[]

video editleme için bilgisayar

herkese merhabalar,
video editleme için gittik bir laptop aldık (16 gb ram, nvidia gforce mx150 , intel core i7) ancak photoshop ve after effects kullanırken çok ağır kalıyor. açıkcası bu kadar kötü bir performans göstereceğini düşünememiştim.

dolayıysla yeni bir bilgisayar almayı düşünüyoruz (bu sefer masaüstü), önerisi olan/tecrübesi olanların tavsiyesi ne olur? hangi özelliklerde bir bilgisayar almamız gereklidir. ya da vazgeçin after effectsden falan çok daha az bilgisayara yüklenen şu program var şeklinde bir çözüm de hiç fena olmaz :).

şimdiden zaman ayırıp cevaplayan herkese teşekkürler.

 
video editten kastına bağlı , nedir video edit dediğin?

mocha pro , davinci resolve gibi programlar var.

128 gb ram, bir dünya ssd, çok sağlam bir işlemci ve 4 adet sli son model ekran kartıyla bile ancak çalışıyor. yani bu şekilde bile uçmuyor. programların ağırlığını sen hesap et artık.

yani afedersin ama after effects , ray traced çalışmayacaksan eğer hiç kasma falan yapmaz. bu işin doğası böyle, render almak zaman alır, ssd olsa yarı yarıya düşer. 16 yerine 32 ram olsa daha da hızlanır. böyle böyle gider yani.
  • Fodera  (20.09.19 21:41:20 ~ 21:43:32) 
Samsung SSD 970 PRO NVMe M.2 1TB böyle bir ssd takarsan iyi olur


  • burya  (20.09.19 21:43:48) 
128gb ram nedir Allah aşkına? Ne iş yapıyorsunuz? Ayrıca nasıl bir iş o, o bilgisayar takılmış? Tam olarak ne iş yapıyorsunuz ona göre birşey söylesek? Bahsettiğiniz sistemle 6k görüntü editliyorum.


  • allah yazdiysa bozsun  (20.09.19 21:46:34) 
öncelikle herkese teşekkürler. yaptığımız iş sadece 1080p çözünürlükteki videoları after affects ile editlemek. ancak kullanım sırasında oldukça ağır kalıyor (renderla ilişkili bir sorunumuz yok istediği kadar zaman alsın) ancak after affects kullanırken başka programları bile açamıyoruz neredeyse. after affects içerisinde yaptığımız editleri izleyelim desek bile takıla takıla çok yavaş kalıyor. açıkcası beklediğimizden çok daha kötü bir performans alıyoruz.


  • bir zamanlar cocuktum  (20.09.19 21:55:13) 
imac al geç hiç sorun yaşamazsın.


  • tinky winky  (20.09.19 22:19:33) 
@cemiyet reis ram kullanımı hiçbir zaman o seviyelere cikmaz. Sadece eşit için. Hele 1080p yi biraz ugrassam ben elimle oynatirim.
@cocuk reis bazı after projelerinde çok fazla 3d particule var onlar çok kasıyor. Diğer projelerde normale dönmesi lazim.
Diğer programların kasmasinda da başka iş var. Bazen after iş tutarken başka bir edit programı ile uğraşıyorum.
  • allah yazdiysa bozsun  (20.09.19 22:22:07) 
@tinky winky
Edit için imac al kurtul diyen adamin bu konuyla hic ilgisi yoktur.

  • allah yazdiysa bozsun  (20.09.19 22:22:54) 
aynı sistemle çalışıyorum ben, harddisk yerine ssd var, ekran kartı onboard. senin dediklerinde hiç sorun çıkmıyor, bilgisayarın işlemci sıcaklığı 95ten aşağı düşmüyor render alırken ama gayet ben herşey açık şekilde kullanabiliyorum, ae, ps, bi yandan youtube açık, öte yandan duyuru, torrent falan.

after effetcs ve photoshopun performans , buffer, memory ayarları var onları yap.

sen bi ssd takarsan senin iş çözülür gibi geldi. cihazda virüs falan da olabilir bu arada.

benim projeler biraz hayvani boyutta oluyor 500 600 layerli çoğu 3d.

fotoşopta 200 200 açıyorum rawları :) bilgisayarın ssd yetmiyor bazen usb hdd takıyorum.
  • Fodera  (20.09.19 23:13:07 ~ 23:14:56) 
çare ryzen. bütçe dostu için 3700x para boksa 3900x falan bakabilirsin.


  • papuayenigine02561  (20.09.19 23:19:00) 
SSD
bunu aliyorsun hocam
Pc ucuyor
  • kingcyrax  (22.09.19 16:30:35) 
şimdi video edit tamam ama after effects için herkesin kullanımı farklı. Mesela aynı projede motion blur'u kapat bilgisayarın uçar, motion bluru açınca çok yavaşlatır. Ayrıca kaç tane 3d layer var, kaçında blur var gren var attığın efektlere göre her şey değişir.

ve özet olarak, after'a bilgisayar yetmez. (yaptığın işe bağlı) Ben masaüstü i7 8700k işlemci, gtx 1080 ekran kartı ve 32gb ram ile çalışıyorum (750gb da sata3 ssd), işimi görüyor ama hala daha hızlı olsa iyi olur dediğim yerler var.

Bu arada laptop ile çalışırken fişe takın, benim gördüğüm birkaç laptop fişe takınca bariz hızlanıyordu (işlemci hızı diğer türlü kısıtlanıyor herhalde). Genel olarak çalışma düzeninizi halletmeniz lazım. Blur, gren, motion blur vb. şeyleri en son aktive edip render alırsınız. Önce full res. olarak efekt veya animasyonları görürsünüz. Gerekirse half, quarter çözünürlükte bakarsınız.

Rotoscoping gibi bir iş varsa, After'ın rotobrush'ını kullanmayın aşırı kasıyor. Mocha'da kesersiniz. Bu dediklerimi anlamadıysanız onları kullanmıyorsunuz demektir boşverin zaten.
  • nhk ni youkosu  (22.09.19 18:08:11 ~ 18:09:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.