz için.
  • plutongezegendegilmi  (21.09.19 15:51:23) 
Çok güzel fikir, bir ara George hotz da bu tarz bir stream yapıyordu ondan görmüştüm ben de. Ancak türkçe yaparsan izleyecek insan sayısı inanılmaz düşük olacak, dolayısıyla uğraşmana pek değeceğine inanmıyorum. Türkçe kaynak oluşturmaya harcanan çaba tam manasıyla çöpe gidiyor desem yeridir.


  • roket adam  (21.09.19 16:16:52) 
programlamaya udemy kurslarıyla başlayan biri olarak tam ihtiyacım olan şey. ben izlerim kesin.


  • bcdhms  (21.09.19 17:52:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.