[]

Işten çıkmalı mıyım?

Ben uluslararası ilişkiler mezunuyum. %100 İngilizce eğitim gördüm.
Geçen senenin mart ayından itibaren bir komisyoncu lojistik firmasına girdim ve halen buradayım. Firma dediğim de bir patron var, bir ben.

Şimdi ilk sene asgari ücret aldım, 1600 TL. İşe girerken işi öğrenecek ve bu süreçte de asgari ücret alacaktım sözde. Yılın sonuna geldik, "Sana zam yapacağım." dedi. Malım ya, sanki bilmiyorum asgari ücrete otomatik olarak zam geleceğini. Neyse. Asgari ücret 2000 TL oldu, o zamandan beri zam mam olmadı. Üstelik bu adam maaşı iki parça halinde veriyor. İlk yarısını ben söyleyince ilk hafta, diğer yarısını da aklına ne zaman eserse.

Bir de adamın karakteri hakkında azıcık ipucu vereyim. Bu adam 5 kuruş için, değil babasını, tüm sülalesini satacak tıynette. Bir de son derece saygısız; yemek yerken yemeği bölüp eposta atmamı istemeler, saat kaç olursa olsun arayıp yazmalar, kendi pisliğini başkalarına yıkmalar vs. Bu maaş konusunda da mesela bir örnek daha vereyim. Babasının şirketinin ofisine taşındık ve 1 senedir oradayız. Babasının 5 senelik çalışan muhasebeci yardımcısını işten çıkarttırdı ve onun yapacağı işi de öğrenip benim devam etmemi istedi. Maaş olarak da "2500 TL" önerdi bu adam. Düşünün çakallığını. Babasıyla kavga edince beni muhasebeden de uzaklaştırdı Allah'tan.

Babam geçen sene emekli olunca "Yıllardır kiradayız, ev alalım. Ben ne alırsam alayım, eve katkıda bulunacağım." diye babamı ev kredisi çekmeye ikna etmiştim ve bir senedir kredi ödüyoruz. Daha 9 sene var.

Bunu niye anlattım? Çünkü tek olsam maaş umrumda değil. Berduş gibi de yaşarım. Ama babamı böyle bir yükün altına sokup da vereceğim 1000 TL'yi bile zamanında verememek beni her ay yıpratıyor.

Üstüne üstlük evim Sancaktepe, ofis Yemibosna'da.
Hafta içi her gün otobüs + metrobüs yapıyorum. Sabah 06:30 evden çıkış, akşam evde oluşum en az 20:30-21:00. Bir de bu yönü var.

Sizce ne yapmalıyım? Ne tavsiye edersiniz?

 
Çık yakınlardaki a101 e gir. Aynı para ve yol stresi yok.


  • horowitz  (18.09.19 20:22:51) 
İş bulmadan dışarı adım atma. Berduş gibi de yaşanmıyor artık, direkt batarsın.


  • dolan dolmuş  (18.09.19 20:28:21) 
isin dandikligine degil maasina bakarak yeni bir is bul ama bulmadan ayrilma, peder icin degil, kendin icin..


  • alttaraf  (18.09.19 20:30:52) 
iş ara, bulur bulmaz da çık. şu an ortam inanılmaz kötü, öyle pat diye bırakma sakın.


  • tabirimekruh  (18.09.19 20:34:56) 
iş bulmadan sakın işten çıkmayın. bir kere "iş işte bulunur" bu inanın çok geçerli bir kural.

ayrıca genç işsizlikten haberiniz var mı? tecrübeli sayılmazsınız 1,5 yıl gerçekten az.

asla iş bulmadan işten çıkmayın. düzenli olarak iş bakın.
  • benaslinda  (18.09.19 20:58:19) 
Is aramaya derhal basla ve bulur bulmaz cik +1

Is bulmadan cikarsan isin cok zor. Piyasada dutgunluk var issizlik orank her ay bir öncekine gore artiyor. Buna karşılık aradan adam degilsin, spesifik bir meslegin yok gorunuse gore. Is bulman zor. Once bul sonra bas istifayi.
  • stavro  (18.09.19 21:04:28) 
Bence de yakındaki A101 e git kafan rahat olur orada iken de iş ararsın


  • seyyar satıcı  (18.09.19 21:08:53) 
İşten çıkacağını belirt. “Eşek” değilse neden diye sorar iyileştirme yapar. 2 kişi çalışıyorsanız mecbur yapacak. Bu sürede iş aramaya devam et bulduğunda diğer işe geç.


