[]

iPhone 11 Pro Max vs. Samsung Note 10+ 5G

Bu iki telefondan bir tanesini almayı düşünüyorum, ancak kararsızım.

Hep Android kullandım, Google ekosistemini seviyorum ve tercih ediyorum. Öyle çok pahalı telefonlar kullanan biri de değilim aslında, 2 yılı aşkın süredir Xiaomi Mi 5 kullanıyorum. Yani bir telefon aldığımda ömrünü doldurana kadar kullanmayı tercih ediyorum.

Telefondan 4 ana beklentim var; kamera performansı, uzun pil ömrü, li-ion pile sahip olması ve su geçirmez olması.

Bu 4 ana beklentimi birlikte karşılayan şu an piyasada bu iki telefon var, ancak ikisi arasında karar vermekte zorlanıyorum. (Huawei P30 Pro aldım ancak arayüzün ve kamera tarafındaki yapay zeka özelliklerinin yetersizliği sebebiyle iade ettim. Ayrıca Google ile yaşanan lisans sorunları sebebiyle kendi işletim sistemlerine odaklanıp Android güncellemelerini biraz aksatabilecekleri ihtimalini de düşündüm.)

Apple kesinlikle rakipsiz bir servis kalitesine sahip. Aklımı çelen en büyük farkı bu. Cihazımda bir sorun yaşarsam, çözüleceğini biliyorum. Bunun yanında, iOS'un stabilliği de diğer önemli bir faktör.

Note 10+ 5G'nin iPhone'a kıyasla en önemli avantajları wireless reverse charge özelliği olması (uzun seyahatlerde akıllı saatin sarj istasyonunu taşıma yükünü ortadan kaldırıyor) ve 5G destekli gelmesi. Şu an 5G yaygın olmasa da 2 yıl içinde yaygınlaşacağını ön görüyorum. S-Pen diğer bir farklılık ama efektif kullanır mıyım ya da gerçekten işe yarar mı emin değilim.

Hal böyle olunca, telefonların epeyce pahalı olduğunu da göz önünde bulundurunca, karar vermek biraz zorlaşıyor benim için.

Bu iki cihaz arasında benim kaçırdığım farklılıklar var mı? Ya da yukarıda belirttiğim 4 beklentimi karşılayan farklı telefon önerileriniz var mı?

Siz olsanız, bu iki cihaz arasında hangisini, hangi sebeplerle seçersiniz?

 
amiral gemisi samsung telefona milyarlarca para verip “0” (yazıyla: sıfır) servis desteği aldıktan sonra (satın aldıktan sonraki gün ekranda mürekkep akması olduğunu fark ettim) basitçe “allah belanızı versin.” diyerek apple’dan başka cihaz almamaya yemin etmiştim.

sonra iphone x aldım. ölü piksel çıktı, 1.5 saatte sorunumu çözdü apple.

cevap yeterli oldu mu?
  • avianthem  (15.09.19 07:46:56) 
Appleın da servis sıkıntısı olmuyor değil. Göz boyamaya gerek yok.

Kalem çok fark yaratan bir araç. Kullanmayacaksanız iphone alın. Ya da iphone 11 ve ipad alın. Telefona 11bin vermek biraz sıkıntılı bir durum çünkü ikinci elde aşırı değer kaybı yaşanıyor.

Ama ben kalemle tez yazıcam, tıkladığın an kopyalasın çeviri yapsın ve sunumlarımı yaparım demiyorsan hem büyük bir telefon hem de kullanmayacağınız özelliklere para vermiş olacaksınız. İnstaya foto atmak derdinizse tüm telefonlar iyi çekiyor artık. Gece çekiminde 11 serisi güzel gözüküyor gündüzde 3binlik telefonlarla aşırı bir fark görmeniz imkansız.
  • bahoho  (15.09.19 08:37:59) 
Modelleri geçtim işletim sistemi olarak tercih yapmaya karar verirsem Samsung derim.
Evet servisler başa bela ama ben aldığım tüm ürünlerde hep servis yolları ezberledim. İşlerim hep kısa sürede çözüldü. Çözüm bulana kadar hep sinir oldum ama artık Evren’in bana mesajı kabullendim.

Her neyse. iOS da yapılacak şeyler sınırlı. Android derya deniz. Bazen elim kolum bağlı kalıyor neden Apple aldım diye sırf kısıtlandığım için.

Zor karar. Ben şuan android tercih ederdim 11k çok yüksek rakam :(
  • antik depresan  (15.09.19 09:14:23) 
takip edeyim.


  • artci sarsinti  (15.09.19 11:32:53) 
Teşekkürler arkadaşlar, nihayi kararim Note 10+ 5G oldu. Açıkçası android ekosisteminden uzaklasmak ve daha az özellik için yüzde 20 daha odemek istemedim.


  • faati  (15.09.19 21:45:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.