[]

arif v 216 ses miksaj sorunu?

filmi indirdim (yasal olarak, parasıyla), oturup izleyeyim dedim ancak filmin birçok yerinde sanki arkadan sufle veren elemanların söyledikleri duyuluyor. özellikle kapalı alanlarda iyice belli oluyor ve bütün keyfimi kaçırdı.

netflix'i olanlar, filmin mesela 14. dakikasından itibaren sese dikkat edebilirler mi? netflix'teki sürümde de var mı acaba aynı sorun?

netflix'ten daha önce izlemiş olanlar böyle bir şey fark etti mi?

 
ses normal.


  • sutlu nescafe  (10.09.19 22:13:45) 
"netflix’e düşmüştür. şu an oradan izliyorum ancak kafamın içinde sesler tekrar etmiyorsa seste problem var. alttan aynı ses kısık sesle geliyor."

eksisozluk.com

sözlükte böyle bir şey yazılmış mart ayında. bir yerde de böyle bi yorum gördüm:

"Bildiğiniz çekim ekibi gitmiş metin okuyucu çalışanların sesini almış, birde üstüne montajı 1 sene süren filmin kurgucusu gitmiş bunu fark etmemiş. Netflix'e de düzeltmeden vermişler"

tam olarak bundan bahsediyorum.

acaba netflix sorunu düzeltmiş mi yoksa siz mi farkedemediniz @sutlu nescafe ?
  • '''  (10.09.19 22:17:48) 
farklı bir ses mi duyuyorsunuz? onlar konuşmadan önce mi?

açıp baktım şimdi, o depoya indikleri sahnede duymadım sanki. Belki miksajda tiz frekanslara bir şeyler yapmışlardır sizin dinlediğiniz ekipman onu daha net veya abartarak veriyordur? bilemedim. Yani yaka mikrofonu + boom'u mixlemişlerdir ve o rahatsız ediyordur sizi belki.

bu filmi suflörle çektiklerini hiç sanmıyorum bu arada. Bazı dizilerde kullanılıyordu ama artık dizilerde bile kullanan yok sanırım.

edit: bu arada çok özensiz yapımlar var evet. Cingöz Recai'de bir otobüs sahnesinin tek shot'ı greenscreen'li şekilde kalmıştı, baktım hala öyle :D Sinemada böyle değildir umarım demiştim ama belki de izleyici karaktere kapıldı görmedi.
i.ibb.co
  • nhk ni youkosu  (10.09.19 23:23:02 ~ 23:27:30) 
@nhk ni youkosu

evet konuşmadan önce aynı diyalogun sesi geliyor. kimisi eko diyor kimisi sufle sesi karışmış diyor ama bir problem olduğu kesin. özellikle kapalı alanlarda oldukça belli oluyor ve rahatsız ediyor, takıntılı adamım zaten bir de parasını verip aldığım filmde böyle bir sorun olması hiç kabul edilebilir değil benim için. sonra korsana hayır. işinizi düzgün yapın önce.

eğer netflix'te bu sorunun düzeltildiğinden emin olabilirsem arkadaştan netflix şifresini isticem. en baştaki telefon konuşması sahnesinde duyuyor musun peki @youkosu ?
  • '''  (11.09.19 00:25:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.