[]

Bilgisayar açılmıyor, bip sesinin manası?

Günaydın.

Açma tuşuna bastığımda ışıkları geliyor ve fanı çalışıyor, ekranda ise hiçbir şey yok. Çıkan bip seslerini aşağıdaki kayıttan dinleyebilirsiniz. O seslerden sonra öylece simsiyah duruyor bilgisayar. Lenovo e540

vocaroo.com

 
Kitapçığını oku, orda yazar.


  • malheiros  (20.09.19 07:42:49) 
ben ram problemi var.

support.lenovo.com
  • helenart  (20.09.19 08:54:21) 
Prizden fişi çek, LAptopun pilini çıkar ve 1-2 dakika bekle, sonra pili takıp, adaptörü tak, adaptörü fişe tak, tekrar çalıştır bakalım. Bazen böyle saçmalıklar oluyor.


  • Tutkun  (20.09.19 09:21:57) 
Ses kaydını dinlemedim ama muhtemelen ram problemidir. Rami söküp pc açıp, tekrar kapatıp rami takıp tekrar açın bakalım.

Olmazsa aynı yöntemi cpu ve hdd ile de denemek lazım, çok kez açılmayan anakartlardaki bileşenleri söküp takarak açmışlığım var.

İpucu bileşeni söküp, açmaya çalışmak ve tekrar geri takıp açmak.
  • John Bloor  (20.09.19 09:46:17) 
2 tane ram var, ikisini de çıkarıp taktım. Takılı olmadan çalıştırmayı denedim. Yerlerini değiştirdim, tek tek de denedim ama olmadı. Güzelce de sildim. Ssd'yi de çıkarıp taktım.

İşlemci, grafik kartı karta entegre görünüyor kolayca çıkarıp takılmıyor.
  • Piukh  (20.09.19 10:36:33) 
hocam bu da var

support.lenovo.com

ekran kartı chipsetini yakmıs olabilirsiniz
tamirci var
  • kingcyrax  (20.09.19 11:41:51) 
DIMM ve Sistem kartı diyor. Ram bulailirsem yeni bir tane takacağım. Geriye anakart kalıyor. Kontrolünü yapabilir miyim?

@kingcyrax ''tamirci var'' ne demek, anlamadım.
  • Piukh  (20.09.19 11:58:19) 
Ram bozuk olsa da söküp enerji verdiğinde anakart açılmalı ve ekrana başlangıç ekranı gelmeli.

Ram sökülü iken açtığınızda hala ekran yoksa 3 ihtimal var;

İşlemci, ekran kartı, anakart.

Herşey sökülüp anakarta enerji verilmeli, sonra tekrar ekran kartı takılıp işlemci ve ram takılmadan enerji verilmeli, sonra işlemci, sonra ram.

Her biri takıldığında enerji verilip anakart açılacak, ekran gelmiyorsa kapatılıp sıradaki bileşen takılıp tekrarlanacak süreç.

Tabi bunları yapabilmek için laptopu komple dağıracak beceriye sahip olmak lazım.

Gözünüz keserse o modele ait sökme videosu yutibide mutlaka vardır, adım adım izleyip sökebilirsiniz.
  • John Bloor  (20.09.19 12:16:29) 
hocam
ramleri sökerek başlatın
ya da tek tek
ekran gelmezse
anakart problemi
sizin yapabileceğiniz bir şey değil
tamirci var derken tanıdık tamirci var demek istedim
  • kingcyrax  (20.09.19 12:58:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.