[]

öğretmenliği bırakıp fastfood büfe açmak

son zamanlar içimde acayip bir girişim ruhu var stabil maaş, hatta bazen onu bile zamanında almamak vs. (özel okulda öğretmenim) Özel sektör, patron, doğru düzgün artış göstermeyen maaşlar, ama binen iş yükü vs derken İstanbul'da merkezî sayılacak bir bölgede hem cadde okul vs yakınları ufak bir izmir kumrucu tarzı bir ter açıp hem öğrenciye hem de paket sipariş falan ilerlemek istiyorum bir süre deneyip gelirimi katlyabileceğimi düşünüyorum. şimdi sorular şunlar.

1 mantıklı mı?

2. çok küçük bir yer olacak ara cadde olacak kirası 1-2 olacak yerin. bu bilgiler ışığında diğer masraflar ilk aşamada ne olur tahmini abartmadan?

3. izlemem gereken yollar nedir önerileriniz var mı?

 
1) kumru işinden anlar mısınız. İlk kurulum maliyeti ne olacak ? 1 2 ye dükkan gerçekte var mı? Servisi nasıl yapacaksınız

Bir süre çalışmasam da beni idare edecek param var diyorsanız yatırım yapmak için riske atacak sermayem var diyorsanız denemekten zarar gelmez

Bu arada kaç kaç çalışasacakaınız bu tarz yerler sabah 10 gece 1 çalışır kim yardım edecek
  • seyyar satıcı  (20.09.19 00:18:59) 
burada öyle bir mekan var. adam gece 12lere kadar full çekiyor.

aynen anlattığın özelliklerde, sapa bir mevkiide ara sokakta buna rağmen gelip yiyen çok oluyor, onun dışında paket servis hiç durmuyor, bir de sigara satıyor bu adam, bildiğin sigara standı kurmuş, paket servislerde sanırım sigara da götürdüğü için ekstra tercih edilme sebebi oluşturuyor.

bu işler yorucudur, yoruculuğunu göze aldığın zaman ve genel ticaret ve hijyen kurallarına uyduğun zaman iş yapamaman zor bi ihtimal.
  • hem şişko hem deli  (20.09.19 00:19:42) 
senelerdir bekar yaşadığım için gerçekten de iyi tost çeşitleri kumru vb yaparım bir nevi hobim,

bahsettiğim yer şöyle 1-2 bin. neredeyse oturacak alanı olmayacak içerisi full mutfak diyebiliriz çok küçük yerler, ve çoook işlek ana cadde değil, m okul takını uğrak bölgeler var, dışarı masa vs atılacak kış içinse branda tarzı yapılar gibi adı neyse işte etrafı çevrilecek.

aylarca idare edecek knarda param yok iki ortak yapacağız biz çalışacağız, kafamda şu soruyu soruyorum yemek sepeti vs yardırıp en kötü ikinci aydan itibaren 50-100 tost kumru satmak çok mu zor? ya da bu tarz fastfood yapan bir yerin 3 ay boyunca günde 5-10 satışla kapatması imkansızmış gibi geliyor yanılıyor muyum? çünkü kafamdaki hesap şu ilk ay 10-20 ikinci ay 30-40 üçüncü ay 60-70 adet tost kumru sandviç satışı bile yapsam batmıyorum ama 3 ay hiçbrşey satamazam batıyorum, batacağım rakamda öyle çok yüksek şeyler olmuyor ama sonuç olarak çok mu iyimser düşünüyorum?
  • gregorpanpa  (20.09.19 00:25:36) 
benim arkadaş birebir dediğiniz şeyi yaptı, battı. 22 yaşındaydı ve 5-6 yıldır bu sektörde okulu bırakıp kumrucu olarak çalışmıştı bi süre sonra dükkanın müdürlüğünü vs yaptı ama battı. nasıl battı derseniz köşede parası yoktu 1 tane kurye elemanı vardı giderleri karşılayamadı günlük kaç tane attı haberim yok ama 25-30 arasıydı sanırım. konum olarak da izmir fahrettin altay tarafı ama kesinlikle çoooook işlek bi cadde falan değildi, hatta işlek değildi. bilemiyorum belki sizinki tutar.


  • garavel  (20.09.19 01:18:01) 
Çiğköfte işi de yap


  • westblack  (20.09.19 09:10:56) 
biz iki kişi olduğumuz için zaten bir süre satışlar düzenlene kadar iki kişi götrüücez bu bizi ek 5 binliradan kurtarıyor sizin yazfıklarınıza göre.


  • gregorpanpa  (20.09.19 10:38:33) 
@garavel ; fahrettin altay 'da batmayı nasıl başardı. Park cephesi İnönü lisesi tarafındaysa büyük marifet. Merak ettim gerçekten , mekan neredeydi ?


  • synax  (20.09.19 11:36:03) 
Yıllardır esnaflık yapan duyurudaşınız olarak yardımcı olmaya çalışayım. Yapın , hayat felsefeniz '' Hiçbir zaman kaybetmen , ya kazanırım yada öğrenirim '' olsun. Dükkanın tutma işi bambaşka bir sihir , o muhitte 100 kişi 100 farklı işi dener 101'inci iş tutar. Etrafınıza bakın ; açılıp kapanan onlarca işyeri var hiçbiri batmak için açılmadı ama tutmadı ,zannediyor musunuz ki o batan başka bir işyeri açma çabasından vazgeçti. Kapatan her esnaf bir atımlık barut kullansa inanın şu an etrafınızda açık dükkan olmaz. Büfe denersiniz tutarsa ne ala , tutmazsa 2 sene daha para biriktirir başka bir iş bakarsınız, o yüzden vazgeçmeyin , su çok güzel gelsenize :)


  • synax  (20.09.19 11:44:54) 
@synax o taraflarda oturmadığımdan pek bilmiyorum ama arada kalıyordu pek insanın geçmediği bir yer. yanında 2-3 tane daha yemek yeri vardı ama. vallahi bilmiyorum iyi yapıyordu ama ucuzdan satıyordu tanınmak için ben ısrarla fiyatı artır milletin gözünde malzemenin kalitesiz olduğu algısı oluşur dedim dinletemedim. fiyat politikası da önemli.


  • garavel  (20.09.19 13:38:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.