[]

Açıköğretim sorularım

Kısaca hakkımda bilgi verip sorularımı sorayım. 2002'de dört yıllık lisans eğitimime başlayıp 2006'da bitirdim. (Ank. Üni. Dilbilimi)

Sene 2010. "Medya ve İletişim" bölümünü gözüme kestirdim. Ancak mevzuat hakkında zerre bilgim yok.

Şimdi:
1- Bölüme başvurmam iyi bir karar olur mu yoksa yüksek lisans yapmam daha mı avantajlıdır?
2- Başvuru şartları nedir? İstanbul'dan başvuracağım. Bana başvuruda, harçlarda, kitaplarda yaklaşık olarak kaça patlar?
3- Bölümün adı "önlisans" olarak geçiyor, lisans mezunu olarak başvurabilir miyim? Yoksa bölüm lise mezunları için mi?
4- Burada okurken genel olarak "öğrenci" sınıfına dahil oluyor muyum? İndirimli akbil alabiliyor muyum?
5- Başladım ve bitirdim diyelim. "İki üniversite mezunu" diyenler sınıfına mı dahil olacağım? Yoksa lisans yanına garnitür mü olur?

İstediğiniz sorudan başlayabilirsiniz.
Başarılar efenim :)

 
1- Yüksek lisans yapmak daha mantıklıdır. İletişim üzerine falan yapabilmek daha iyi. Boşuna 2 senenizi vermeyin açıköğretime.
2- Başvuru şartı size olmaması gerek sanırım. Üni bitirdiyseniz gidip direk başvurabiliyorsunuz. 230tl veriyorsunuz her dönem. Kitaplar içersinde bu fiyatın.
3- Evet başvurabilirsiniz.
4- Evet alabiliyorsunuz. Açıköğretim kimliği ile İETT merkezlerine gitmeniz yeterli.
5- Kısmen iki üniversite bitirmiş olacaksınız. Tabi bu pek önemli birşey değil biri önlisans diğeri ise lisans olacak.
  • sinad  (13.04.10 16:42:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.