[]

otellerde adap erkan

Merhaba,

Booking'den iade edilmez olarak bir otel denk gelmisti iyi fiyatla. Check in yaptim, otel bekledigimden daha luks cikti. Ben de pek bilmiyorum bu isleri hep ya dandik otel ya airbnb yaptigim icin.

1. Normalde otelde hep oderdim giriste, burada bir sey demediler. Booking'den iade edilmez diye cekecekler mi kendileri isteyince? Yoksa cikista mi odeyecegim?

2. Otel odasindaki su, mesrubat, kek, cikolata, bira vs. seyler var. Tabii pahali disariya gore. Ben 3 gun kalacagim diye otele gelirken yol ustunden aldim 1,5 lik 3-5 su vs. Ivir zivir da kuruyemis vs alirim hep zaten. Muhtemelen gene alirim, gorurler beni ole elde bira fistik odama cikarken. Bu garip mi kaciyor? Garip kacsa da adamlarin fahis fiyatli suyunu ya da birasini icemem fil gibi su icen birisi olarak ama merak ettim. Bir de mesela parayi giriste almamalarinin sebebi bu mu? Ben gittikten sonra bakip, ona gore mi cekecekler karttan? Nasil oluyor yedigini ictigini odeme isi?

3. Bu aslinda hep aklimda olan bir soru. Otele ilk check in yaptiginizda, odayi gosteren ve bazen valizinizi tasiyan kisiye bahsis verilir mi? Ben sabah cok erken gelip, valizimi birakmistim. Simdi gelince zaten coktan cikarmislar valizi odaya, ama gene de birisi gelip odayi gosterdi. Bahsis falan da vermedim. Bu durumda bile bahsis vermek mi gerekir? Otelde bahsis adabi nedir aslinda toptan merak ediyorum.

4. Otelden cikarkan oda anahtari birakmak mi birakmamak mi daha dogru? Burasi kartli, karti da alacaklar halleri yok herhalde de, anahtarli yerlerde onu da merak ediyorum.

Evet, sanki cok dertlenmisim gibi oldu ama yillardir erteledigim otel adap erkani dersini simdi almaya karar verdim.

Sagolun simdiden.

 
1) Parayı Booking üzerinde belirttiğin kartından alırlar çıkışta. Sen başka kart ile ödeme yapmak istemediğin müddetçe check-out sırasında kart istemezler.

2) Yemek/içmek zorunda değilsin. Garip karşılanmaz ama gözlerinin içine sokmaya da gerek yok aldıklarını. Odadan tüketim yaparsan check-out sırasında birisi odanı kontrol edip tutarı sana bildirir.

3) 3-5 bir şey atarsın diye yanında geliyor o eleman. Vermezsen dünyanın sonu değil. Eve yemek getirene bahşiş veriyorsan buna da verebilirsin.

4) Bırakmak her durumda daha doğru. O kartları tekrar tanım yapıp kullanıyorlar, sonsuz sayıda kart yok otelde. Anahtar varsa onu kesin iade etmeni isterler zaten.
  • cakabo  (17.09.19 16:24:02) 
otelden çıkış yaparken oda servisi ne yedin içtin bakacak ona göre hesaplanacak. oda+ekstralar. girişte ödeme alınmaz zaten çıkışta ödeme alınır. ya tanımlı kartından alırlar ya da sen nasıl ödemek istersen.

sırt çantan varsa onunla sokabilirsin. elinde sallaya salla götürmek biraz abes.

vermek zorunda değilsin ama verirsen iyi olur.

