[]

Reji Asistanlığı Hakkında

arkadaşlar sinema tv bölümünü yeni bitirdim.reji asistanlığı yapmak istiyorum sizce nasıl bir yol izlemeliyim.iş bulma süreci hakkında kafam çok karışık.iş hakkınada bilgim var fakat kime nasıl başvurucam hiçbir fikrim yok.bilgisi olan bu işlerde çalışan birileri varsa ,cevaplarsa,yardımcı olursa çok sevinirim.




 
Öncelikle Allah kurtarsın. Hiç darilmaca gucenmece yok! Gerçekleri yazıyorum. Polislik icin başvuru ile baslayabilirsin. Asker ya da bekçi olayını da dusunebilirsin. Kazanabilirim diyorsan bir de kpss'yi dene ama yapabileceğini sanmıyorum. Okul bitmiş henüz tecrübe yok. Çok geçmiş olsun. En az iki yıl sigortasız üç kuruşa setlerde amelelik seni bekliyor. Bu iki yılın sonunda da kasarlanmis bir amele olacaksın. Normal bir hayat bekleme. Hiçbir zaman normal bir hayatın olmayacak. içten ice anan baban üzülecek. Zaten tanıdık biri yoksa o boktan set ameleligini de kolay kolay bulamazsın. Geçmiş olsun tekrar. Allah utandirmaz inşallah. Yok simit satıp onurlu yaşama hikayelerine filan kulak asma. O işler öyle olmuyor. Polis ol. Rejide ilerlemek istiyorsan, polis ol. Sinema alanında ilerlemek istiyorsan, polis ol. Çok iyi senaryoların varsa, polis ol. Kısacası polis ol.


  • allah yazdiysa bozsun  (09.09.19 09:33:59) 
2000 yılında idealist bir iletişimci olarak girdim ingilizce rtvf'ye. girmez olaydımda keşke bursa'da tofaş, renault, bosch ya da valeo'da 18'imde hemen işe başlasaydım. okul bitince hemen iş buldum ama tutunabilmek için hem rejide, hem stüdyoda hem de haber merkezinde kendimi yetiştirdim. sektörde alaylı oranı %80 neredeyse. endüstri meslek mezunu, imam hatip mezunu, veteriner mezunları gelip sana 4 sene profesörlerden aldığın eğitimin tam tersini iddia ediyor. muazzam çatışmalar yaşadım, kavgalar ettim. yapacağınız işi seveyim dedim ceketimi aldım çıktım.

sektörde bir sürü konuda kendimi yetiştirdiğim için işsiz pek kalmadım ama neyse ki şu anda devlete girdim (teklif de devlet kurumundan geldi bu arada). Eğer çocuğum iletişim okumak istiyorum diye karşıma gelirse karşı çıkarım, kendimi yerlere atar ağlar zırlarım okumasın diye.

sorunun yanıtına gelirsem, bu kadar dediğimden sonra hala reji asistanlığı istiyorsan (ki acayip zevkli ve bir o kadar streslidir) kapı kapı gezip etim de sizin kemiğim de sizin demen lazım. ilk 1 sene her dediklerini itirazsız yapman gerek. icabında kamera da taşıtacaklar, stüdyo da temizletecekler.
  • duster  (09.09.19 10:31:23) 
9eylul sinema tv mezunu arkadasim okulu bitirdi, istanbul'a yerlesti. reji asistani olarak bir dizide ise basladi. o dizi birkac sene surdugu icin cevre de olusturmaya basladi. yillar icinde 3. asistan, birinci asistan, yardimci yonetmnen derken ikinci yonetmenlik yapti bir iki dizide. bizim kiz azimlidir, hirslidir, caliskandir, sosyaldir. pes etmez, mizmizlanmaz, prenses gibi takilmaz. kendinizde bu ozellikleri goruyorsaniz sansiniz bol olsun, ona da cok ihtiyac var.

asistanlikta cay getirmek gucunuze gitmeyecek, xxx gibi serefsiz oyucular denk gelecek, sizi kiyida kosede sikistirmaya calisacak, reddedersen setten kovduracak, sirf kiskancliktan ayagini kaydirmaya calisan olacak, 24 saat ve hatta daha fazla sure uykususz calisacaksin, berbat set yemekleri olacak falan falan. ama kazandiginda guzel kazanacaksin. ama lap diye is bitebilecek, 6 ay issiz kalabileceksin. parani almak icin 3 ay surundurebilecekler.

nasil is bulunur? oncelikle cevre ile. sette calisan arkadasin yardimi ile mesela. bizim kizin cekim yapan ekip gorunce yanlarina gidip ben de is ariyorum diye konusup numara almisligina denk gelmistim mesela. azim gerekiyor yani.
  • jimicik  (09.09.19 10:47:31) 
Allah belamızı vermiş demek ki


  • rizeligodard  (09.09.19 20:29:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.