[]

camdan sarkip sigara icen alt komsu

selam,

alt komsu camdan sarkip sigara iciyor, bizim cam acik oldugunda tum duman hop bizim evde.

ne yapabiliriz bu durumda? biraz aksi bir insan, gidip ne diyebiliriz? adamin evi kokmasin diye bizim ev les oluyor.

 
olayı "biz fena sinir olduk" mimikleriyle değil de, "abi sen ev kokmasın diyosun da bizim eve geliyor dumanlar ahahaha biz de dedik kim evde gizlice sigara içmeye çalışıyo, bilgin olsun diye geldim, işler nasıl?" falan deyip hemen ayrılın kapıdan. olayı eğlence boyutunda anlatırsanız hiçbir şey demez. ama arkasından çok kızıp geldiğinizi anlarsa o da terslenebilir.


  • lovemyself  (18.09.19 23:16:01) 
Çözüm önerim yok, takip etmeye geldim!

Her yaz aynı sıkıntıyı yaşıyoruz, bizim komşu da aksi adamın teki ek olarak sürekli alkol alıyor, bişey denmiyo herife :D Mecbur camları kapatıyoruz.
  • superfluid  (18.09.19 23:16:37) 
Astimim var, nefesim tıkanıyor sigara dumanindan diyebilirsiniz.


  • hindistan cevizi  (18.09.19 23:18:09) 
Bence o aksi değil de sizin burnunuz fazla keskin gibi duruyor. Adam kendi penceresinden sigara içiyormuş işte. Bir de alt kattaymış, daha ne yapsın? Borunun ucuna sigara takıp sizin pencerenin önüne uzatıp içmiyor sonuçta. Ha, her türlü aşırı duman geliyorsa ve adam da füze değilse, sizin evin katlar arası yüksekliği ranza kadar mı acaba?


  • ma vie noire  (18.09.19 23:19:53) 
yemek versiyonunu düşünelim. diyelim ki yine rüzgar o taraftan esiyor ve alttan yükselen kokular sizin mutfaktan içeri giriyor. ne diyeceksin, yemek pişirme mi?

bir evde bir balkon bi de mutfağın büyük penceresi olur maks. başka nerde içsin adam?

yani adam haklı demiyorum ama çözüm yolu görmüyorum. adam içerde içemiyor, camda içemiyor, napsın dışarı mı çıksın?
  • sttc  (18.09.19 23:30:53) 
Ben alt komsunun ictigi sigaranin bi evi les gibi yaptigina inanmiyorum. Sigara icen biri degilim, net bilgim yok o yuzden ama bence pencereyi falan kapatin


  • icim urperiyor  (19.09.19 01:20:02) 
Benim de burnum çok keskindir ve acayip rahatsız olurum sigara kokusundan.

Maalesef camı kapatmak ve küfretmek dışında bir şey yapmıyorum, yapamıyorum. Adama gidip evin içinde iç diyemeyeceğimize göre katlanıyoruz ve sigarayı bırakmasını veya taşınmasını diliyoruz.

He ama daha birkaç hafta önce üste taşınan elemanlar izmaritini ya camın önünde bıraktı ya da aşağı attı ve bizim koltuğun üzerinde yanık halde buldum tam yatmaya gidecekken. İzmariti yutturuyordum çocuklara gözüm döndü ama diğer durum bu kadar vahim değil.
  • chicha  (19.09.19 08:49:39 ~ 09:01:14) 
Bunun bir de kendi evi kokmasın diye davlumbaz altında veya banyoda içen modeli var ki evlerden ırak. Sigara içen birinin o kokunun rahatsız ediciliğini anlaması çok zor. İletişiminiz zaten varsa şakayla karışık söyleyebilirsiniz ama diğer türlü terslenme olasılığınız çok yüksek maalesef .


  • Phoebe  (19.09.19 08:50:53) 
napsın adam parka gidip orada mı içsin sigarasını? kendinizi düşünürken biraz da karşı taraf adına düşünün olayları.


  • kablelvuku  (19.09.19 08:53:10) 
adam kendi camının önünde içiyor, bir şey diyemezsin.


  • night train  (19.09.19 08:53:11) 
Bu olay ile evde yuksek sesle muzik dinlemek veya tepinerek yurumek arasinda nasil bir fark var ki? İkisi de komsuyu rahatsiz eden seyler. Adamin kendi evi kokmasin diye bizim ev kokuyor, nesi mantikli bunun? Gitsin evinin icinde icsin cok istiyorsa.

Aksiligini bu olaydan dolayi soylemiyorum, genel olarak mendebur bir adam. Gunaydina cevap bile vermez. İki aydir alt katimizda, oyle cok muhabbetimiz de yok.
  • fakyoras  (19.09.19 09:03:30 ~ 09:04:47) 
teoride haklısın ama mesela bizim de alt katta bebek vardı, gece falan uyanıyordu ben rahatsız oluyordum. aynı şey değil diyeceksin ama neticede ben de kimsenin bebeğinin gürültüsünü çekmek zorunda değilim. fakat ortak yaşam alanında oluyor işte böyle şeyler, göz yummak zorunda kalıyorsun.


  • night train  (19.09.19 09:25:26) 
Camin altina bir tente(yagmur camur fan islanmasin) onun altina da ufak bir fan takmaktan baska bir secenek goremiyorum.


  • lynda.com  (19.09.19 09:46:50) 
bende bunun inanilmaz kokulu yemek pisireni var, ben boyle bir yemek kokusu gormedim, sanirim bir haftalik falan pisiriyor bilmiyorum. hafta ici sabahlari acmiyorum cami genelde ama her haftasonu ozellikle sabahlari odami havalandiramiyorum bu aile yuzunden. kufretmekten baska bir care bulamadim henuz. bir cozum varsa ben de isterim.


  • kassiopeia  (19.09.19 09:50:47) 
icerse icer diyenlerin mantigiyla otobuse les gibi kokarak da binilebilir mesela. ortak yasam alani apartman. balkonda mangal yapmak bu yuzden yasak. yuksek ses bu yuzden yasak. duman da gayet ust kata gidebilir. icmeyen kisiyi de evinde sigara icilmis gibi rahatsiz eder. ben de sigara iciyorum ama acik alanda yuzume gelen duman bile rahatsiz ediyor.

ama tabi ki nezaketle iletisim kurmak lazim. en suratsiz insan bile gulumseyerek gelen birine kayitsiz kalamaz. alerjik astimim deyin, baska tarafa bakan pencerede icmesini rica edin. bir tabak da asure goturun.
  • jimicik  (19.09.19 09:56:36) 
@jimicik güzel örnek vermiş bak. otobüste kimseye gidip -niye leş gibi kokarak otobüse biniyorsun- diyebilir misin? diyemezsin, dersen de kavga etmeyi göze alırsın. bu da öyle işte.


  • night train  (19.09.19 11:41:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.