[]

Annesi yürüyüş yapmayan ama yapması gerektiğini düşünen oğluna tavsiye

Evin 10 metre ilerisinde park var. Yürüyüş parkuru var yumuşak zemin. Mahallenin tüm teyzeleri yürüyor her sabah benim anam yürümüyor.( yürüyen teyzeleri işe giderken parkın içinden geçiyorum ve gizli gizli uzaktan fotoğraflarını çekip anneme atıyorum " bak hep senin tayfa yürüyor bi sen yürümüyorsun.." şeklinde ama bir işe yaramadı. Anneannemin yaşlılığındaki bacaklarının tutmuyor olması durumlarını düşündükçe üzülüyorum annemin geleceği için. Kilosu çok yok. Fabrika gibi sigara içiyor. Gün içinde de hareketli ama hareketten ziyade düzenli yürüyüş temiz hava lazım diye düşünüyorum.

"Sal gitsin kadını"/"Salma bi tavsiyem var bak dinle..."

Butonlarından birini tuşlamanızı umuyorum.

 
Bu şekilde ısrar etmeye devam edersen kadın iyice soğuyacak, asla yanaşmayacak yürüyüş yapmaya. Biz anne babalarınızın ebeveynleri değiliz, göz göre göre bir hata yapmaya kararlılarsa onları rahat bırakmak gerekiyor. Üzücü ama olması gereken bu.


  • wmeh  (18.09.19 09:23:42) 
belki orada 20 teyze varsa onlar 3-6-8'li gruplar şekilde en azından merhaba merhaba'ları vardır. bir tanışıklık vardır. sap gibi tek başına gidip "ben de sizinle oynayabilir miyim" demek zor iş, yapan vardır ama herkes yapamaz.
guruplardan birine girebilmesi için gurup içinden(yada yürüyen birinden) bir invitation gerekiyor.

yani yürüyüş yapan insanların içinden komşu, tanıdık vs. biri varsa size çay içmeye gelmesi lazım!
zaten konuşacak çok bir şey olmadığı için illaki yürüyüş mevzu konuşulur. ve valideniz gerekli referansı almış olur.
  • güneyli çocuk  (18.09.19 09:33:13 ~ 09:33:28) 
sen yürü annenle.

gelmek istemezse anne sana bir şey anlatacam, açık havada anlatayım, yürüdükçe açılırım diye söyle. sonra yürürken iş yerindeki saçma sapan mevzulardan birini anlat sence ne yapayım diye fikrini sor. kafasını sana verdiğinden ne kadar yürüdüğünü de anlamayacaktır. böyle böyle 3-5 sefer yapın. zamanla yürüyüşün iyi geldiğini görüp o kendi çıkacaktır.

ama oyun parkındaki çocuğa hadi git arkadaşlarla kaynaş oyna der gibi söylemekle olmaz.
  • yemrem  (18.09.19 09:50:14) 
Akşam eve geldiğinde tut kolundan birlikte çıkın yürüyün


  • lcha  (18.09.19 09:55:14) 
Aklımda güzel fikirler canlandırdınız dostlar. Sağ olun.


  • denizmaniaherif  (18.09.19 10:31:11) 
Küçük bir köpek alın.


  • kitik  (18.09.19 11:38:00) 
@kitik bir taşla iki mi kuş ? :) bence şimdiden olur da.. keşke o kadar basit olsa..


  • denizmaniaherif  (18.09.19 14:11:13) 
Günde sabah akşam zorunluluk olmak üzere en az iki kere çişe çıkartılmalı. En azından sabah siz çıkarır akşamları belki de öğlenleri de anneniz çıkarır.
Kucuk boyutta olursa hem yüyüşüe çıktığında enerjisini çabuk atar hem de bakım ve masrafları daha uygun olur :)

  • kitik  (18.09.19 14:17:14) 
Adımsayar bileklik alsan, belki baktıkça motivasyon olur.


  • cakabo  (18.09.19 14:25:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.