[]

Yurtdışında araba kiralamak - kendi aracınla yurtdışına çıkmak

Şimdi aşağıda italya'da araç kiralamak duyurusu görünce aklıma geldi.

Yurtdışında araç kiralayınca alış ve bırakış noktaları farklı olunca ekstra ücret alınıyor. Hele ki farklı bir ülke olursa daha da büyük bir tutar alınıyor. Şimdi baktım, iki farklı ülke olunca 1 haftalık araç kiralama 7 bin lira. a sınıfı küçük araçlar hem de. sanırım kiralarken geçirilen ekstra sigortalar dahil bile değil bu 7 bin liraya. Diğer taraftan yakıt için de yine 1500-2000 verilecek. oldu sana 9 bin lira. bunun yanında araç kiralayacağın ülkeye, türkiye'den uçakla gidiş dönüşün var, 2-3 bin lira da oradan, dünya para yaptı daha konaklamadan, yeme-içme olmadan.

bu tutarlar yerine konaklaya konaklaya, araçla çıkıp avrupa'nın en batısına kadar gitmek bile daha mantıklı. tam depo yakıtla 800-900 km gitsek, 10-11 depoya 10 bin kilometre yol yapıyoruz ki, 10 depoyu doldurma maliyeti güncel kura baksak bile 3-4 bin lira. 4-5 bin liraya da güzel güzel konaklama yapılabilir. yani sadece araç kiralayınca cepten çıkacak para, güzel bir tatil parası etmez mi?

bunun prosedür açısından mı sıkıntıları var? niye tercih edilmiyor ki? gelecek yaz yapma fikri var aklımda çünkü, bir şey mi kaçırıyorum diye düşündüm.

 
kendi aracın için sigorta yaptırmak gerekecek.
evrak vs toplayacaksin.
bir sıkıntı olsa tamirciyi sen arayacaksın, kiralama şirketi genelde aracı değiştirip geçiyor.

yapılır yapılmasına da bir hafta için bence değmez tatilde bir de arabayı düşünmek yorucu olur bence.
  • cedex  (10.09.19 11:10:45) 
yeşil sigorta 40-50 euroluk bir şey. toplanacak evraklar da, vize için gerekli uçak bileti evraklarından farklı değil. ruhsatın fotokopisi sadece.

dediğiniz gibi tamirci sorun olabilir. yaşanacak bir teknik sorun baş ağrıtabilir.
  • akatreil  (10.09.19 11:12:52) 
Zaten bir çok insan kendi aracıyla yurtdışına çıkıyor. Yalnızca süre bakımından sıkıntı oluyor fiyattan ziyade, Türkiye'den Avrupa'ya ulaşana kadar 1000-1200 km geçiyor gideceğin yere göre.


  • roket adam  (10.09.19 11:21:53) 
amacın ne olduğuna bağlı. araba kiralayanların büyük kısmı ya aynı ülke içinde birkaç şehir geziyor ya da belki çevre 1-2 ülkeye gidip geliyordur kısa mesafede. aldığı yerden başka bir yerde bırakanların istisnai olduğunu düşünüyorum. çoğu ülkede hem şehir içi hem şehirler arası ulaşım ağı çok iyi olduğundan araç kiralamaya falan gerek de olmuyor zaten.

şimdi orta ya da batı avrupada bir ülkede 2-3 şehir gezecek adamın ta buradan atlayıp oraya kadar araba sürmesi gereksiz yorgunluk. atlar uçağına gider, orada aracını kiralayıp gezisini/işini tamamlar döner gelir. maliyeti de sorudaki gibi yüksek olmaz. sizin gezi planı da güzel bir plan, yapan da yok değil zaten çok kişi duydum ben çevremden bu şekilde yurtdışına çıkan ama kesinlikle 1'den fazla şoför olmalı. belli bir süreden/km'den sonra yorgunluğu atmak zor olur çünkü. ayrıca ilk cevapta söylendiği gibi olası teknik sıkıntılarda turist olarak çile çekme ve kazıklanmama ihtimali yok gibi birşey.
  • hadsafhada  (10.09.19 11:32:27) 
Senin sunmus oldugun secenek ucuz bile olsa yapmam cunku, benim zamanim verecegim fazla paradan daha degerli. Ve bir cok kisi icinde bu böyledir diye düsünüyorum.

Eger zaman problemi yoksa düsünülebilir.
  • VIPCH  (10.09.19 11:55:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.