[]

PTT ile yurt disindan kargolarin ulasimi

Daha once yurt disindan (cogunlukla birlesik krallik) yuzlerce kez plak satin aldim, hep 8-9 is gunu icinde ulastirlar. ancak agustos'un 20'si gibi aldigim plaklardan hala ses seda yok. saticinin gonderdigine eminim, bunlarin vergilerini odeyecegim zaten, gumrukte sikinti falan mi yasaniyor bu aralar, bilgisi olan var mi?




 
benim ingiltere'den gelecek bir zarfım ulaşmadı takip numarası olan fakat free shipping bir seçenekle istemiştim, almanya'da dağıtım merkezinden çıkamamış gibi görünüyordu. iptal edip tekrar sipariş ettim, bu sefer expedited/express dhl ile, 6-7 günde ulaştı.
daha gümrüğe bile ulaşamamış gibiydi benimki yani, aynı durumda sayılır mı blemiyorum.

  • gkhncnzdgn  (19.09.19 21:08:05) 
Maalesef kargo takibi yok. PTT'de evde bulamasa kagit birakirdi, vergiyi odeyip teslim alirdim. Kagit falan da yok piyasada.


  • soppy cunt  (19.09.19 21:08:45) 
yeni gümrük düzenlemesi yapıldı hatırlarsanız. bu düzenleme sonucunda tutarı ne olursa olsun her alışverişe (0.00001 lira dahi olsa) 5,27 tl (değişti sonradan bu rakam) gümrük ücreti çıkarılması kararı alındı. bu karar aliexpress, gearbest vb sitelerden 20 cent'e telefon kılıfı alanları çok etkiledi. insanlar koca telefon kılıların vb 1 lira verip 5 küsür lira vergi çıkınca kapıda ptt görevlisine ben almıyorum demeye başladı. ptt ve gümrük görevlileri de buna istinaden işleri yavaşlattılar, çünkü ürünü gümrükten geçirip işleme sokuyorlar, ürün adamlara geri geliyor, geldiği yere geri göndermekle mükellefler. böyle saçma bir durum peydah olduğu için son 2 3 aydır gümrük ve yurt dışı alışverşi konusu biraz sıkıntılı oldu. benim bir ürünüm (100 küsür dolar bu arada) tam 2 aydır gümrükte bekliyor mesela, ücret belirliyorlarmış, halbuki wiggle.com ürünü fiyatı vb her şeyi belli ürün... yavaşlatıyorlar işleri. bunun asıl sebebi ise şu, 2 ay boyunca kargon eline ulaşmazsa aliexpress gibi siteler ücreti alıcıya iade ediyor, kargocular da bunu bildiği için 2 ay ellerinde tutuyorlar takipsiz kargoları... bizim ülkede kimse mağdur (?) olmuyor onlara göre. ama koca kargolar singapurdan hong kongdan buraya kadar parayla geliyor, kimsenin sikinde değil afedersin. israftan başka birşey değil yaptıkları.


  • Tears of Devil  (19.09.19 21:38:01) 
Yurtdışından plak alan biri olarak artık takipsiz kargoyla plak sipariş etmeni tavsiye etmem. Vergi olayı çıkana kadar tüm takipsiz kargolar takır takır geliyordu. Fakat Mayıs'tan sonra 2 kez takipsiz plak getirmek istedim, ikisi de ne hikmetse bana ulaşmadı ve göndericiye geri döndü. Takipli olanlar ise bir-bir buçuk ay içinde elime ulaştı.


  • brillant comme une larme  (19.09.19 23:17:51) 
Benim de Almanya'dan kargom 15 ağustostan beri gümrükte bekliyor. Takip numarası da var bu arada.


  • chavezding  (19.09.19 23:23:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.