[]

Midsommar

Merhabalar
Filmi izleyenler nasil buldunuz merak ettim.

Ben begenmedim.
Sanki basarili bi sekilde sinemada sembolizmden, sanatsal filmden anlamayan bu filmi de begenmez algisi olusturulmus. Kimse kral ciplak diyemiyor gibi...

Siz ne diyorsunuz, midsommar yoksa grrcekten bi basyapit mi?

 
Ben de pek beğenmedim, daha doğrusu beklediğimi bulamadım. Ama ben kral çıplak dedim, hatta Türkiye'deki ilk gösterimi sonrası yapılan soru-cevapta seyirciler arasında beğenmediğini dile getiren ilk kişiydim heheh.
(tam bir ekşici achievement'ı)
Bırak sinemayı, türün ayrıca sıkı takipçisiyim; bişeyler anladığımı düşünüyorum.

Film bana "bütün" gelmedi ve beni içine alamadı. Senaryonun ve konunun işlenişinin aksaklığı direkt dikkatimi çekti ve tam filme dahil olucam, "bi saniye yaa, böyle olmamış ki" diye kendime geldim. Dışarıdan izleyici olarak baktığımda ise filmin tümünde bir "geçiş", akıcılık problemi olduğunu fark ettim. Filmi çok beğenenler muhtemelen filmin içine girebilenler, ben de isterdim çok. Çünkü sinematografisini beğendim filmin, yapmaya çalıştığı "aydınlık korku" olayı türün kökenine başkaldırı çünkü.

Başarılı bir film ama ben bayıla bayıla izleyemedim. Halbuki hiç öyle entel eleştirel bakışla da gitmedim, ari aster-robert eggers fanboyu olarak "ağbii başyapıt olmuuuş" diye çıkabilmeyi isterdim. Biraz unutup tekrar izleme niyetim var, göremediğim şeyler varsa görüp sevmeyi umuyorum, bakalım.

Edit: sembolizm konusuna diyecek bişeylerim var. Korku filminin başarısını atmosferle ve izleyiciyi içine almasıyla değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum. Bu filmdeki semboller, anlatılar, atıflar vb. hepsi filme sanatsal değer katan ama atmosfere benim adıma katkısı olmayan şeylerdi. Bazılarını anladık bazılarını anlamadık, olay bu değil bu film için. Anlatmak istediklerini anlayabilirim ama söz konusu tür korku gerilim ise ben o filmde gerilmedikten sonra benim için bir anlam ifade etmezler.
  • Bruce  (08.09.19 19:31:40 ~ 19:36:28) 
Ben gece yarısı sinemada tek başıma izledim ve baya beğendim. Sonra sanat sepet işlerinden hiç anlamayan erkek arkadaşımı da zorla götürdüm. O hiç beğenmedi, hatta benim etkilendiğim yerlerde güldü falan. Film boyu, bu sığırla ne yapıyorum diye düşündüm ama ikinci izleyişimde de çok beğenmiştim. Hatta Interstellar'dan sonra sinemada izlediğim en iyi film oldu sanırım son yıllarda.


  • jacque  (08.09.19 20:47:12) 
Ne guzel begenmissin keyif almissin.

Ama interstellar ve midsommar ayni seviyede olmasa mi acaba :)

Ben hic isinamadim filme
  • Flipsflops  (08.09.19 21:00:11) 
@Flipsflops

Tabii ki değil ama uzun zamandır sinemada izlediğim filmlerden keyif almıyordum. Bu açıdan örnek gösterdim ikisini.
  • jacque  (09.09.19 11:03:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.