[]

hangisini tercih etmeliyim

şu an çalışıyorum. işim oldukça dandik bir iş, bana bi katkı sağlayacak bir iş değil ama boş oturmayayım çalışırken iş arayayım diye çalışıyorum. maaşı çok düşük, çalışma ortamı çok kötü, ben mühendis olarak girdim ama çırak muamelesi yapılıyor, işçi işlerine yardım ediyorum vs. bunlar kötü tarafları. güzel taraflarına bakarsak da pek benlik bi iş olmadığından günde 1 saat civarı çalışıyorum geri kalan zamanda kitap falan okuyorum, işçilerin üretimi bitince ben de çıkıyorum ki o da erken bitiyor, ortalama çıkışım 3-3:30 civarı diyelim daha erken de olabiliyor nadiren 4-4:30'a kaldığı da oldu tabii (mesai başlangıçı 8:30). bu sırada şöyle bir işten kabul aldım; ortamı güzel, maaşı 500 tl daha yüksek, oldukça kurumsal, mesai 8-17:30 ve yoğun çalışmalı, ilk 1 ay eğitim varmış ki o sırada epey işi zor bulup bırakan oluyormuş (mülakatı yapan yönetici dedi bunu ilk ama sonra bir çalışanla temasa geçtim o da bunu söyledi ben sormadan), o 1 aylık eğitimi geçersen 1 yıllık sözleşme imzalıyolarmış ve o sürede ayrılmak istersen 2 brüt maaş tazminat vermen gerekiyormuş (yani beklediğim fırsat karşıma bu 1 yılda çıkarsa ya değerlendiremeyeceğim ya da borçlarıma bir yenisini daha ekleyip omuzlarımdaki yükü iyice büyütücem), öğrendiğime göre iş öyle basamak olucak bir iş de değil tek olayı 6 ayda bir zammı var o da performansa bağlı %0 da olabiliyormuş max %20 oluyormuş.

sizce bu durumda işimden istifa edip bu işe geçmem mantıklı mı? her şeyi geçiyorum da şu 1 yıl durumu ciddi can sıkıcı 1 yıldır düzgün bi iş arıyorum o fırsat karşıma bu sözleşmeyi imzaladıktan sonra çıkabilir ve belki bir daha yıllarca bulamam o fırsatı. ya da ilk ay zorlanıp çıkanlardan olurum ben de ve sonra işsiz evde oturmaya başlarım tekrardan. tabii şu anki işimden kesinlikle daha iyi bir iş bu o da gerçek.


 
500tl için değmez. piyasa durgun bu ara. işler açıldığında daha iyi olanaklarla daha rahat bir iş bulursun. biraz daha sabret.


  • walter white kilikli  (16.09.19 00:53:34) 
şu an çalıştığınız yerde devam etmeniz daha çekici gözüküyor anlatımınızdan. durumu öykülerken şu andaki işinizde kalmak taraftarı olarak öykülüyorsunuz, fark etmediyseniz tonu budur. belki bu ton bilinmezin verdiği bir korkudan ve saf konformizmden ibarettir ancak ikinci seçeneğin çok bir albenisi gözükmüyor. olduğunuz yerde kalıp beklediğiniz fırsatı beklemeye devam edin.


  • kaufman  (16.09.19 00:56:38) 
@kaufman ilk paragrafta iki işin de olumlu bulduğum ve olumsuz bulduğum taraflarını objektif bir şekilde anlatmaya çalıştım ama belki en son 2. işin olumsuz taraflarıyla bitirdiğim için öyle gözükmüş olabilir. şahsen çok kararsızım, bu işimin leş ortamından ve gördüğüm muameleden aşırı bıktığım için çıkasım geliyor ama diğer işin de temposunu ve bağlayıcı sözleşmesini düşününce frene basıyorum hemen. sürekli fikrim değişiyor kafamda yüzdeler çok yakın olduğundan.


  • semaforo de medianoche  (16.09.19 01:02:56 ~ 01:03:44) 
iş yerindeki boş zamanı hobilerine, daha çok para kazanabileceğin şeyler öğrenmeye harcayabilirsin. boş zaman kolay bulunmuyor. 500 lirayı boşver. şimdiki işin iyi gibi. yenisinde belli ki canın sıkılacak.


  • i ve been mistreated  (16.09.19 01:25:43) 
Diger taraf mesleki gelisimin icin daha iyiyse gerekirse 500 TL eksigine bile git.Isyerinde kitap okumaya vaktin oluyorsa mevcut isinden sana fayda gelecegini sanmiyorum.


  • turkuaz  (16.09.19 11:01:58) 
@liberal, turkuaz diğer iş de spesifik bir iş bana pek faydası olucak bir şey değil (mühendislik değil bi kere) öyle olsa her türlü girerdim zaten. ama şimdiki işimden tiksindim iyice çıkıcam galiba zor gelirse 1 ayı doldurup çıkarım burdan da işsiz otururum biraz daha napayım.


  • semaforo de medianoche  (16.09.19 17:10:35 ~ 17:11:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.