[]

Gün içinde enerjisiz kalmak

Sabahları sarhoş gibi uyanan biriyim. Sıfır enerji ile evden zar zor çıkıyorum. Kahvaltı filan yok tabi. Sonra simitçiye gidip 1 simit yiyorum. Ordan işe. Saat 2 ye kadar orda kalıyorum. Yemek filan yok. 2 de eve dönüp 1 dürüm(döner-Kenan VS) yiyorum. En son da akşam ev yemekleri olan Bi yere gidip düzgün bir şeyler yiyorum. Tüm öğünlerim bunlar. Bu sebeplerden gün içinde fazlasıyla halsiz kalıyorum. Hep Bi yerlere yatmak, uzak ak istiyorum. Ayakta duramıyorum hiç bir zaman. Askere filan gitsem ayakta 5 dk suramayacağımından tezkere alamam büyük ihtimalle.

Sabah kahvaltı yapayım diyorum ama uykudan feragat edemiyorum. 12 gibi acıkıyorum ama tembellikten yanımda yiyecek bir şey görürmediğim için aç aç saatin 2 olmasını bekliyorum.

Aslında sorunum belli. Tembel olduğum için yemek yiyemiyorum. Yemek yemediğim için de halsiz oluyorum. Halsiz olduğum için de tembel oluyorum :)


Soruma gelecek olursam,
Bu halsizliğime nasıl Bi çözüm bulabilirim?

185 boyunda 80 kiloyum. Kilom filan da ideal aslında. Baya uzun oldu şimdiden teşekkürler.

 
çok sıkı bir rutinin içine girmişsin. git bir hafta tatil yap bol oksijenli bir yerde. kendine gelirsin.


  • walter white kilikli  (19.09.19 00:57:51) 
Kilon biraz daha az olsa daha iyi olur sanki.
Simit vs enerji dusuruyor.
Durum kaliteli bi etten mi o da onemli.
Keza ev yemekleri yapan yerin kullandigi malzeme de onemli.
Gun icinde susuz kaliyor da olabilirsin.
Sabah simit yiyecegine soguk sandvic al.
Bi de kanin vs dusuk olabilir, baktir.
  • Flipsflops  (19.09.19 02:11:20) 
Uyku apnesi olabilir, doktora görün.


  • hankmoodyjr  (19.09.19 02:15:37) 
uyanamama sorunu yaşayanlarda gözlemlediğim bazı alışkanlıklar var.
insanlar aslında çok erken saatte uyanıp(güneş doğmadan) "daha kalkma vaktine çok var" diyerek ikinci uykuya başlıyor. daha sonra kalksalar da ayılamıyorlar. zar zor ayılsalar bile aslında gereğinden fazla uyumuş oldukları için akşam uykuları gelmiyor.

uzun saatler bilgisayar, tv başında oturmak ve hatta yattığı yerden telefonla oynamak yoluyla gözlerine mavi ışık girmesine izin verdikleri için uykuya dalmaları daha da güçleşiyor.

bir noktadan sonra hepsi kısır döngü haline geliyor.

alışkanlıklarını kontrol et.
akşam 18:00'den sonra bir şey yeme.
erken yat ki hem miden kazınmasın, hem erken kalkarken zorlanma.
normalden daha erken kalkıp biraz egzersiz yap. şınav, squat, burpees...vb
  • sinek kral  (19.09.19 05:02:04 ~ 05:04:17) 
@walter White bu rutini başlayalı daha 2 3 hafta oldu. Bu rutinden önce de böyleydim aslında. Şuan daha fazla.

@Flipsflops kilom fazla değil aslında tam tersi az.
  • Alimelli  (19.09.19 08:54:20) 
simitcide simit yemek yerine yesillikli peynirli bir sandvic yiyebilirsiniz. simit hicbir besin degeri olmayan sacma sapan bir sey.
is yerinde masaniz dolabiniz falan varsa kuruyemis, kuru uzum, incir, kayisi vs. depolayin, arada atistirin.
pazar gunleri iki cesit yemek yapin, hafta icini rahat rahat cikarirsiniz. kendinizi doyuramiyorsaniz bu yasamin pek de bir anlami yok gibi :)
  • kassiopeia  (19.09.19 09:39:18 ~ 09:39:43) 
Sabahları zor uyanmak, enerjisiz olmak hipoglisemi belirtileri, şekerinizi ölçtürün bence. Kan testi yaptırın, açlık tokluk kan şekeri, tsh, b12, demir falan baksınlar.


  • hair freak  (19.09.19 10:14:51) 
Hocam askerde çok rahat edersiniz, alıştırıyorlar o düzene her türlü :)

Gece uyumadan önce odayı güzel bir havalandırın, uyku kalitenizin sebebi havasızlık olabilir.

Yemeklerinizde karbonhidrat yerine protein tercih etmeye çalışın (simit yerine yumurta, süt vs.). Karbonhidrat yiyince 2-3 saat iyi oluyor ama sonra yoruluyorsunuz, normal bişey o.

Bir de tabi ki doktora gidin, belki kan değerlerinizde bir sıkıntı vardır. Vitamin falan alırsınız en kötü.
  • plutongezegendegilmi  (19.09.19 10:59:55) 
olay tamamen psikolojik.işini sevmiyorsun ve hayatında pozitif heyecan ve beklentiler yok,o yüzden.


  • hap var ot var  (19.09.19 11:21:23 ~ 11:22:25) 
reaktif hipoglisemi, tiroid, b12, dvit, demir


  • jimicik  (19.09.19 11:27:58) 
Alakası var mı bilmiyorum ama şekerin olabilir diyenler için tatlı ile aram hiç yoktur. Tatlı şeyleri sevmem. Yine de şeker olmuş olabilir miyim? Ek olarak ayak tabanlarım son 1 kaç aydır yanıyor gibi oluyor bazen. Bunun şekerle ilgili bişey olduğunu duymuştum.


  • Alimelli  (19.09.19 13:05:19) 
seker dedigimiz aslinda diyabet ve ona giden basamaklar. reaktif hipoglisemi bunun ilk basamagi gibi dusunun. sekeri sevmekten sevmemekten bagimsiz. genetik faktorler ve hayat bicimi etkili gelismesinde. ayak yanmasi diyabetle iliskili olabilir.


  • jimicik  (19.09.19 14:14:42) 
Ayak yanması şeker de olabilir, b12 vitamini eksikliği diye de kalmış aklımda. Siz bir an önce tahlillerinizi yaptırın.


  • hair freak  (22.09.19 17:32:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.