[]

Köpek Sahiplenme 101

Merhaba. Yarın barınaktan bir köpek sahipleneceğiz. Prosedürel işlemler kolaydır muhtemelen. Sonrasında neler yapmamız gerekir? Yani barınaktan çıktık. Veterinere gideceğiz illa ki, yıkanma temizlenme, aşı vs. gibi konularda özellikle neler yapmalı, nelere dikkat etmeliyiz?

Soru 2: Anadolu Yakasında Pazar günü bunları yapabileceğimiz bilgili ve fahiş fiyatları olmayan bir veteriner tavsiye edebilir misiniz?

Teşekkürler.

 
pire damlası uygulandığında iki gün öncesinde ve sonrasında yıkanmaması gerekiyor. şimdi yıkayacaksanız damlayı daha sonra yapacaksınız ve pirelere dikkat edeceksiniz. ya da imkan varsa damlayı uygulayıp iki günlüğüne veterinere bırakıp sonra eve getirebilirsiniz. aksesuarlarını yani mama ve su kabı, oyuncak vs internetten çok daha uygun fiyata bulursunuz. veteriner aşı için karne çıkarır illa ki. yetişkin sahiplenecekseniz karma, kuduz ve bronşin olmak üzere üç aşısı var. bir yaş civarında sahiplenecekseniz bi de corona aşısı vuruluyor. daha küçükse gençlik aşısı da uygulanıyor. bunlar dışında parazit aşısı ya da hapı da uygulanmalı.


  • pide  (15.09.19 00:08:03 ~ 00:10:38) 
Ilk hafta gitmeseniz mesela veterinere? Biraz travmatik olabiliyor barınak köpekleri için veterinerler. Bu süreçte iyice araştırın gideceğiniz veterineri tabii aşıları da.

Yıkama, temizlemeyi de mümkünse 2. gün yapın. İlk gün inanılmaz yorucu bir deneyim hem köpek hem sizin için. Youtube videolarina bakin, ingilizce kanallar var, kopegin eve ilk girisinde ve ilk gününde nasil davranilmasi gerektigi anlatan. Ama kisaca: sakin olmak ve olabildigince guven vermek, kopege alan yaratmak gerekiyor. Eve girince, sizin izin vereceginiz noktalarin hepsine girsin, baksin, koklasin. Evde yatak odasina sokmayacaksaniz mesela, ilk günden sokmayin. Sürekli dokunmayın, oturun, sakin davranin. Yaniniza gelsin, o istesin sizden ilgiyi. Zaten bir iki haftaya yüz göz olursunuz oyun oynarken.

Yorulunca gosterin yatacagi yeri. Bir battaniyesi, kendine ait bir oyuncagi, su kabi olsun. Onlari gosterin ilk günde.

Eğer yaninizda yürüyemeyen, o eğitimi almamış bir köpekse klasik tasma yerine direkt gögüse oturan büyük tasmalardan alin. İnanin her seyi cok kolaylastiracak.

İlk hafta cok yalnız kalmasin, bir de izleyin ne yapiyor siz odadan çıkınca...

Çok sorun çekerseniz, 5-10 saatlik eğitimlere gidin köpekle. Bol bol okuyun, bol bol video izleyin.
  • buf-e kür  (15.09.19 00:32:11) 
ilk günden oyun oynamasını, size veya diğer ev ahalisine karşı pozitif hareketler yapmasını beklemeyin. eğer kendine bir yer bulup orada oturuyorsa kaldırmaya uğraşmayın. zamanla kendi güvenli bölgesini genişletmeye başlayacaktır. nereyi güvenli buluyorsa yemeğini suyunu yakınına ya da göreceği bir yere koyun. geri kalan bütün herşey zamanla gelişecektir. bu arada tebrik ederim :)


  • semyasa  (15.09.19 00:44:20) 
asla gezdirirken iki dakika tasmasini acayim da kossun demeyin. kapali yer degilse. degmez. bir de havai fisek, gok gurultusu gibi seslere karsi fobisi olabilir. genelde sokakta dogmus buyumus kopeklerin genlerinde var. o zaman bana eksi'den mesaj atin.


  • bir varmis bir yokmus  (15.09.19 15:00:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.