[]

Grafik Tasarım Kursu ve Vektörel Bilişim hk.

Merhabalar,

Grafik tasarım kursuna yazılmak istiyorum. İnternette ve telefon görüşmemde vektörel bilişim oldukça açıklayıcı ve yardımcı oldu fakat internet yorumlarına baktığımda -ekşisözlük dahil- iyi yorumların şirket çalışanları tarafından yapıldığına dair yorumda bulunan çok olmuş.

firma eğitimi kötü diyen insanlar var, çok iyi buldum diyenler var. çok arada kaldım böyle olunca tabii.

birebir herhangi bir eğitimine gidip/gidenini tanıyan ve deneyimini paylaşabilecek biri var mı?

Veyahut tavsiye edebileceğiniz başka kurumlar. Bilge adam'a da baktım ama telefon görüşmemiz çalışan bayanın bana trip atmasıyla sonuçlandı.

 
(bkz: udemy)


  • ukde  (18.09.19 17:01:06) 
kurs sana yalnızca program öğretir. program bilmek de grafik tasarımcı olmak için yeterli değildir çünkü tasarım dediğin şeyin bir çok bileşeni mevcut. kurs sana bunları öğretmez.

internette bir sürü kaynak mevcut ücretli ücretsiz. photoshop ve illustrator öğrenmek istiyorsan youtube'dan tutorial açıp onların yaptıklarını bir hafta tekrarlarsan 1 haftanın sonunda programlara genel anlamıyla hakim olursun zaten. kurs sana tek tek komutları sıkıcı bir şekilde öğretmeye çalışıyor ki zaten f1 tuşuna bastığında neyin ne olduğunu program sana gösteriyor genellikle.

arkadaşlarım photoshop, rhinoceros gibi programlar için kursa gitti ve onların para vererek öğrendikleri bilgileri 1 haftada kendim öğrenmiştim okuldayken. bunu da ben çok akıllıyım demek için söylemiyorum elbette. bu kadar kaynak mevcutken gereksiz geliyor kurslar.

udemy'deki dersler aşşırı sıkıcı. evet 2 ş ile. photoshop kursu almıştım, yarım saat dayanamamıştım. youtube'dan çeşitli tutoriallar açtım, videoları durdura durdura izleyerek ve uygulayarak öğrenmiştim. bu işin kolay kısmı. zor kısmı yaratıcılık. onun için de behance, dribbble gibi siteleri inceleyebilir, instagramdan başka tasarımcıların yaptıkları işlere bakarak onların nasıl bir yaklaşım sergilediklerini çözümleyebilirsin ki sanırım en önemli nokta da bu. yukarıda da söylediğim gibi, kurslar bunları öğretmez genellikle. programı öğretir ve bitirir. program öğrenmek için de kurs o kadar da gerekli bir kurum değil artık.
  • kahverengi mont  (18.09.19 19:32:34) 
Ben grafik tasarım eğitimi aldım vektörel bilişimden. çok memnun kaldım hala hocamla ve arkadaşlarımla görüşüyorum. Dersler güzel geçti, programların detaylarına kadar iniliyor. en güzel tarafı projeler yaptırılıyor. uygulama yapınca daha iyi öğreniyorsun. bi tek bizim sınıfta bi çocuk vardı o çok zayıftı. hoca ders bitimlerinde genelde onu yetiştirmek için fazladan ders veriyordu. bi kaç sefer benim ihtiyacım oldu etüte o zaman 1 saat filan bekledim. benden sonrada aynı güne denk gelen arkadaşımın soruları vardı o da 2 saat sonra aldı etütü. gerçi kursun sonuna yaklaşınca biz projeleri bitirmek için son günlere bıraktık o yüzden biraz yoğunluk oldu etütlerde. özetle kurs alacaksan vektörel bilişim derim. hoca öğretmek için herşeyi yapıyor.


  • aysingaye06  (15.09.20 21:56:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.