[]

Fotoğrafsız CV'ler değerlendirmeye alınmayacaktır ne demek?

Efendim bir süredir kendi alanımda staj başvurusu yapmaktayım. Bundan önce hep sivil toplum alanında çalıştım ve fotoğraflı CV istendiğini ne gördüm ne de duydum. Çoğu da uluslararası kuruluşlar ve fotoğrafsız + 1 ay içinde CV'niz imha edilecektir diye not düşüyorlar ayrıca.

Şimdi ben bu staj başvuruları bir sürü CV gönderdim, tabii ki fotoğrafsız ve benimle mezun olanların %95'inden iyi, dopdolu CV. Ben yine fotoğrafsız gönderileceğini düşündüğüm için böyle yaptım.

Gelen cevaplar hep fotoğrafsız CV'ler değerlendirilmeyecektir şeklinde.

Sizce burada bir mantık hatası yok mu? Ben o pozisyon için çok uygunsam sadece fotoğrafım olmadığı için görüşmeye çağrılmayacak mıyım? Bu kadar salak bir durum olabilir mi? İstersen işinde en iyi sen ol tipini beğenmezsek çalışamazsın mı demek istiyorlar?

 
Belki senden daha iyi olanlar vardır ama sen daha düzgün tiplisin diye seni alacaklar. Yine itirazın olur muydu merak ettim.

Soruna cevap olarak Avrupa ve Amerika’da iş kovalıyorum bu aralar bırak fotoğraflı cv istemeyi fotoğrafı kendin eklemen bile ayıp olarak görüldüğü yerlere denk geldim. Başvurduğun yer muhtemelen Türkiye içi bir firmadır
  • avatar is back  (15.09.19 19:33:11) 
ben de sivil toplum alanında uluslararası bir organizasyonda çalışıyorum ve bu kabul edilemez bir şey bence. biz özellikle herkesten EU formatında yollamalarını talep ediyoruz ki adaylar arası eşitlik ortamı sağlansın diye. bana pek profesyonelce gelmedi. kesinlikle yerli bir firmadır bu :D


  • theseachange  (15.09.19 19:38:08) 
UK'de fotoğraflı CV ayıp kabul ediliyor. Ayrıca ayrımcılığa da zemin oluyor diye istenmiyor.

Amaaa. Açıkçası CV'yi beğenip de foto için Linkedin stalklamayan HR ya da Agency'e denk gelmedim henüz. Beğenirlerse tipinize göre çağırıyorlar kesinlikle. Sözde ayrımcılık yok.

TR için ise fotoğrafsız CV göndermeyin sakın. Yıllarca işe alım yaptım fotoğrafa üniversiteden önce bakıyorlar. Ne yazık ki böyle.

GDPR yüzünden o notu düşmek zorundayız ama TR'de o da hikaye. CV'leriniz yıllarca birilerinin elinde dolaşacak. Biz CV'lere erişimimiz olmasın diye yeni sistem hayata geçirdik. Alındıktan ve işi bittikten sonra CV'leri siliyor. Çıktı aldıysan elinde anca kağıtlar kalıyor.
  • ozdek  (15.09.19 20:01:34) 
Türkiye'de bunu takan firmalar ırkçılık ve ayrımcılık yapan firmalar, özellikle yabancı menşeili ve türkiye branşı olan, isminin sonuna -türk eklenmiş şirketlerde çok bakılıyor. Facebook profil fotoğrafında arkadaşıyla deve güreşi oynarken çekilmiş fotoğrafı olan birini elediklerini gördüm, ve bu firma büyük bir firma.


  • nahtoderfahrung  (15.09.19 20:21:23 ~ 20:21:43) 
Türkiye’de madem fotoğrafa bakarak işe alıyorlarsa niye her çalıştığım ortam tipi bozuk insan doluydu. Fotoğraflı cv istemenin mantığı bu değil:)


  • ashleybon  (16.09.19 07:35:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.