[]

30 yaşından sonra kursa gidip meslek öğrenebilir miyim?

herhangi bir kursa gidip ne olduğunu inanın bende bilmiyorum. bir iş öğrenip iş bulmak mümkünmü bu ülkede? ne gibi bir kursa gidip iş bulabilirim daha doğrusu?




 
neden olmasın tabii mümkün.
fakat yetenekleriniz ve geçmiş tecrübelerinizi düşünün.

  • kulustur  (15.09.19 23:04:01) 
Kurs ve meslek deyince aklıma belediyelerin düzenlediği dikiş nakış kursları geliyor sadece. Oradan da meslek falan çıkmaz. Sanayiye gidip direkt iş öğrenilebilir o da zor. Küfür kıyamet falan herkes yapamaz. Ülkede hobiden meslek üretmek diye bir şey kalmadı. Temel ihtiyaçları karşılama harici bir şeylerden para kazanma pek kalmadı


  • avatar is back  (15.09.19 23:13:01) 
olur tabi neden olmasın.sadece yeteneğinize ve maddi durumunuza göre değişir.


  • Frances  (15.09.19 23:18:13) 
@frances vasıfsızım. her şeyden az çok anlıyorum. ama bir şeyden tam anlamıyorum. iş hayatı beni hep müşteri hizmetleri gibi yerlere itiyor. bunlardan kurtulmak istiyorum artık.


  • ayseee  (15.09.19 23:20:47) 
grafikerlik öğrenebilirsin mesela, dil de öğrenebilirsin. aslında geç değil, ben 33 yaşımdan sonra kariyer yapmaya başladım, istersen her şey oluyor yani. ilgi alanına yakın bir şey seçersen daha hızlı gelişirsin.


  • night train  (15.09.19 23:34:31) 
hayatım hep mutsuz isteksiz küfür ede ede gittiğim iş yerleri ile dolu.. şu ana kadar hep insanlar telefon ya da chat vasıtası ile konuşmak zorunda kaldım. suçum olmamasına rağmen azar yiyip hayattan bezdirilen konumda oldum. yazılımcıların hatası yüzünden site açılmıyor mesela telefondaki herif beni buluyor ben yapmışım gibi beni suçluyor. artık doldum taştım.. 80-90 bin param var bir iş mi yapsam diye düşünüyorum. yani bir kursa gidip bir işi öğrenip iş yeri açmak gibi bişeyde olabilir. ama o kurs nedir bilmiyorum. e ticaret yapmak istiyorum ama nasıl yaparım bilmiyorum. kitap okumak hobim. dünya klasikleri mi satsam acaba.. kitap mı satsam ama nasıl??


  • ayseee  (15.09.19 23:41:50) 
şöyle düşünmek lazım. 20 yaşında çalışmaya başladıysan 65 ine kadar çalışacaksın. sadece 10 senesi geride kalmış, 35 sene daha var. o yüzden katlanılır bir meslek bulmak lazım.

illa zanaat öğrenmeye de gerek yok, kimi evden petshop malzemeleri kargolayarak da geçimini sağlayabiliyor. işini iyi yapan insanlara her zaman ihtiyaç var.
aslında umarım siz de kendi işinizi kurarsınız.
  • sttc  (15.09.19 23:45:52 ~ 23:46:22) 
kitapla para kazanmak zor, farkındasındır zaten. kazananlar da okuma heveslilerine satış yaparak değil, daha çok belli spesifik satışlar üzerinden kazanıyorlar. örnek vereyim: izmir'de bir sahaf arkadaşım vardı, ege bölgesinde küçük ilçelerdeki sahafları dolaşıp, değerli olabilecek kitapları topluyordu, sonra da izmir'de iki katına okutuyordu. işin içine ticaret giriyorsa kitaba bir okur olarak değil, meta olarak bakman gerekiyor, acı ama gerçek. ticaretten anlamıyorsan bence hiç bulaşma, onun yerine bir kursa gitsen, bir konuda uzmanlaşsan çok daha mantıklı.