çıkışta oda kartını iade etmelisin. sonuçta kart şeklinde de olsa o bir anahtar.
  • naksidil  (17.09.19 16:42:43) 
1) dandik otellerde yurt içi ve 1 tane yurtdışı (dandik olmayanlarda da aynısı geçerli) booking ile yaptığım rezarvasyonlar da hep çıkarken ödedim nakit veya kart olarak. O size bağlı. Benin bildiğim racon "checkout"da ödemek.
2-3-4 cakabo +1

  • fezagezgini  (17.09.19 16:43:57) 
soru 4te cikarken derken, komple cikarken degil oyle anlasilmadi degil mi? check out'da degil yani. otelden cikiyoruz ya sabah atiyorum, o zaman. resepsiyona birakip girerken oradan tekrar mi almak lazim yoksa yanimizda gotursek olur mu diye soruyorum. cevaplardan karti komple alip goturecegim dedim sanildi gibi hissettim :)


  • sen de başını alıp gitme ne olur  (17.09.19 16:49:36) 
karti yaninda tasi, checkout yaparken karti resepsiyondaki girevliye verip oda numarani soyleyip checkout yapacagim dersin.

o da tabi ki deyip kat gorevlilerine haber verir. kat gorevlileri de seri bir sekilde odani kontrol eder (yedigin ictigin varsa asagiya bildirir). eger otelden bir sey yiyip icmediysen tekrar bekleriz deyip yolcu eder. ya da "128 tl minibar kullaniminiz var nakit mi kartla mi odemek istersiniz" der.
  • brkylmz  (17.09.19 16:54:32) 
1. NR rezervasyonlar için otelin, rezervasyon sisteme düştüğü anda çekim yapma hakkı var. bazı oteller jest olarak çekim yapmayıp sen oteldeyken nakit ya da başka kartla ödemek istersin diye düşünebilir.

2. minibar kullanmamak ya da dışarıdan getirmek ayıp değil ama şöyle bir durum var; minibarı kullanıp, dışarı çıkıp, akşam kullandığın ürünleri yanında getirip geri koymak istersen sıkıntı olabilir. sen dışarıdayken temizlik ve minibar tamamlama için içeri giren personel, eksik malzemeleri oda hesabına charge edebilir. çıkışta ödemen gerekir.

3. bellboy'lar genellikle asgari ücretle çalışan, gelirlerinin üstünü bahşişle tamamlayan insanlardır. vicdanının el verdiği kadar tip atman lazım.

4. o kartların tanesi 5$ ve başka otelde kullanamazsın. yanında götürmen otele extra külfet. hatıra alacaksan ambalajlı sabun falan al giderken.
  • sinek kral  (17.09.19 21:09:45) 
2-elde naylon posetle gezilmez, sirt cantasi falan olur
3-bahsis vermeyeceksen esyani tasitmaman daha iyi olur
4-disari cikarken teslime gerek yok
  • pofudukayi  (17.09.19 21:21:17 ~ 21:23:04) 
4. o kartlar manyetik. mağazalardaki manyetik alanlardan geçince bozulabiliyor. çıkarken bırakıp geri geldiğinde tekrar alırsan daha iyi.


  • sinek kral  (17.09.19 23:10:36) 
2. Bazı oteller (her şey dahil oteller genelde) dışardan yiyecek, içecek kabul etmeyebilir. Kural olarak belirtir zaten booking esnasında. Atıyorum adam dışardan yemek aldı zehirlendi, tutuyor otel yemeklerinden zehirlendim diye dava açıyor, yabancı turistin çirkefi zaten ne kulp bulsam da tatili beleşe getirsem diye uğraşıyor. Ya da otelin bizim müesse kazansın çakallığı işte. Otelin barı dururken gidip dışardan içki alıp resepsiyonda, havuz başında ortalık yerde kendi içkini içersen hotel yasak kardeşim, kendi barımız var, içeceksen burdan içeceksin diyebilir. Bahsettiğim gibi baştan yasak koymayan bir otelse, ne allah verdiyse taşırım odaya Lidl poşetini gözüne gözüne sokarım resepsiyonistin hiç gocunmam:)

3. size kalmış. ama orta üstü bir otelse, bavul falan çıkardılarsa verilmesi uygundur. yaş ilerledikçe insanın veresi geliyor üç beş:)

4. Anahtar hayvani bir şey değilse kartmış, anahtarmış hiçbir şey bırakmam çıkarken. Çok girer çıkarım çünkü her seferinde ordaki adamla muhattap olmak istemem. Bazen otel diyebilir bırakmak zorunlu, kaybedersin bilmemne yaparsın senle mi uğraşacağız kafasında olup bırakmanı isteyebilir
  • freedonia  (18.09.19 00:52:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.