[]

Deodorant yokken insanlar napıyormus

Pis pis gezmiyolardi ya acaba ne yapıyorlardı?




 
sabun sürüyorlarmış. çantaya da bir tane yedek atıyorlarmış.


  • kablelvuku  (12.09.19 08:05:24) 
şu an deodorant var diye herkes deodorant mı kullanıyor anlamadım ki. hayati öneme sahip bişeymiş zanneder, soruyu duyan da. çevreye ve sağlığına verdiğin zarar da cabası.


  • del piero10  (12.09.19 08:13:13) 
ben deodorant kullanmıyorum mesela. deodorant pis pis gezmek asıl. niye bir şey süreyim üstüme? çok terleyeceğini bildiğin bir durum varsa ve dışarıda olmak zorundaysan da hava kilitli torba ve yedek giysi koy çantana.

yediğin içtiğin düzgün şeylerse zaten ter kokusu falan çok olmuyor. tabi giysilerini özellikle iç çamaşırlarını her gün değiştirmen lazım. bir de laylonlu değil harbiden tamamen pamuklu giymen gerek. o elastanlar falan leş gibi kokar.
  • alperz  (12.09.19 08:21:17) 
Hayatımda o aptal deodarantlardan bi kere bile kullanmadım.
Deodarant kullanana da biraz pis gözüyle bakıyorum. :)
O kimyasal içeriği vücuduma süreceğime kokarım daha iyi
  • trgydl  (12.09.19 09:01:16) 
Hocam kokmanın sebebi biraz da doğal yaşamdan uzaklaşıp yediğimizin içmemizin bozulmasıysa eğer, eskiden böyle bir dert yokmuş.

Kokmanın sebebi yıkanamamaksa, eskiden herkes kokuyordur ama altalta üstüste olmalarını gerektiren metro metrobüs yolculukları olmadığı müddetçe kimse bundan rahatsız olmuyordur.
  • lcha  (12.09.19 09:37:13) 
arkadaşlar deodoranta bok atalım derken pisliği övmüşsünüz, kimse siz vücudunuza deodorant değsin istemiyorsunuz diye metroda metrobüste leş gibi kokan koltuk altınızı koklamak zorunda değil. kokmuyor, rahatsız etmiyor demeyin kendinizi kandırıyorsunuz. yapış yapış istanbul sıcağında kokuyor ve rahatsız ediyor.

deodorantsızlığa sinirlenip yazmayı atlamışım. eskiden bildiğim insanlar koltuk altlarını gün içerisinde iki üç kere yıkıyordu, benim anneannem hala öyle yapar misal.
  • evde liyakat kalmamis  (12.09.19 09:46:28 ~ 09:51:49) 
Karbonat


  • janderzel zartanyan  (12.09.19 10:16:45) 
Deodorant kullanana pis denilmesi cok garibime gitti. Kimyasallar zaten hayatimizin parçası minimum zarar gorelim diye ilk deodoranttan vazgecmem. Hergun dus aliyorum hergun temiz giysiler, temiz ic camasiri giyiyorum hopp 10mlik yolda bile terliyorum yedigime ictigime de dikkat ediyorum 3.5 litre de su iciyorum ama ter kokusu beni rahatsiz ediyor. Kimsenin midesini de bulandirmama gerek yok. Kisa mesafede bile terleyen bi insan olarak markete giderken de yanima yedek tshirt alamam.

Ayrica @evde liyakat kalmamis+1
  • hindistan cevizi  (12.09.19 10:24:03) 
oha. benim de kokmamak için çaba saf etmeyen insanların bunu göğsünü gererek söylemesi çok garibime gitti... elinde gece cep telefonlarıyla uyuyan insanlar bunlar hem de...

kokmamak için çaba sarf etmeyen nesilin artık vakti dolsun diye beklerken, toplu taşıma kullanan genç yaşlardakilerin kendisi hariç kimseyi önemsememesine ne denir bilemedim.
  • ninotevtidze  (12.09.19 11:10:40) 
kokuyorlarmis :)
cogunluk icin bu gecerli. fakat parfumun cikisi zaten kokulari bastirmak amacli, deodoranttan once parfum var yani, bir cesit opera muzikal iliskisi yani...

ozellikle eski romanlardan, anilardan gundelik hayata dair pek cok ayrinti ogrenebilirsiniz. fakat kesinlikle su andaki gibi bir anlayis yok, zaten evlere elektrik su gelmesi bile on yillar oncesinin mucizesi. tasima dokme suyla her sey halloluyor vs vs.

temizlik anlayisi gunumuzde bile cok bolgesel olarak spesifik, misal amerikaya gore biz kirliyiz,bize gore de onlar kirli, cunku her kultur kendi onem verdigi ayrintilar uzerinden temizligi tanimliyor. ornek taharet vs her gun dus almak.

en guzeli farkli kulturlere maruz kalarak bunlarin en guzel ozelliklerini bunyede eritip kendi yolunu yordamini bulmak.

deodorantlara gelince icerisinde zararli kimyasal bulunmayanlar da var, acikcasi sehirde ve toplumun parcasi olarak yasayan insanlarin topluma karsi sorumlulugu vardir, elbet koka koka yasamak isteyebilirsiniz, fakat o zaman bir zahmet dag basina koye, kasabaya gidin, orada dogal dogal yasayin, fakat ozellikle toplu tasima kullanan bir insan gunde uc kere dos alip ustunu degistirmiyorsa, nasil o egsoza maruz kalmayi kabulleniyorsa, deodoranti da kabullenecek. toplum sozlesmesinin parcasi bu.

bu arada inat edip kokan insanlara not, siz kendi kokunuzu almiyorsunuz, yakininizdakiler de sizin adiniza utanip soylemeyebiliyor. oyle herkes arkanizdan konusuyor.
  • mavicorap  (12.09.19 11:42:27) 
Kokuyorlarmis.


  • chitosan  (12.09.19 12:23:19) 
deodorant kullanmamaktan kasit roll-on kullaniyor olmaksa beni de katin :D
Yaz kis farketmeden, her gün dus alinir, roll - on sürülür.

Basbakan olsam bunu anayasaya koyar, yasayi ihlal edenleri hapse atardim, o derece "degistirilmemesi teklif dahi edilemez" kurallar arasinda.
  • chitosan  (12.09.19 14:08:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.