[]

windowstan mace geçiş

iş için yeni bir laptop alacağım. 7-8bin aralığında bir şey bakıyordum. sonra ben bu limiti arttırdım 11bin yaptım dedim ki windows alıp 3 sene sonra kasmasıyla hatalarıyla uğraşacağıma mac alim rahat edeyim.
seçtiğim model şu;
www.hepsiburada.com

ne diyorsunuz? cidden windows yerine macin artısı olur mu? uzun yıllar iş için kullanacağım. windows laptoplar bir sure sonra kasmaya baslıyor ve cok yordu artık beni.
peki macin kullanımı zor mu? hiç bilmeyen biri bi kaç haftada ana hatlarını çözer mi sizce?

 
hızlıca çözersin hiç bir sorun olmaz. ben ilk geçtiğimde 2-3 günde alışmıştım hemen. benim için mac'in tek dezavantajı aksesuar ve ıvır zıvırını hep ona uyumlu almak zorundasın. mesela sürekli sunuma gidiyorum, yanımda her daim dönüştürücü taşımam lazım hdmı kabloyla bağlayabilmek için. ya da usb girişleri farklı artık. gibi gibi. ben burda da sorup aşağıdakini aldım ve gayet memnunum.

Apple Macbook Pro Touch Bar Intel Core i5 8259U 8GB 512GB SSD MacOs 13" QHD Taşınabilir Bilgisayar MR9V2TU/A - Gümüş
  • Phoebe  (18.09.19 10:05:21) 
hocam
girme o islere
daha cok paraya daha az performans
iş ile ilgili de her şeyi yapamazsınız
ssd ile kasma felan yok
6-7 kisilik ekibin it sine de bakıyorum
hic bir sorun yok
tirt islemcili makina bunlar bir de
ssd ve 5-6 gb ram ile
is ile ilgili yapılamayacak bir şey yok ( grafik islemci isteyen programlar haric )

size hocam
i7 8. nesil
16 ram
256 ssd
1 tb hdd
full hd ekran

kendi kullandıgım bilgisayar
msi gl73 8re
ekran kartı da guzel gtx 1060
8000 tl civarı almıstım
tavsiye ederim
ha bu biraz gaming makinası
ve agır
thinkpad bakabilirsiniz
  • kingcyrax  (18.09.19 10:05:23) 
cidden windows yerine mac kullanmanın artısı olur. bilgisayar sorun çıkarmıyor, yavaşlamıyor, çökmüyor bir şey olmuyor. öyle çalışıyor işte.

mac kullanımı zor değil, 1-2 saat içinde alışırsınız. harici mouse kullanmamanızı, kendi touchpadi ile kullanmanızı öneririm. insanı ciddi anlamda hızlandırıyor.

birkaç haftaya falan gerek yok, direk açıp kuracağınız bir şey varsa kurup kullanıyorsunuz. ben yapmam gereken bir şey olduğunda hiç uğraşmadan Siri'yi açıp söylüyorum. O halleniyor, daha ayar falan öğrenmişliğim yok. Meraklıysanız birkaç haftada makinaya takla attırırsınız.
  • babilbaligi  (18.09.19 10:23:19 ~ 12:45:53) 
Hocam selam, windows çökmez. Ben 7 8 sene önce aldığım bilgisayarı hiç formatlamadan kullanabiliyorum hala. Yavaşlamıyor da. Burada bilinçli kullanıcı olmak önemli. Windowstan şaşmayın, thinkpad bakın.


  • Tears of Devil  (18.09.19 11:04:02) 
mac devam. yılların windows kullanıcısı olarak diyorum bunu. benimki 4 yıl oldu alalı ama hala ilk günkü gibi. windows ömür törpüsü.

öğrenmesi 1 haftayı bulmaz.
  • tinky winky  (18.09.19 11:30:12) 
kesinlikle mac daha stabil bir kullanım sağlıyor. donanım ve yazılım tamamen birbiriyle uyumlu. windows'un handikapı generic olmak. yani piyasadaki bir çok yonga üzerinde çalışmak zorunda o yüzden yeterince optimize değil. bunun dışında sorun sadece windows da değil. mac cihazların üretim / montaj kalitesi yüksek, seçilen donanım bileşenleri de üzerinde çok kafa yorularak bir araya getiriliyor.

macbook pro late 2008 modelini 2016 yılına kadar kullandım hiç bir sorun yaşamadan. düşün core2duo işlemcili bir makine, ram ve disk upgrade'i ile uzun yıllar kullandım. sonra çalındı alet. macOS işletim sistemi oldukça CPU ve memory kullanımı konusunda oldukça verimli.

öncesinde ve sonrasında aldığım pc'ler 2-3 yıldan uzun dayanmadı. Eğer bütçene uyuyorsa bir saniye bile düşünme.

PC tamircilerinin de lafına bakma. seçtiğin model gayet yeni bir cihaz. iş'de kullanımdan kastın, ofis, internet işleri ise macbook air bile işini görür, fazla bile bu.
  • coder6006  (18.09.19 11:38:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.