[]

psikiyatr/psikolog gitmek gerekir mi?

ilk defa bunu enine boyuna düşünüp kendimi sorguladım.
daha önce fark ettiğim ama hiç sorgulamadığım bazı durumları kendime itiraf ettim.

mesela lise hayatım boyunca hiçbir dersi derste öğrenemedim. çünkü hiçbir zaman derse kendimi vermedim. ilk birkaç dakika odaklansam da sonradan kopup gidiyordum. ne öğrendiysem sonradan kendi kendime çalışarak öğrendim.
o zamanlar bunu tembelliğime ve sayısal dersleri sevmiyor oluşuma veriyordum.

lisede arkadaşlarla playstation'a gidip pes atardık. ben otomatiğe bağlamış şekilde oynardım. kendimi oyuna bile veremez, o esnada farklı şeyler düşünürdüm.

neyse ki şanslıydık, pes'i kaybetmedik. istediğimiz üni/bölüme girdik.

üni'de de benzer durumlar hep oldu. derste kopup gitmeler, sonradan o dersi tekrar ederken bunlar ne zaman işlendi ya falan diye yakınmalar..

ilk seneler fenaydı da son sene bu konuda daha iyiydim.
işte ilk o zaman bazı şeylerin farkına vardım. ulan dedim kendi kendime, demek ki ders dinlemek böyle bir şeymiş.
millet dersten çıkar ve o gün işlenen konuyu hararetle tartışırdı. ben eve gidip kendim çalışmadan o konuda asla yorum yapamazdım.

artık senelerin verdiği öğrencilik hayatından olsa gerek sonlara doğru toparladık işte.


şimdi günlük hayatta da bu odaklanma sorununu yaşamıyor değilim. odaklanamayınca erteliyorum da erteliyorum. her şey sonu güne kalıyor. ha neyse ki bence durumum öğrencilikteki kadar vahim değil.

şimdi düşünüyorum da bu yaşadığım psikolojik bir problem mi acaba. psikoloğa gitsem bana bilmediğim ne söyleyebilir?
psikiyatriste gitsem ilacı basıp hayat sevincimi söndürür mü?
dikkat eksikliği ömür boyu süren bir şey midir, bir gün azalarak biter mi vs vs kafamda sorular..

 
Psikolog psikiyatr ve ilaclar hakkindaki onyargilardan kurtulun once, ilaclar otomatik hayat sevincini sonduren seyler degil, kisiden kisiye etkileri degisir o yuzden sureklilik saglanmasi lazim, dunyanin en mutlu adami da edebilir seni.
Anyway, bence kritik soru hayatini idame ettirebilecek durumda misin degil misin, hayatin siddetli bicimde etkileniyorsa psikiyatr in yardimi olabilir, yoksa psikolog a gorunmekte fayda var, gerekirse o da seni psikiyatra yonlendirir zaten. Psikologlar da sonucta bilmedigin seyleri soyleyebilmek adina 4 sene okumuyorlar, sana neden boyle oldugunu aciklayabilir, bazi denenmis test edilmis yontemler, testler yapabilir vs. bi suru mevzu var imkanin varsa git iste bisi kaybetmezsin.

  • skulldragon  (16.09.19 12:40:42) 
@skulldragon yazdıklarına ek bilgi.

Psikoloğu iyi araştırın. Donanımlısı olduğu kadar donanımsızı da mevcut.
  • put it in your appropriate place  (16.09.19 14:44:07) 
hangi sehir, istanbulda cok guvendigim bir Psikiyatrist Psikoterapist onerebilirim.


  • JohnOakley  (16.09.19 15:02:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.