  • night train  (15.09.19 23:51:43) 
e ticaret için bir kurs var mı ya bildiğiniz ben kendi paramla bir e ticaret sitesi açıp kitap satışı + pet shop gibi bir dükkan açmak istiyorum. hedefim ayda 3-4 bin getirsin yeterli. batarsamda intihar ederim artık bıçak kemiğe dayandı


  • ayseee  (15.09.19 23:55:00 ~ 23:55:16) 
türkiyede 25 yasında bıle işe başlasan sen yaşlanmışsın işe yaramazsın muamelesi gorüyorsun maalesef. ne biçim ülke lan burası.


  • hayvan gibi yazar  (16.09.19 00:00:30) 
aslında var ya ben senin yerinde olsam uluslararası geçerliliği olan bir hasta bakımı sertifikası alır, temel almanca öğrenir ve almanya'ya kapağı atarım. deli gibi ihtiyaçları var, öyle böyle değil. mesela 2 yılda hazır hale gelsen, 32 yaşında basar gidersin, zaten o işi yapanların çoğu 30 yaş üstü.


  • night train  (16.09.19 00:04:55) 
Night train guzel fikir vermiş.

Evden ya da ufak bir dukkan acarak pet işine girebilirsin.sadece mama uzerinden yurusen bile bahsettiğin kazancı elde edersin.

Burada bijuteri işi yapan bir arkadaş vardı.birkaç kişiye o işi yapmaları için önayak oldu.onun gibi kar marjı yüksek ürünlerde olabilir ama bunun için bilen bir kişiden destek almak yerinde olur.
  • duptıs  (16.09.19 00:31:09) 
Nicke bakarak kadın olduğunu varsayıyorum. Ben de o lanet olası çağrı merkezlerinden geçtim. Birine beddua edeceksem çağrı merkezine düş derim ashffsg
Öneri olarak da:
Fotoğrafçılık kursuna giderek doğum fotoğrafçılığı yapabilirsin. Anneler çılgın gibi, doğum fotoğrafı, ilk yaş doğum günü, mevlüt çekimi vs. hiç bitmiyor çekilmeler.
Ya da yine bu alanda hastane odası süsleme işi var. Organizasyon diye geçiyor. Ben fiyat sormuştum da birilerine 2000 tlden başlıyordu fiyatları.
Mutfakta ve hamur işinde yetenek varsa pastacılık kursuna giderek butik bir pastacı da açabilirsin eldeki parayla.
Tüm bu önerilerimde instagramdan bol takipçi kasmak ve sürekli paylaşım yapmak çok önemli.
Görmek istersen esinlendiğim hesapların linkini verebilirim.
  • somethinginthewayshemoves  (16.09.19 01:40:17) 
Kurs değil de 2 yıllık meslek bölümleri okuyarak iyi yerlere gelebilirsin. Odyoloji okuyan bir tanıdık 4500-5000 civarı maaş alıyor. Bu dediğim bölüm kasarsan 1,5 yılda bile bitebilecek bir bölüm.

Sakın 4 yıllık bölüm okuyayım deme. Diş hekimleri bile iş bulamıyor bu ülkede. Ara eleman olacaksan iş var, diğer türlü çok zor.
  • OrangeYellow  (16.09.19 01:50:11) 
35!

ben de teknik destek hattinda calisiyorum 3 senedir. iyi yani yurtdisindayim. ama kac yasina kadar yapilabilir bu is bilmiyorum o sebeple yeni arayislar icerisindeyim. param yok ama olsa da riske atacak bir fikrim yok. ama su anki isi yapmazdim o kesin!

her kurs olabilir, ama neye yatkinsin onu bilmen lazim. ama tahmin ediyorum motivasyonun yoktur simdi...

dil kursuna baska bir ulkeye git, hem ufkun acilir.
  • supergirl  (16.09.19 02:20:11) 
veterinerlik?


  • jimicik  (16.09.19 10:16:07) 
Bulunduğunuz yerdeki halk eğitim merkezlerine danışabilirsiniz. 5-6 önce engelli ve yaşlı bakım kursu vermiştim halk eğitim merkezinde.
Bir başka alan olarak dışarıdan okunabilecek bölümler var, çocuk gelişimi mesela. İş bulmaimkanı yüksek.
Başarılar diliyorum.
  • ne zaman emekli olacagim  (16.09.19 18:24:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.