[]

ptt Taahhütlü mektup getirmiş ama evde yoktum

bana Taahhütlü yollanmış 3 gün önce. eve yazı bırakılmış ptt'den alın diye. bugün de gidemedim. ne olabilir bu ya? dava dilekçesi falan olsa diye düşünüyorum ama böyle birşey olsa ptt kargo ile neden yollasınlar dimi? işin komik kısmı mektubu yollayan kişi oturduğum ilçedeki ptt'ye bırakıp başka bir ilçeye gidip tekrar oturduğum ilçedeki ptt'ye gelmiş. beni de evde bulamayınca kağıt bırakmışlar.

takip kodu var ama kim ne yollamış görünmüyor. öğrenmenin bir yolu var mı?

ayrıca şüphelendiğim bir olay var. bi ara bir elektrik firmasını sosyal medyadan darlamıştım haksız yere elektriğimi kestiler diye. onların işi olabilir mi? :))

 
dava, icra vs edevlet uyaptan görünür.


  • scudman1  (20.09.19 19:25:44) 
Dava dilekçesini PTT ile yollarlar, başka neyle yollayacaklar ki?
Pttden alınmazsa gönderene gotururler tekrar.

  • elorelia  (20.09.19 19:30:00) 
edevlet uyap üzerinden baktım. bişey görünmüyor.


  • false pretension  (20.09.19 20:13:49) 
bıraktıkları kağıdın capsini koyarsanız yorum yapabilirim.


  • benim de soyleyeceklerim var  (20.09.19 22:35:51) 
Takip kodundan çıkmıyor mu gönderici ?


  • infernalcadre  (20.09.19 22:52:55) 
googlea ptt haber kağıdı yazınca çıkan ilk resimdeki gibi kağıt.

takip kodunda kimin gönderdiği yazmıyor.
  • false pretension  (20.09.19 23:49:17) 
beyaz bir kağıt mı, yoksa sarı bir kağıt mı? barkod RR ile mi başlıyor yoksa TB ile mi?


  • benim de soyleyeceklerim var  (20.09.19 23:57:35) 
vergi dairesi ile ilgili yazı olabilir.
bize ptt ile taahhütlü olarak gönderilen ve ne hikmetse hiçbirinde evde olup alamadığımız hep şubeye gitmek zorunda kaldıklarımız şunlardı:
- trafik cezası
- internet bankacılığında yatırım amaçlı hesap ile ilgili banka sözleşmesi
- gelir vergisi ödemesi hk bilgilendirme x2
- kyk borcu hk bilgilendirme
  • ludmilla  (20.09.19 23:58:06) 
@benim de soyleyeceklerim var

sarı bir kağıt.

herhangi bir harf yok. sadece sayı.
  • false pretension  (20.09.19 23:59:54 ~ 21.09.19 00:00:09) 
o zaman muhtemelen çok önemli bir şey değildir diye düşünüyorum. bankadan gelen önemsiz bir bilgilendirme olabilir. ama kesinlikle ceza mahkeme vs ile ilgili bir şey değil, ondan emin olabilirsin, zaten öyle gönderileri evde bulunmadığın zaman PTT'ye değil muhtara bırakırlar (tebliğ edilmesi gereken evrakları)


  • benim de soyleyeceklerim var  (21.09.19 00:34:32) 
@benim de soyleyeceklerim var

ben de öyle düşünüyorum. önemli birşey olsa muhtara bırakıyorlar genelde. bakalım yarın açık olursa ptt gidip alırım, burayı da güncellerim :) teşekkürler.
  • false pretension  (21.09.19 00:38:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.