[]

Sürat kargo meselesi

Hepsiburadadan aldığım ürün sürat kargo tarafından başka birine teslim edildi. Kargoyu aradım cevap veren yok. Hepsiburadayi arayınca ertesi gün ürünü bana getirdiler ama teslim almadan geri gönderdim zarar görmüş olabilir diye. Bunlar ürünü geri göndermemişler. Kargoda bekletiliyor. Ücret geri iade edilemiyor haliyle. Hepsiburadaya bildirdim ama onlar da çözemediler bir haftadır.

Benzer bir sorunla karşılaşan oldu mu daha önce? Nasıl bir yol izlemeli? Daha ne kadar daha beklemeliyim ?


 
Sürat kargo'ya gidip bizzat görüşün orada açtırıp hasarlıysa tutanak tutturun.


  • engelbert humperdinck  (20.09.19 01:53:10) 
Söz konusu sürat kargoysa her şey beklenir. Ben de sürat kargo tarafından aktarmada bekletilen, bir türlü teslim birimine ulaştırılmayan kargoyla ilgili 2 haftadan uzun süre sürekli aradım. Bir çözüm elde edemedim. Sonunda ümitsizce internet sitesi üzerinden yazılı olarak şikayetimi ve yaşadığım süreci anlattım. Birkaç gün içinde genel merkezden aradılar ve sorunumu çözdüler. Senin de yazılı olarak bildirmeni öneririm. Telefon görüşmelerinden ve yüz yüze görüşmelerden daha etkili oluyor.


  • siyah noktali film  (20.09.19 13:14:37) 
@sivrisinek sürat kargoyu ben değil satıcı tercih etmiş. Ben de sürat kargonun nasıl rezalet iş yaptığını bu vesileyle öğrenmiş oldum. Bundan sonra gerekirse 20 tl fazla verir başka bir kargoyu seçerim. Hepsiburada sorunumu çözemezse artık onu da defterden sileceğim.


  • rabitelli  (20.09.19 17:10:13) 
@siyah noktali film yazılı olarak da bildirdim. Bugün beni kargodan aradılar. Yok ürün teslim edilmiş görünüyor, iade kodu oluşturmadan gönderemiyoruz da bilmem ne. Daha kendi yaptıkları yanlışı düzeltemiyorlar. Ben de iade kodu almadım tabi ki. Ürünü bana teslim etmiş gözükecekler akıllarınca. Sonra başına bir iş gelse ben sorumlu tutulacagim.


  • rabitelli  (20.09.19 17:15:46) 
@sivrisinek

"kişi ürünü teslim almamış hepsiburada çözüm üretmek zorunda" ortada bir sebep sonuç ilişkisi eksikliği yok mu sizce. bu ürünü bir adet satıcı, hizmetin parasını ödeyerek gönderiyor. kargo paketi getiriyor, paket daha önce açılmadıysa aradaki aşamalar herkes için farklı gelişebilecek stresli gerilimli gecikme hikayeler olarak düşünülebilir, malesef bu aksaklıklar sonucu değiştirmiyor ve kendi başına tazminat hakkı vermiyor. o ürün depoda kargo elemanlarınca voleybol topu olarak kullanılıyor da olabilirdi. ürün hasarlıysa diye düşünerek teslim almamış elbette olabilir ama anladığım kadarıyla bu düşüncenin bir yerde kaydı kuydu yok, kargocunun önünde kargo açılarak bu durum tespit edilip kayıt altına alınabilirdi. tahminen kargo memurunun önüne de müşteri bu gönderiyi neden teslim almadı diye bir soru çıkıyordur, ürün açılmadığından iade / değişim formu doldurulmamış, hiçbir işlem sonuçlandırılmadan resmen bilinçli olarak olay sürüncemede bırakılmış gibi bir görünüm ortaya çıkmış, niyet öyle olmasa bile sonuç bu. kargo hepsiburada'ya (hb'de satış yapan satıcıya) iade edecek ama hepsiburadaya hangi kargo koduyla iade edecek, kargo firması bu hizmetin parasını neye göre tahsil edecek.

bazı durumlarda yerimizden kalkıp bazı yerlere gitmemiz gerekir ve bence bu da o durumlardan biri haline gelmiş.
  • engelbert humperdinck  (20.09.19 17:34:06 ~ 17:38:01) 
3 iş günü içinde alıcı şubeden almazsa iade oluyor bildiğim kadarıyla. Bu süre aşıldığı halde geri göndermiyorlarsa şansınızı bir de kargo şirketinin çağrı merkezinde deneyin.


  • auroraaurora  (20.09.19 17:39:37) 
@engelbert humperdinck Ürünü teslim almadan geri gönderme diye bir secenek var duydunuz mu daha önce? Hani 3 gün teslim alınmadıysa geri gönderiliyor? Hatta bu yüzden bazı kargo firmalarından yakınanlar oluyor.

Şu rezaleti bilip bilmeden savunmayın rica ederim. Sizin gibi bu durumları normal karşılayanlar oldukça bu firmalar daha çok baş ağrıtır. Önce haklarınızı öğrenin.
  • rabitelli  (20.09.19 17:41:04) 
@rabitelli
"Daha ne kadar daha beklemeliyim" sorunuzun cevabını kendiniz için en kısa süreye indirmeyi seçebilirdiniz ama cengaverce haklarımızı savunmayı seçtiniz, tebrikler.

  • engelbert humperdinck  (20.09.19 17:51:58) 
@engelbert humperdinck inanın keyfimden uzatmadım bu süreci. Ürün başka birine teslim edilmiş. Varsayalım ki kişi ürüne zarar verdi. İçinden parçasını aldı. Ben bunu iade edersem ve alıcı iadeyi kabul etmezse ciddi bir zararım olacak. Aldığım ucuz bir ürün de değil. Bu riski göze alamam.
Ayrıca haklarımızı savunmalıyız. İşini düzgün yapmayan insanlar kendilerine çekidüzen vermeli.

  • rabitelli  (20.09.19 18:03:23) 
Ayrıca kargo kapıma geldiğinde ürünü açıp kontrol etmeme izin verilmedi.


  • rabitelli  (20.09.19 18:18:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.