[]

türkiyede yuksek icin torpil gerekiyor mu ve yuksegin faydası olur mu?

bogazici, odtu ve itu'ye lisans not ortalaması yuksek en iyi adayları alıyorlardır diye tahmin ediyorum ve kontenjan kısıtlıdır. peki ytu, istanbul universitesi gibi orta seviye universitelerde de torpil belirleyici mi?




 
torpil değil ama gs üniversitesinde bana biz sadece 90 üstü aleslileri alıyoruz demişlerdi, benim de puanım 89'du.espri yaptıklarını sandım ama almadılar.iyi bir mülakat geçirirseniz torpil çok da gerekli değil bence.


  • valkin rockefeller  (14.09.19 13:14:44) 
Istanbul hukuk adina soyliyim oncelikle kendi ogrencilerini alir. Kendi ogrencileri arasindan da en yuksek puanlilari alir. 3.40 not ortalamam 90 ales 94 yds ile ben ortalardaydim mesela yuksek lisansa giriste.


  • hindistan cevizi  (14.09.19 14:04:52) 
Sosyal bilimler kısmı daha çekişmeli sanırım ama fen bilimlerine çok rağbet olmadığı için öyle torpil filan yok o sonradan saydığın okullarda.


  • hatun  (14.09.19 14:17:01) 
istanbul üniversitesinden mezunum, bu sene marmara'da yüksek lisans kazandım. tahmin edemeyeceğiniz derecede torpil dönüyor gayet. bu arada @valkin gs yazmış ama arkadaşım bu sene 79 ales puanıyla kazandı gs'yi. yani üniversiteyi bırakın bölümden bölüme çok değişiyor ama genel olarak bir kayırmacılık ve en önemlisi haksızlık var diyebiliriz.

bunun dışında şöyle bir şey de var; alımması istenen kişiye kolay birkaç soru soruyorlar ve haliyle yüksek puan veriyorlar, almak istemediklerine de bölümle ilgili en kazık soruları soruyorlar. bu da bir yöntem.
  • tabirimekruh  (14.09.19 15:15:28) 
tamamen bir torpil olduğunu pek düşünmüyorum. gözlemlerim şöyle: 10 kişilik bir kontenjan varsa yarı okul öğrencisi/tanıdık öğrenci (ki bu da çok doğal, hem hoca öğrenciye kefil olabilcek konumdadır, hem de öğrenci okulun ekolünden gelir) yarı ne çalışmak istediğini bilen, iki kelimeyi bir araya getirebilen (doğal olarak kendini iyi ifade eden, akademik başarısını da notlarıyla kanıtlamış) şeklinde alıyorlar.
o kadar çok insan hiçbir fikri olmadan yüksek yapayım diye “öylesine” mülakata giriyorki, hoca ne çalışmayı düşünüyorsun deyince ortaya çıkıyorki hiçbir fikri yok, gireyim de bakarız modunda. ki en önemli kriterlerden biri de bu zaten, nasıl fikrin olmaz. bunun en başından üniversitenin meslek edindirme kursu gibi algılanmasının bir uzantısı olduğunu düşünüyorum.
kısacası
  • ozgur bir kusun hatirati  (14.09.19 15:35:31) 
bazı okulların bazı bölümleri vardır gözünüzden ateş çıkartsanız da öğrencisi değilseniz almaz.
öğrencisi değilseniz ve böyle saçma takıntıları yoksa puanlarınız, mülakatta sınavda falan ne kadar az saçmalıdığınız önem kazanıyor. gene kafalarında çeşitli kriterler olabiliyor.
başvururken alt limit 70 yds 80 ales diyelim ama kabul için bunlardan daha fazlasını istiyor olabiliyorlar. ya da dil istememiş ama mülakatta sorabiliyorlar falan.
gördüklerim, yaşadıklarım, duyduklarım böyle.
torpil yok demek komik olur memleket belli ama genel anlamda öyle çok hardcore torpillik yerler değiller.
  • denek hayatım  (14.09.19 17:07:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.