[]

Gerçek verilerin kullanıldığı bir ekonomi/borsa oyunu baş ağrıtır mı?

Merhaba ekonomi ve hukuk uzmanları,

Gerçek piyasa verilerinin kullanıldığı ancak sanal varlıkla oynanabilen bir borsa oyunu yasal çerçevede baş ağrıtır mı? Örneğin BİST verilerinin kullanıldığı, Altın, Döviz vb emtiaların gerçek zamanlı verilerinin yayınlandığı al/sat gibi işlemlerin sanal olarak yapılabildiği bir oyuna birileri hayırdır sen ne iş der mi? Ya da bu verileri nereden alıyorsun hele bi gel bakalım şöyle denir mi?

Oyunun amacı tamamen kendini test etmek, yatırımcı olarak bu konuda başarılı olup olamayacağını ölçmek olacak, her hangi bir ödül vb yok yani gerçek hayatta elinize bir şey geçmeyecek.

 
olursa oynarım. böyle birşey arıyorum hep. geçmişte denizbank'ın böyle bir oyunu vardı. ama şimdi bist verilerini normal şekilde bile göremiyorlar sanırım.
www.borsaistanbul.com
www.vakifbank.com.tr

şöyle bişeyler buldum.
  • sutlu nescafe  (08.09.19 17:05:42) 
yani gerçek zamanlı tavsiye üretiyor gibi bir sonuç çıkarsa yatırım danışmanlığına girebilir, biri şikayet ederse spk mevzuatı kapsamında başın ağrıyabilir. hukuki danışmanlık almalısın eğer ciddi bir işe gireceksen.


  • fistikthecat  (08.09.19 19:13:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.