[]

lens seçimi

15 yıldır lens takan biri olarak bir süredir göz kuruluğu yaşıyorum. bugüne kadar hemen hemen bütün lensleri denedim. bir iki yıldır oasys kullanıyorum o da eeh işte. 2 hafta dolunca konforu anında 4te 1e düşüyo, ama dünya para verip 2 haftacık kullanabilmek müthiş canımı sıkıyo.
sorun şu ki bcim 8.9, acua’lar tak deyip gözümden düşüyor hiç kullanamıyorum. biofinity 8.6 olmasına rağmen eh işte idare ediyor ki bu sefer ona dönmeyi düşünüyorum. bir de biomedic 55 gördüm, oksijen geçirgenliği oldukça düşük. deneyimleriniz nasıl kullananlar? yoksa biofinity alıp geçeyim mi?
bu arada 2.75-4.50 miyobum. her akşam lenslerimi çıkartıp gözlük takarım.


 
4 yıldır elegance kullanıyorum. Tavsiye ederim.


  • adwokat  (20.09.19 22:12:54) 
8.6 gözüne uyuyorsa biofinitiy en iyisidir.


  • Pertev nail  (20.09.19 22:17:55) 
Aynı durumdaydım. Artık günlük lens kullanabiliyorum. Uzun süre lens kullanımından sonra oluyor sanırım. Ben de 18 yıldan sonra oldu diyebilirim.

Günlük lensler arasında dailies total 1 diye bir lens var. Herkes aşırı memnun. Ama pahalı ve bağımlılık yapıyor. Sonra başka lens kullanamıyorsun. O kadar rahat.
  • burfak  (21.09.19 10:02:56) 
yillardir biofinity kullaniyorum. sanirim en yuksek oksijen orani bunda. tavsiey ederim.


  • mayeskuel  (21.09.19 12:08:47) 
abi bence o konforsuzluk tak çıkardan oluyor. 9-10 senedir kullanıyorum. son 5-6 yıl lensi hiç çıkarmıyorum. lens kayganlığını giderince göz atıyor zaten. o da 1 ay civarı. 50 güne kadar çıkabiliyor. hiçbir solüsyon gözyaşına kafa tutamaz. lensi zaten hergün parmaklayınca daha kolay deforme oluyor.


  • cassey  (21.09.19 12:35:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.