[]

Bireysel emeklilikte altın fonu nedir nasıl olur ?

Merhaba arkadaşlar.
Toplamda Anadolu hayat emeklilikten 37 ay bireysel emeklilik birikimim bulunuyor. Bu ise ilk aylarda 100 TL ile başlamışken belirli aralıklarla minimum ödeme arttı ve su an aylık 300 TL ödüyorum.bugun Bir arkadaşımla konuştuğumuzda bana bu birikimini altın şeklinde yaptığını söyledi.
Yani 37 ay öncesinden ben bu birikimi yatırdigim paraya denk gelecek şekilde altın alarak yapmış olsaydım halihazırda toplam birikimim şuankinin 3 katına yakın olacağını söyledi.

Düşündüm gerçekten de öyle. Zararın neresinden dönersen kardir diye düşünerek sizlere danismak istedim. Anadolu hayat emeklilikten bu bahsettiğim altın bazlı bes sistemine gecmem mümkün müdür? Herşeyden önce arkadaşımın bahsettiği sistem gerçekten de var değil mi? Anadolu hayat emeklilik müşteri hizmetlerini arayıp soracaktim ama malesef şu an icin hizmet veremiyor. Ben de sizlere danışmak istedim.

Bu konuda bilgisi olan, yardımcı olabilevek arkadaşlar varsa çok mutlu olurum. Sonuçta bes sistemi ileriye dönük bir yatırım. Altın da uzun vadede degerlendigi için bunu altin bazında yapmak çok daha mantıklı geldi bana.

Zahmet Edip yorum yazan herkese teşekkür ediyorum. İyi geceler.

 
merhaba. bu işlemi ahe internet şubeden de yapabilirsin. hatta paranın farklı fonlara bölerek de (örneğin yarısı altın, yarısı da az riskli bir fon ya da yarısı altın, çeyreği az riskli bir fon diğer çeyreği de yüksek riskli bir fon) yapabilirsin.


  • giovanne  (15.09.19 20:31:40) 
@giobanni AA öyle mi? Hemen mobil şubeye bakıyorum. Bunun için belli bir süre üye olma zorunluluğu falan yok değil mi ? Yani şu an yapabilirim bu işi ?


  • bedrozan  (15.09.19 20:33:24) 
Giovanne +1
Ek bilgi olarak yazıyorum: zorunlu yaptırılan otomatik beslerde altın fonu seçenegi bulunmayabiliyor, şirketin yaptığı anlaşma/pakete göre değişiklik gösterebilir.

  • Sulfoxaflor  (16.09.19 08:04:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.