[]

icradan daire almak

bizim apartmanda bir daire icradan satılıyor. almayı düşünüyorum. bu konuda tecrübe sahibi olan varmı?

icralık dairelere baktım ve ucuz olmasına rağmen hiç teklif veren dahi yok, var mı bunun bir sebebi?


 
birincisi kriz ortamı odlugu için kimse eve para bağlamak istemiyor

ikincisi de ilanda yazan bilgiye göre evi alıyorsunuz
içi düzgün mü harabemi bundan cok bilginiz olmuyor
üçüncüsü de genelde fiyat yüksek çıakbiliyor
  • seyyar satıcı  (16.09.19 16:31:58) 
İcralık evde verilen bilgilerle yetinmeniz gerekiyor, ayrıca borcu vs. varsa alıcıya aittir diyor, dolaysıyla bu konuda fazla bilgisi olmayan kimse bulaşmak istemiyor. bir de icralık şahıs evde oturuyorsa onunla da sorun yaşama ihtimaliniz var.


  • alicandan  (16.09.19 16:35:45) 
ben aldım. eve içini görmeden alıyorsun ama sizinkinde siz zaten dairenin planını biliyorsunuz muhtemelen. daha ucuz olmuyor. taşınmazın ederi kadar oluyor. ayrıca hiçbir borcu size kalmıyor merak etmeyin. banka tapuyu zaten kendi üzerine geçirmiş olduğu için vergileri vs.'sini satmadan belediyede borcu falan varsa ödüyor. ayrıca normal vatandaştan almada mesela tapu masrafını satıcı (kendi üzerine düşen kısmı) genelde alıcıya yüklüyor. bankadan aldığınız için banka satıcı kısmını kuruşu kuruşuna ödüyor.

tek sorun içerisinde yaşayan varsa boşaltma kısmı. içindekileri mağdur etmeden bir avukatla halledilebilir. (ahlı mal demeleri bundan dolayı) benim ev zaten kullanılmayan bir ev olmasına rağmen 1 yılda boşalttırabildim. şimdi çatır çatır kirasını alıyorum. :)
  • naksidil  (16.09.19 16:57:10) 
ah lı mal hayretmez derler.


  • jamswety  (16.09.19 17:04:26) 
Bir dönem ilgilendiğim bir konu. Sonradan değişiklikler olduysa bilemiyorum ama o dönemdeki halini anlatayım.
Başlangıç olarak şunu belirtmek isterim ki, Halk arasında 'Gözlü Mal' olarak adlandırılır. Yani icra ile malı elinden alınanın gözü ve Ahı vardır ve uğursuzluk getirir. Bu yüzden de halkın çok büyük bir kısmı tarafından bu tip mallar itibar görmezler.
Yine de bir yerde rant varsa orada akbabalar vardır.
@seyyar satıcının da dediği gibi konutun içini görme olanağın yok. virane olup olmadığını bilmediğin bir mala talip olman gerekiyor.
Bu mallardan biriyle ilgilenip ihale salonuna gittim. Kapının önünde bekleşenler ve içeridekiler Kadir İnanır filmlerinin hapishane havalandırma saatlerindeki popülasyonu canlandırdı gözümde. İpek kaşkollü, koyu takım elbiseli beyaz gömlekli yumurta topuk ayakkabılı bir ağır abi sağ sol yan arkasında iki iri adamla volta halindeydi. Kıyafetler genelde aynı. Kotum, tişörtüm ve yanımda kız arkadaşımla tezat oluşturduk. Yanımıza yaklaşan iki kişi aralarında ağır abinin ne kadar ağır olduğunu konuştular, biz de dinledik. Tırsıp teminatı yatırmadım ama ihaleyi sonuna kadar izledim. Kalabalıktan biri ilk teklifi verdi. Ağır abi hemen bir tık üstünü söyledi ve ihale bitti.
Bankalardan satılık ilanları ayrı bir komedi
Uzak durdum sonrasında bu işlerden. Şimdi değişmiş midir bilemem.
#Susamam klibinde bir son cümle var ya. 'Bu şarkıda geçenlerin gerçek kişi ve kurumlar ile bir ilgisi yoktur.' diye. Benim yazdıklarım da öyle.
  • Mirket  (16.09.19 17:16:19) 
Leş kargası sürüleri internetten teklif sunmaz, o yüzden. Onlar mezat salonunun havasını kirletmekle meşgul olurlar.

Ayrıca bu tarz mülkler rağbet de görmez. Çünkü rızaen değil, cebri satışlardır.

Ha bunlar leşçilik yapmaya engel mi, tabii ki değil.
  • lisw  (16.09.19 18:15:38) 
Kapıda duran tiplerin engel olma ihtimali var mı peki bildiğim kadarıyla internetten teklif verilebiliyor teminat ta keza aynı şekilde.


  • thin capitalization  (16.09.19 20:12:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.