[]

eski bilgisayara ssd

10 seneden daha fazla zaman önce casper marka intel celeronlu bir bilgisayar almıştım. çoook aşırı yavaşlamasından dolayı ne zamandır kullanmıyordum. ama hergün ev-iş arasında bilgisayarı taşımaktan da yoruldum.

bu eski bilgisayara 120 gb ssd alsam. office programları, pdf ve internette dolanmak için bana yeterli olur mu? yoksa bilg. ömrünü doldurmuş mu?


 
performans artışı muhakkak olacaktır. yalnız 10 senelik bir bilgisayarın eski teknolojisi bir yana, fanların artık yeni birer fan gibi çalışamayacağı, dolayısıyla işlemciyi verimli soğutamayacağı, onun da performansını daha da düşüreceği gibi faktörleri de göz önünde bulundurup çok büyük bir fark beklememek yerinde olur. bir de 10 sene önceki internet siteleri ile günümüz internet siteleri tasarım olarak da farklı, günümüzün flash tabanlı bir web sitesini görüntülemek istediğinizde yüksek ram ihtiyacı olacak, en azından yapılabiliyorsa ram takviyesiyle de desteklenebilir.


  • phoarbix  (09.09.19 16:44:19) 
10 değil ama 6-7 yıllık acer bilgisayara (intel pentium 2ghz + 2g ram) 120gb kingston sdd taktım, pek tatlı oldu.

tam anlamıyla "office programları, pdf ve internette dolanmak için" bunu karşıladı, karşılıyor.
  • aziz dostum jack  (09.09.19 16:57:25 ~ 16:57:58) 
youtu.be
Soldaki i7 normal hard disk
Sağdaki Celeron ssd
  • burya  (09.09.19 16:59:27) 
pentium 4 ü bile canlandırıyor. youtube dışında(ekran kartı sınırına takılabilir)her işinizi görür. raminiz en az 2 gb ise.


  • tolga¿naber?  (09.09.19 19:51:43) 
10 senelik makinaya ssd yatirimi yapilmaz bence, ssd olsa bile internette duzgun cozunurluklu bir videoda kasar diye tahmin ediyorum.


  • cooperr  (09.09.19 20:11:03) 
hocam al sen
yeni pc de kullanırsın en kotu
bunu bi temizlet macunu yenile
ucarsin
  • kingcyrax  (09.09.19 23:03:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.