[]

iş sözleşmesi

öncelikle merhabalar, bir süredir çalıştığım işyerimde işverenimle yakında bir sözleşme imzalayacağız. işveren sözleşmeye şu tarihe dek işten çıkamazsın, çıkarsan o ayların maaş bedelini bana ödersin gibi bir madde koyabilir mi, böyle bir hakkı var mı?




 
sözleşme belirli süreliyse yapılabilir,( ki zaten sözleşme belirli süreliyse kesin sizin dediğiniz gibi yapılır) ben seninle 6 aylık çalışma için sözleştim, 4 aydan sonra çıkmak istersen 2 aylık ücreti bana ödersin diyebilir. ama 2 ay önce çıkmak istersen bana 10 aylık ücret ödersin diyemez, isteği makul olmalı.

belirsiz süreliyse zaten belirsiz sürelidir, öyle bir madde konulamaz.

bu akşam da ne ik sorusu soruldu be :)
  • benaslinda  (13.09.19 20:58:53) 
hakkı yok. fakat sizi eğitime göndermiş v.s size yatırım yapıp, siz keyfiyen istifa ederseniz. buna dair bir madde koyup tazminat isteyebilir. diğer türlü özgürlük kısıtlamasına girer.madde yok sayılır.


  • ayaklibalik  (14.09.19 01:50:32) 
İşçi aleyhine tek taraflı bu tip hükümler (eğitim masrafı hariç) geçerli değilmiş.


  • elorelia  (14.09.19 09:14:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.