[]

Balkondan halı çırpmalı soru

Merhaba, bugün bizim binada bir kavgaya denk geldim. Bina sakinlerinden biri haklı çırpıyormuş galiba. Yönetici bina kamerasını bu çırpılma vakasının yaşandığı bölüme çevirmiş ve kimin yaptığı tespit edilmiş. Daire sakini evimi çekemezsin dava edeceğim falan diye ortalığı birbirine katmış. Yönetici de bağırış cığıraşa ayak uydurmuş. Merak ettiğim kim haklı?

Ben bina aleyhine gelişen durumun tespiti için kamera kullanımını normal buldum. Özel hayat, mahremiyet de yok. Sadece halısını, masa örtüsünü çırpıyor. Bu veri edinilmiş.

Eşim de daire sakinini haklı buldu. Yönetici kendi malı gibi kullanamaz kamerayı dedi. Sizce kim haklı?

Hukuka göre kim haklıdır?

 
TCK 134. maddesine göre yönetici suçlu. Ortak kullanım alanlarını CCTV ile kayıt edebilir, ancak özel kullanım alanı diye tabir edilebilecek şekilde eve doğru konumlandıramaz

Bu tip görüntü alma davaları hep tantanalıdır, hele şuanki hukuk düzeninde sonuç almak bence imkansız. Halı çırpma gibi temizlik olayı neden bukadar sorun oluyor bazı apartmanlarda anlamıyorum. Emekli albay falan mı acaba yönetici :x
  • HasanK  (15.09.19 17:06:06) 
Bak sen şu allahın güngörmemiş medeniyetsizine haklarını da bilirmiş evini çekemezmiş kimse. Millet senin kuru g.tüne meraklı sanki. Duyan da yatak odasına gizli kamera taktılar sanır. Ben alt katta çayımı kahvemi içicem bu sığır çıkıp patır patır halı silkeleyecek öyle mi. Kardeşim siz haklısınız. Üstüne gidin, korkmayın. Bu konuda zannedersem emsal kararlar var. Şehre uyum sağlayamayan mezraadaki tek katlı evlere yerleşecek.


  • heidi'nin dedesi  (15.09.19 17:32:01) 
Açık alanı çekmiş evin kapalı alanlarını kayda almamissa sorun yok o halıda çırpanın kıçına girer umarım. Bizim apartmanda da var her sabah yapıyor ben kadını görmekten bıktım o hayvan gibi halıları çırpmaya doyamadı ulan al bi evine adam gibi süpürge.


  • Topalordek  (15.09.19 18:43:23) 
doğrudan belirli bir eve zoom yapıp sadece onu çektiyse suç kapsamında olabilir. ancak binayı komple çekerken hangi kattan halı silkelendiğini görmüşse suç olmaz, çünkü o kişinin evini, balkonunu vs. değil tüm binanın dış yüzünü çekmiş.


  • yemrem  (15.09.19 19:30:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.