[]

Bir program lazım.

Örneğin, 50 mağazam var ve içinde 100 farklı üründen 100'er adet satıyorum. Bir aylık satış verilerini alıp hangi mağazanın, hangi ürünü sattığını ve satmadığını bulup elde edilen veriler neticesinde diğer mağazalarda satmayanlar ve satanlar ile eşleştirip, hangi mağazalar arasında hangi ürünleri transfer etmemem gerektiğini ( x mağaza bir ürünü çok satmış, bu çok satılan ürünü y mağazası hiç satmamış bunları y mağazasından x mağazadına transfer etmek) sağlamalı. Bunu şu an manuel yapıyoruz ve çok fazla zaman alıyor. Bunun hazırı var mıdır? Yazılması istense kim yazar? Bu işler nasıl oluyor?




 
Ben yazabilirim isterseniz. Eğer mevcut programınız bir çıktı veriyorsa ister excel'de makro olarak çalışan, isterseniz de ayrı bir program haline çalışacak bir program yazabilirim.

Kriterleri vermeniz yeterli.
  • kimlanbu  (12.09.19 11:50:30) 
Kayıtların tutulduğu bir database varsa veya belirli bir formatta excel dosyalarında vs. tutuluyorsa çok uzun sürecek bir iş değil. SQL'den anlayan her yazılımcı yapabilir diye düşünüyorum.


  • sacco  (12.09.19 11:50:42) 
Bunu yapan hazır ürünler vardır ama onlar da muhtemelen veri girişi falan yapmanızı isteyecek, başka ek özellikler falan sunacaklardır. Öyle bir ihtiyacınız varsa hazır program alın, yoksa iyi bir yazılımcı bulup ona yazdırın en iyisi. Yazılımcı bulamazsanız benim bu tarz işler yapan arkadaşlarım var, yönlendirebilirim.


  • plutongezegendegilmi  (12.09.19 12:57:46) 
Peki ben bu işi profesyonel bir şirkete falan yaptrmak istesem ( ileri patladı, çatladı olmasın diye) nereye başvurmalıyım? Fiyat tahmin edebilecek var mı?
Bunu büyük bir şirket istiyor olsa nereye başvuruyor? Kendi içinde bir departman mı çözüyor? Yoksa onlarda dışarıdan yardım mı alıyor?
@plutongezegendegilmi hazır program adı nedir? Parası neyse alalım.
@duygusuzromantik cloud bazlı sistem nedir?
  • toucheamore  (12.09.19 15:28:19) 
Spesifik bir program bilmiyorum ama işte ERP sistemleri falan yapıyordur belki diye tahmin yürüttüm.

duygusuz romantik ajanslar ve piyasadaki elemanlar konusunda haklı. ajanslarda ben de çalıştım öğrenciyken, boşuna para kaptırırsınız, kesinlikle gitmeyin.

"iyi yazılımcı" bulun derken de kastettiğim oydu, hem herhangi problemle karşılaştırsa çözebilecek, hem de işte düzgün iş ahlakı olan, sizi yarı yolda bırakmayacak birini kastediyorum. ileride destek vermekle ilgili problem yaşayabileceğim için atlamadım ben, ama bu şartları sağlayan arkadaşlarım var.

fiyat konusunda hiçbir fikrim yok, herkes başka başka fiyat verir muhtemelen. cloud bazlı sistemleri de bilmiyorum.
  • plutongezegendegilmi  (12.09.19 17:49:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.