[]

programlama yatkınlık ve büyük sabır isteyen bir şey mi?

2 senedir programlama çalışıyorum ara ara. udemy, pluralsight ve lynda gibi sitelerden. tutoriallarda hocaların az çok ne anlattıklarını anlıyorum ama bana deseler ki bir aplikasyonu veya web sitesini bastan sona yarat, bunu yapamam valla. soyut düşünme yetisi falan mı eksik acaba bende? herkes programlama ogrenebilir deniyor ama buna pek katılmıyorum, sonucta hello world'den fazlasını yapmamız gerekiyor. bir de inanılmaz sabır gerekiyor galiba bir hatayla karsılasınca ekranı kırma istegi oluyor arada.

düzeltme: yani ara ara calıstım dediğim çok düzensiz degil. ayrıca kaynak kodlarını ide'lerde yuruterek ve az biraz modifiye ederek calıstım ama yine de programlama onemli olcude yatkınlık istiyor gibi geldi. ayrıca dillerin surekli guncellenmesi de isleri zorlastırıyor. keske programlama dili ogrenecegime normal dil ogrenseydim diyorum...


 
Şöyle iş üzerinde uygulama olmadıkça öğrenmek zor ben de değişik programlarım videolarını va çok izledim ama uygulama olmayınca hem unutuyorum hem iş başında bazı şeyler havada kalmış farkediyorum. En kötü proje uydurmak lazım


  • seyyar satıcı  (11.09.19 19:25:31) 
2 yıl ara ara bakarak hiçbir şey öğrenemezsiniz, ondan olabilir mi?
düzenli olarak çalışmanız, araştırmanız, tutorialda gördüğünüz şeyi az da olsa değiştirerek yapmaya çalışmanız, yapamamanız ve neden yapamadığınızı araştırmaya başlamanız falan gerekir.

  • Moks  (11.09.19 19:45:55) 
Projen olunca öğreniyorsun, sadece eğitim videolarıyla falan havada kalıyor. Ama bence bir yerden sonrası sabır, yatkınlık ve hırs.


  • kendi helvasını kavuran zombi  (11.09.19 19:50:51 ~ 19:51:30) 
Bir dert belirleyip onu çözmeye odaklanman gerekiyor, teorik eğitimle ilerleme sağlamak mümkün değil. Ben de 2 senedir ara ara bakarak python öğrenmeye çalışıyordum, şimdi, entegrasyon gerektiren bir iş çıktı 2 senede sağlayamadığım ilerlemeyi 24 saatte sağladım. Bir case oluştur kendine, somut bir şey oluştur yani.

Bi de programlama öğreneceğime normal dil öğrensem daha iyi diyen biri için programlama bence çok uygun bir şey değil. İkisi birbirinin tam zıttı, beklentiyi de iyi belirlemek gerek. Moda diye girilecek bir iş değil, gerçekten kafa patlatmak gece gündüz kastırmak lazım. Dil öğrenmek gibi arada bir 3-5 kelime söylerim diyemiyorsun, gitar öğrenmek gibi, ilk 1 sene hiç bir şey çalamadan, ikinci sene şov yapmaya başlıyorsun diyelim.
  • roket adam  (11.09.19 20:11:22) 
"bir aplikasyonu veya web sitesi"

hatan burda, bunlar sadece programlama bilerek yapılacak şeyler değil. Tabii ki de yatkınlık ve en önemlisi merak lazım.
  • nahtoderfahrung  (11.09.19 22:26:29 ~ 22:26:47) 
Tutorial "programlama" öğrenmek için çok iyi bir yol değil. Orada sadece keyword falan öğreniyorsunuz, neyin ne olduğunu gerçekten anlamak için kendiniz, başka bir yere bakmadan (hatta mümkünse ide falan kullanmadan, düz notepad'de çalışın), sıfırdan bir şeyler yazmalısınız.

Büyük sabır ve çalışma isteyen bir şey. Yatkınlık olayı da şöyle, 100'e yakın mühendisin mülakatına girdim, tahminim ancak %10-15'i bu konuda doğal bir yeteneğe sahip. Geri kalanlar zorlaya zorlaya öğreniyorlar. Ama piyasada çok açık var yani, kasarsanız bu alanda iş bulabilirsiniz, orada bir sıkıntı yok.
  • plutongezegendegilmi  (12.09.19 00:21:30 ~ 00:21:56) 
1- analitik düşünebilmelisin
2- keyfine kod yazman değil zora düşmen lazım
3- goto 1
  • orpheus  (12.09.19 02:18:26 ~ 02:18:40) 
yukarıda bir arkadaş iki senede öğrenemediğimi 24 saatte öğrendim yazmış. buna katılıyorum. ben de iki haftadır yabancı birinin youtube'da app yapmasını izleyerek birebir android studio'dan üstünden gittim. adam videoları yarıda kesmiş sonradan fark ettim ama oraya gelene kadar da oldukça kod yazmıştım öyle bırakmak istemedim. ardından stackoverflow başucu kaynağım oldu, yeri geldi kendim sordum yeri geldi sorulanları kendime uyarladım. Şimdi 2 haftada tabii ki öğrendim bu işi diyemem ama önceden sanki uzaya roket göndermek gibi zor olacağını düşündüğüm şeyleri yapmam beş dakikamı almıyor. Mutlaka araştırın, mutlaka pratik yapın, mutlaka yedeklemeyi unutmayın :) ben de sizin gibi sıfırdan aplikasyon yapamam bu bambaşka bi şey diyordum ama artık basit şeyleri sıfırdan yapabileceğimi görebiliyorum. tek mesele biraz üstüne düşmek.


  • bidakikanizialicam  (12.09.19 14:52:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.