[]

Yehova şahitleri

Arkadaşlar bugün dorduncu kez oldu, bizim apartmana yehova şahitleri diye 2-3 kişi geliyor.
Ve benim dikkatimi çeken şey farkli insanlar ama çok düzgün türkçe konuşmaları, övüyorum, burada mi okudunuz falan diye de soruyorum ama hayır diyorlar, kendileri hakkında bilgi ogrenemiyorum. Bişey sorunca, aynı bizim şarlatanlar gibi lafı dolandiriyorlar. bu da beni çok suphelendiriyor.

Kapıyı açtığımızda evin girişinden, kiyafetten, ne tür birileri yaşadığını anlayabilirler. Ya da mesela annem bunlarla tartışıyor, ben emekli öğretmenim bu konulari cok iyi bilirim falan. Bu sekilde bizim ilcede kim bilinçli, kim daha kolay ne biliyim çok rahat bir sekilde egitim duzeyini, demografik yapı falan cikartabilirler.
Ajan mi bunlar? Ciddi soruyorum.
Avrupa'da gelişmiş bir ülkede bu şekilde evlere gidebiliyorlar mi? Turkiye gibi bir ulkede 3 kere terslenip gonderildikleri eve 4.kez gelebiliyorlar, nasil bu kadar rahatlar? Bizim ev çok ters yerde ve burda başlarına birşey gelse polis bulamaz, hiç korkmuyorlar mi?
Din mi mezhep mi anlamadım zaten.

 
Zirve yaradan yolunda ölmek değil mi? O zaman normal yaptıkları.


  • baal  (17.09.19 00:20:19) 
bunlar hristiyanların fetöcüleri. en az fetöcüler kadar organize çalışıyorlar.

yıllar önce polonya’ya erasmusa gittiğimde 3 amerikalıyla tanıştım. kütüphanede çalışıyorlardı. bayaa da iyi insanlardı. ücretsiz ingilizce dersleri veriyorlardı. bi gün dayanamadım sordum, hacı sizin değirmenin suyu nerden geliyor, hayrına insanları toplayıp üst düzey ingilizce dersi verdiğinize göre bi yerden para geliyor olmalı.. kilise görevlileri olduklarını söylediler. 2-3 senede bir şehir değiştiriyorlarmış.
zaten bir süre sonra ingilizce derslerinin gidişatından anlamaya başlamıştım çünkü incilden hikayeler okuyup yorumluyorduk :d

neyse benim erasmus macerası bitti türkiyeye geri döndüm. dönüşümden 1 yıl sonra telefonum çaldı. arayan kişi benim erasmusta tanıştığım amerikalıların arkadaşı olduğunu söylüyordu. benim bulunduğum şehre gelmiş. görüşelim falan dedi. meraktan kabul ettim, adamla görüştüm.
3 kişi gelmişler, yehova şahidi olduklarını ve 5 sene boyunca bu şehirde görevli olduklarını söylediler.
neyse yemek filan yedik. teşekkür ettiler, bi kaç hediye verdiler.
ara sıra arayıp evlerine de davet ettiler ama geçiştirdim.

sonuç olarak adamlar fetönün hristiyan versiyonu. çok iyi insanlar olabilirler ancak bu kişiler fanatik. her şeyde olduğu gibi dinde de fanatizm zararlıdır. uzak durmak gerekir.
  • adwokat  (17.09.19 00:42:51) 
dunyanin her yerinde kapiyi calip teblig yapmalariyla meshurlar. her yerdeler. bi kere guney fransa'da dag basinda treking yaparken 4 tanesiyle karsilastim. 50 km2 alandaki en iyi ingilizce bilen kisilerdi muhtemelen.


  • hewit  (17.09.19 00:45:28) 
kendilerini gerçekten dinlerine adamışlar ve çok iyi hatipler. küçük yaştan beri dili güzel konuşmak için eğitiliyorlar ingilizce özellikle. dünyanın her yerinde küçük şehirlerde bile toplanıp ingilizce toplantı yapıyorlar.


  • Tochinoshin  (17.09.19 00:51:06) 
Yaş 15 filan galiba :) Yehova şahitleri'ni yeni duyduğuna göre.


  • cezzar dede  (17.09.19 02:15:05) 
Cezzar, adam ilk defa duydum dememiş.
Özetle 'bunlar ne ayak' demiş.
Ne adamlar var ya :)
Okuduğunu bile anlamayan...
Ha bilmiyor da olabilir.
Elazığ'ın bir ilçesinde yaşayan 30 yaşındaki üniveriste mezunu adam, yehova sahitlerinden bihaber olabilir.
Çok mu anormal?
  • yesil basli govel santor  (17.09.19 02:25:14) 
Sizin için üzgünüm @cezzardede, umarim daha mutlu bir hayatiniz olur.


  • Coma  (17.09.19 08:52:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.