[]

Intermittent Fasting yapmanin sebebi nedir?

Bilmedigim icin soruyorum.
Zayiflamak icin neden genel olarak yemeyi azaltma yerine bu fasilali oruc modeli uyguluyor insanlar son zamanlarda? Olay zayiflamak degil baska sey ya da sadece zayiflamak degil ise nedir, bu IF isinin olayi nedir?



 
Çok fark yaratmayan birkaç spesifik özelliği var ama en kayda değer etkisi belli bir yemek yeme saati olduğu için insanların gün içerisinde gereksiz kalori alıp şişmanlama eğilimine girmesini engelliyor, yani boğazına hakim olamayan birini if yapmaya ikna ettiğinde yemek yeme konusunda otokontrolde bulunmasını sağlıyor, yoksa kalori açığı vermedikten sonra ne yaparsan yap kilo veremezsin.


  • angelus  (17.09.19 13:02:16) 
Ben düzgün beslenen bir insandım uzun süredir. Fakat kilo vermem aşırı yavaş ilerliyordu. İntermittent yapınca 92 kilodan 73 kiloya düştüm 29 marttan bu yana.


  • denizgonen  (17.09.19 15:54:15) 
Düzen.
Bu olayda işini saatlere bağlıyorsun.

Şimdi beni ele alalım. Ben 08:30 - 12:30 ve 13:30 - 17:30 çalışan biriyim. Öğle arasına çıktığımda öğünümü başlatıyorum. 8 saat sonrasında bitiriyorum. Böylece beni gece gereksiz yemekten alıkoyuyor.

Kısacası bana kalori hesabı bilmemnedense çok daha kolay bir şekilde disiplinize edip kilo vermeni sağlıyor gibi geldi.
  • baharat  (17.09.19 16:40:47) 
Uzun süreli açlık adaptasyon sonrası iştahı kırıyor. Dar zamanda çok fazla kalori de alamıyorsun. En temel etki bu.

Ben midem boşken rahat antrenman yaptığım ve bana zaman kazandırdığı için de uyguluyorum.
  • arnold schwarzeneger  (18.09.19 14:32:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.