[]

Kuran neden bir melodi ile okunuyor?

Bugün cumada aklıma geldi.
Nedir yani bir arkaplana bir nota ekleme sevdası?
Yani Kuran sonuçta ciddi bir şeyler anlatan bir kutsal kitap.
Bu duyuruyu bir şarkıymış gibi okumak ne kadar saçma ise bahsettiğim eylem de o kadar saçma değil mi?

 
evet, bildiğim kadarıyla günah da. (yanlış bilgi olabilir.) ama bana melodi gibi gelmiyor. tecvidin etkisi olsa gerek.

edit: biraz nağmeli okumak teşvik edilmiş:

Kur’an okumak âyet ve hadislerde üzerinde hassasiyetle durulan ibadetlerdendir. Kur’an’ı okumak (Kehf, 18/27), âyetleri üzerinde düşünmek (Sâd, 38/29) ve öğütlerine sımsıkı tutunmak (Âl-i İmrân, 3/103) yine Kur’an’ın emridir. Âyet-i kerimeler Kur’an’ın “tertîl” üzere okunmasını istemiştir (Müzzemmil, 73/4). Bu nedenle İslam âlimleri Kur’an’ın tecvide riayet ederek tane tane okunmasının gerekli olduğunu ifade etmişlerdir. Ayrıca bu okuyuş Kur’an’ı anlama amacı için en uygun okuma biçimidir (Suyûtî, el-İtkân, II, 331-332, 638, 674). Hz. Peygamberin (s.a.s.) hadislerinden anlaşıldığı kadarıyla Kur’an’ı güzel sesle ve teğanni boyutuna ulaşmayan nağmelerle yani sese biraz âhenk vererek okumak teşvik edilmiştir (Buhârî, Fezâilü’l–Kur’an, 19; Tevhîd, 32). Nitekim o, “Kur’an’ı seslerinizle süsleyiniz.” (Ebû Dâvûd, Vitr, 20; İbn Mâce, İkâmetu’s-salât, 176) buyurmuştur.

kurul.diyanet.gov.tr
  • ya ben lan neyse  (13.09.19 22:34:18 ~ 23:09:11) 
@ya ben lan neyse

tecvid: Tecvid, Kıraat ilmi içinde yer alan, Kur'an okuma usulü ve ilmidir. Harflerin çıkış yeri, sıfatı, uzun veya kısalığı, genişlik veya darlığı, birleştirme ve ayırma, kalın ve ince vurguları konuları tecvid ilmin konularıdır, aynı zamanda Kur'anı kuralına uygun okumaktır.

baktım, böyle diyor.
benim bahsettiğim bu değil.
yani veladdaaaaaaaallin amin denmesine takılmıyorum, o dilin doğasıyla ilgili.

benim dediğim şey her okuyanın arkaplana bir ritim eklemesi, melodi gibi böyle anlatamıyorum tam. normal kitap okur gibi, metin okur gibi değil de sanki türkü okuyor adam.
  • işimdeyim gücümdeyim  (13.09.19 22:39:48) 
valla bilemedim. şunu da okudum ama çok anlamadım:

sorularlaislamiyet.com
  • ya ben lan neyse  (13.09.19 22:51:04) 
Hz Muhammed in bir kaç uydurma hadisi var. Ona istinaden yapılıyor. En bilinen kuranı sesinize güzelleştirin gibi bişeydi, net hatırlamıyorum. Bir de yine aynı anlamlara gelen birkaç ayet var. Buraya dayandırlıyor.

Kökeni zamanında ezberlemeye kolaylaştırmakmış diyenler de var. Melodili şiir gibi okuyup ezberlemesi kolay olacağı için.

BİR de, kitlelere karşı okunurken millet sıkılmasın diye ve havaya sokmak için de yapılmış zamanında.
  • kafir  (13.09.19 22:51:38) 
Bence de saçma. Anlam önemli ama düşünen yok ki.


  • Kahir ekseriyet  (13.09.19 23:40:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.