[]

ilk defa eve çıkacağım nelere dikkat etmeliyim

öğrenciyken eve çıkmıştım ama dünyanın en rahat ev sahibi vardı karşımda, sözleşme mözleşme hiç bişey istememişti.

şimdi ailemle yaşadığım ev ile çalıştığım iş yeri arasında baya mesafe var, arkadaş ortamıma da uzak kalmam sebebiyle eve çıkmaya karar verdim. şimdi ben hayatımda hiç böyle işlere girmemiş biri olarak nelere dikkat etmem gerek, sözleşme yaparken vs nelere imza atıp nelere imza atmaktan kaçınmalıyım mesela, bi ev buldum kapora ver kaçırma diyo arkadaşlarım, bu kapora neyin nesidir kiradan depozitodan düşen bir şey mi yoksa havadan masraf mı? tavsiyelere açığım. kira ödeme, eşya bulma sıkıntım yok sadece prosedürden uzağım, katakulliye gelmeyelim.


 
kapora evi tutçam diye verdiğin paradır. emlakçıya ya da ev sahibine yapacağın ödemeye sayılır. yani havaya gitmez.
ama başka ev buldum dersen ve vazgeçersen kaporan yanabilir.

dikkat edilmesi gereken husus kapora için verdiğini yazılı olarak alman. bir de mümkünse bankadan şu ev için kaporadır diye göndermen.

kira sözleşmesi standart ise ki genelde öyledir korkacak bir durum yoktur. depozito vs hepsi anlaşmaya bağlıdır.

bir de emlakçı varsa ona ne vereceksiniz baştan öğrenin. eskiden 1.44* aylık kira gibi can acıtan bir rakamdı ve genelde 1 kira olarak pazarlık yapardık.
  • ozdek  (16.09.19 23:55:09) 
kira sözlesmesinde ev boyalı ve temiz teslim edilmistir aynı sekilde geri alınır diye bir ibare var. ev yeni boyanmamıs, rutubet, kabarıklık, çatlak vs. varsa onu sildir mutlaka sözlesmeden. yüklü bir depozito vereceğin veya depozito seneti imzalayacağın için eve adımını atar atmaz tüm evin kuru yer kalmayacak şekilde videosunu, fotoğrafını çek ve bulutta bir yerde sakla. ev sahiplerinde biraz b12 eksikliği var.

bunlar benim tecrübe ettiklerim. rutubetli ev teslim alıp fotoğraflamadığım için bayağı kavga etmiştik çıkışta.
  • alwayschargeneverbend  (17.09.19 00:42:57) 
evdeki her kusuru sözleşmeye yazdırın (en önemlisi badana, temiz girildi mi vs) video işi çok mantıklı.
ASLA AMA ASLA elden kira vermeyin. kira bedeli sözleşmede olduğu miktar olarak yazılıp bankadan gönderilmelidir.
mümkünse ev sahibiyle tanışın ve sizi irrite eden en ufak bir hareketinde evi mümkünse tutmayın. bebek gibi süper ucuz kiralı bir ev bile olsa sorun yaşamanız bir kombinin bozulmasına, tesisattaki ufak bir soruna bakar.
hayvan besleyecekseniz/beslemek istiyorsanız ev sahibinin bu konudaki tutumunu öğrenin.
hepsi öğrencilikte aynı şekilde ilk ev sahibinin rahatlığıyla herkesi onun gibi sanmaktan bizzat tecrübe edilmiş sorunlar.
  • amugochi  (17.09.19 05:30:17) 
Yapacağınız her senedin altına ".... bedelidir. Ciro edilemez." ifadesini ekleyin.


  • everythingship  (17.09.19 10:29:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.