  • mak  (18.09.19 22:03:09) 
bedava kölelikmiş seninki de.
durman hata bu zamana kadar.

  • mistikla  (18.09.19 22:06:16) 
Çık ama iş bulmadan çıkma aman


  • gazozailacatmauzmani  (19.09.19 00:11:32) 
sirf yolu icin cikilir bu isten bence. haril haril is arayin bence, cikmadan bulmaya calisin.


  • aydonno  (19.09.19 00:23:53) 
ohooo, yanlış anlama, gençsin sanırım, senin daha işe girer girmez iş aramaya başlaman lazım gelirdi.

şimdi böyle dedim diye de bana kızma ya da cevabıma denk gelecek olanlar olursa umutsuzluğa kapılmasınlar, "o ne öyle hemen iş mi aranırmış?" diye. ama türkiye'de hiçbir zaman hiçbir şey kesin değil. bu bir. en köklü firmanın en iyi kademesindeysen bile işten atılabilirsin ya da firma batabilir (mesela bilindik zengin ailelerinin yatırımlarını ve varlıklarını ülke dışına kaydırması bu tip batabilme risklerine karşı alınan bir önlem) ya da devlette çalışıyorsun diyelim, saçma sapan bir suçlama karşısında kalabilirsin, yine atılabilirsin. o yüzden sürekli iş bakıyor ol. yani sen atılma ihtimalini düşünme yine, sonuçta böyle bir şey aniden de olabilir ve öyle bir durumda ortada kalırsın zaten, ama çalıştığın yerin iflas edebilme ihtimalini hep düşün. o yüzden hangi işe girersen gir, girdiğin andan itibaren iş ara. iş en iyi işteyken bulunur (bu da bir arkadaşımın annesinden duyduğum söz, naçizane :) ) bence başka yerlerde çok daha rahat iş bulabilirsin, ne şu adamdan ne de o manyak yoldan çektiğin çileye değmez. yenibosna sancaktepe ne yav, hem de o maaşla. :( çok üzüldüm cidden. niye üzüldün, sana ne dersen, bilmiyorum üzüldüm ya :( kariyer.net, yenibiriş.com, secretcv.com, linkedin vs yardır her yerden bence.
  • pasp  (19.09.19 08:45:22) 
yorumlarınız için teşekkür ederim. peki iş ararken şu şekilde davranmak beni sıkıntıya düşürür mü?

biz komsiyoncu lojistik firmasıyız, gerçek nakliyeci değil. ben şimdi beraber çalıştığımız bu nakliyecilere işe alım ile ilgili e-posta atsam sorun olur mu ki?

bu arada 29'uma giriyorum ben :(
  • m e b  (19.09.19 10:03:27) 
Yazılı iletişimde bulunma.
İlgili firmalarda kendine yakın gördüğün insanlar varsa doğrudan telefonla ya da yüz yüze iletişime geç.

  • cakabo  (19.09.19 10:06:54) 
hangi universiteden mezunsun? ui cok guzel bir bolumdur. bir cok sektorde bir cok is yapabilirsin. bankada giseye girsen daha iyi kazanirsin, haftasonu calismazsin. mufettislik sinavlari icin zamanin var hala. araci kurumlara basvurabilirsin. spl'nin ileri duzey lisansini almani tavsiye ederim bir an once. bankalarin genel mudurluklerine basvur. management trainee ilanlarina bak. lojistik sektorunu pek bilmiyorum.


  • jimicik  (19.09.19 10:24:15) 
@jimicik : yalova üniversitesi. okul olarak da tırt yani.


  • m e b  (19.09.19 10:55:01) 
yenibosna civarında çok lojistik firması var bildiğim kadarıyla. işin varken rahat kafayla ararsın ama maaş aralığı pek yüksek değil.


  • potsdamer  (19.09.19 11:02:33) 
bankaların inglizce call center departmanlarına başvur, iyi bir eğitim aldığın için muhtemelen girersin.başlangıç maaşın bile şu andakinden çok daha fazla olur
bir kaç yıl orada çalışıp, bankanın genel merkezine geçebilirsin.

illa bu sektörü istiyorsan, arkas - maersk tarzı yerlere başvur. işi öğreneceksen de orada öğren.
  • mafezaku  (20.09.19 14:04:11 ~ 14:05:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.