[]

Baba üzerinden Bulgaristan vatandaşlığı başvurusu ile ilgili bir soru

Başvurumu bir kurum aracılığıyla yapıyorum. Tüm belgelerimi 2 ay önce bu kuruma teslim ettim. Belgelerin çevirilerini tamamlayıp birkaç gün önce Bulgaristan'daki ilgili bakanlığa gerekli başvuruyu yaptıklarını söylediler.

"Oradan ne zaman yanıt gelir?" diye sorduğumda "3 aydan önce yanıt vermiyorlar" cevabını aldım. "Bu 3 ay içinde ben herhangi bir durum sorgulaması yapabilir miyim?" soruma da "hayır" cevabını verdiler.

Süreç şeffaf ilerlemediği için biraz tedirginim. Aracı kurum profesyonel olmayan bir şekilde çalışıyor. Aracı kurumdan beklediğim şöyle bir profesyonellikti (açıkçası, kurumla anlaşırken bununla ilgili bir soru sormak aklıma gelmedi): Şu tarihte çevirilerinizi yapmaya başladık. Şu tarihte çeviriler tamamlandı. Şu tarihte ilgili bakanlığa başvurunuz iletildi. Takriben şu tarihte cevabınız gelecek.

Bu konuda tecrübesi olan varsa ve sürecin daha doğru yönetilebilmesi için ne yapılabileceği ile ilgili yardımcı olursa çok sevinirim. Boş yere vakit kaybetmek istemiyorum, çünki bu işe 2,5 yıl kadar önce başlamıştım, ve şu an alabildiğim mesafe ancak bu kadar.

Not: Göçmen ana/baba üzerinden Bulgaristan vatandaşlığı almak ile ilgili sorusu olan varsa (buradan veya özel mesaj ile) cevaplayabilirim.

 
Bulgaristan'da bu işler ahbap çavuş ilişkisi üzerinden gidiyor. O yüzden düşündüğünüz gibi profesyonel bir firma bulamazsınız.


  • zombi  (13.09.19 11:28:53) 
Bakanlıkta para yedirilmesi gibi mi? Aracı kurum da bundan bahsetti. Eskiden 1-1,5 ayda yapılan işlemler 3-4 ay sürüyor artık, dediler.


  • pantepember  (13.09.19 16:32:18) 
Son durum:

Firma, işini yaptı ve hatta sonucu beklenenden de erken aldı. Temmuz başında belgelerimi teslim etmiştim. BG Adalet Bakanlığı'ndan beklenen cevap bana Kasım başında ulaştı. Yani 6 ay sürebilir denen süreç 4 ayda sonlanmış oldu.
  • pantepember  (25.11.19 19:25:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.