[]

Yurtdışı telefon konuları

Selamlar, yurtdışındayım elimde geçen sene yurtdışından bu sıralar aldığım Iphone 6s plus var, yenisini almak istiyorum ama pasaporta kayıt hakkıma yeniden kavuşmak için 1 sene var, ayrıca 1500 tl işletme parasını biliyorsunuz..

Imei değiştirmek mümkün diye okudum. Bunla ilgili aklımda birkaç şey var.

1-Iphonelarda yapılabiliyor mu?
2-Buradan Iphone XS max alsam, trye getirince şu an elimdeki Iphone'un Imei'siyle değiştirtebilir miyim?
3-Ya da herhangi bir Android telefon alsam, Tr'ye gelince telefoncularda Imei çaktırabilir miyim?

Bu konuda bilgisi olan arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum.

 
1- hayır
2- hayır
3- her Android cihaza olmuyor, chipseti ile alakalı bir durum.
  • orient blue  (15.09.19 10:47:53) 
@orient blu Peki hangi android telefonların buna uygun olduğunu biliyor muyuz?

son olarak arkadaşlar, telefoncuda Imei çaktırdıktan bi süre sonra Imei silinmesi gibi birşey olabilir mi? Bu riske değer mi sizce?
  • megacracker  (15.09.19 12:04:00) 
Valla chipset konusunda bilgim yok. DonanımHaber vb forumlara danışmak lazım.
IMEI silinmez fakat IMEI değiştirmek için cihazı root etmek lazım. Koruma kalkanı kalkıyor yani. Ben yapmazdım, tercih sizin.

  • orient blue  (16.09.19 14:53:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.