[]

Büyük firmadan ödeme isteme

Türkiye'de alanında iyi konumda olan bir firmayla ticaretim oldu. Ödeme için hiç söylemeden gelin çekinizi alın diye aradılar Nisan'da. Kalan ödemeyi de halen yapmadılar. Biz küçük firmayız, aslında pek de bizden almak istemiyorlar mali. Ucuz verdiğimiz için tercih ettiler.

Şimdi ortağım büyük firma öyle para nerde diye sormayalım bekleyelim diyor da 5 ay oldu. Meblağ da bizim için büyük. Nasıl yol yordam izleyelim?


 
isteyin paranizi, hizmet ya da malin bedelini istemek ne zaman ayip oldu?


  • ebabil curnatasi  (18.09.19 07:45:49) 
o büyük firmaların içinde bazen küçük insanlar çalışır ve onay süreci öyle uzar ki şaşırır kalırsınız.
Sonuç: paranızı isteyin.

  • SiyamkedisiZorro  (18.09.19 07:58:42) 
O buyuk firmalardan catir catir paralarini istiyor tum alacaklilar. Tabii isteyin 5 ay olmus


  • oscar  (18.09.19 08:03:48) 
Faturanızı kestiyseniz arayıp "bir fatura kesmiştik ona bakabildiniz mi" diye kibarca sorun.
Fatura kesmediyseniz kesip götürün, onlar anlar zaten.

  • etna  (18.09.19 09:02:46) 
bakiye mutabakatı adı altında mail atıp altına ödemenizi aşağıda belirtilen hesaba geçebilirsiniz diye yazıyı sonlandırırsın.


  • orijinal nick bulamadim  (18.09.19 09:43:32) 
bir bakiye kalmıştı diye arayıp sorun. büyükse büyük, size ne bundan?


  • babilbaligi  (18.09.19 09:59:15) 
Patronunu arayıp istemeyeceksin kardeş, muhasebe departmanını arayacaksın neden şimdiye kadar aramadınız ki ben olsam komaya bağlamıştım muhasebecisini.


  • Kahir ekseriyet  (18.09.19 10:21:42) 
ortağı şutla onla iş olmaz. paranı da hemen ara iste.


  • scudman1  (18.09.19 11:26:31) 
5 ay saçma sapan bir süre. daha ne kadar bekelyeceksiniz, isteyin paranızı.
muhatap olduğunuz satın almacıya bakiye bilgisini mail atın, düşün peşine. büyük şirketle çalışmanın tek esprisi tahsilat zorluğu yaşamamak olması gerek zaten. böyle iş mi olur.

  • cay koy geliyorum  (18.09.19 11:58:34) 
Tabiki isteyeceksiniz. En büyük firma dahi olsa, finans birimi ödemeleri önceliklendirir. Ayda 500 milyon TL ödeme yapan firma bile, parasının peşinde koşmayan firmanın ödemesini öteler (İş etiği sahibi %1'lik'lik firmaları dışarıda bırakalım).

Büyük firmalardan ödeme isterken sadece iletişimi biraz farklı kuracaksınız. Zaten sözleşmenizde ödemeniz için anlaştığınız bir tarih vardı. Finans birimine faturanızın görseli ile birlikte bir mail atın, XXX Tarihli YYY tutarlı faturamızın ödeme planı ile ilgili bilgi rica edebilir miyiz diye, onlar mesajı alırlar zaten.
  • talasas  (18.09.19 14:19:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.