[]

Dış Ticaret- Çin'den getirilen makine parçası

10 bin küsür dolarlık bir ithalatımız olacak. Firmayı ve ürünü ben buldum, getirttiğim firma bu üründen dolayı yüzde yüz kar elde edecek.

velakin ya çinli sorun çıkarırsa diyorum, ürünü göndermezse diyorum. LC de kabul etmiyor cok fazla masraf cıkar dıyor.

1. ben güme gider miyim?
2. nasıl kendimizi sağlama alabiliriz?

not: T-T ödeyecegiz, yani banka transferi.

 
Akreditif yapın. Bankaya başvurun onlar izah eder.


  • lisw  (07.09.19 18:17:08) 
Vesaik mukabili yapacaksınız o zaman, önce mal gelecek buraya. O arada karşı taraf sizin evraklarınızı, bankanıza gönderecek. Siz de mallar gümrüğe geldiğinde ödemeyi yapıp çekeceksiniz gümrükten.
Bu işlemde eğer satıcı sizin ödeme yapacağınıza güvenmezse, avalli kabul kredili vesaik mukabili yapacaksınız. O da kendini sağlama almış olacak, siz de.

  • irene  (07.09.19 18:39:27) 
Eğer firmayı tanımıyorsanız çin'den mal almak çok sakat iş. kötü örnek ama parayı toplayın kaçan bir sürü firma var.

LC sight yapın ve "uluslararası" tüm masraflar alıcı tarafından ödenecektir deyin. hatta istiyorsanız lokal banka masraflarını da ödeyeceğinizi taahhüt eden yazı gönderin.

sürekli çalıştığımız yerlerle bile L/C sight çalışıyoruz.

Fİrma fos çıkmasa bile, şöyle şeyler de oluyor. Nasıl olsa parayı aldık diye malı sallıyorlar, sizin malı başkasına yolluyorlar. Eğer yüklemeyi CIF yaptıysanız, adamlar en ucuz hatla yolluyorlar, çin'den buraya minibüs hattı gibi geliyor mal.

L/C sight yapın.
yüklemeyi FOB seçin. Fiyatı da ona göre alırsınız. transfer şirketi sizi muhattap aldığı için malınız nerede takibini yapabilirsiniz.
  • Kazmapolitan  (07.09.19 18:48:28) 
Senin aradığın şey garantili işlemi. Bunu da akreditif ile edinebilirsin. Vesaik mukabilinde banka hiçbir sorumluluk üstlenmez. Onu dinleme. Beni dinle.


  • lisw  (07.09.19 18:49:23) 
Duygusuz haklı,
malı getirmeden önce gümrük müşaviriniz ile görüşüp malın faturası ve Harmonise Code numarası üzerinden sorgulatıp indirileceği antrepoyu önceden ayarlasınlar.

  • Kazmapolitan  (07.09.19 19:07:06) 
Ben tamamen soruya göre cevap veriyorum. Soruyu soran kişinin ihtiyacı akreditif fakat soruda bir püf nokta var o da karşı tarafın LC kabul etmemesi.
LC kabul etmeyen taraf için, en uygun işlem benim yazdığım yöntemdir.
Sight akreditif konusuna gelince, sight kısmını biz türkçeye “görüldüğünde” şeklinde çevirmişiz dış ticarette. Bir işlem görüldüğünde ödemeli yapılacaksa ve işlemde masraf kaygısı varsa akreditif yapmak anlamsız oluyor. İsmin için de letter of credit geçiyor diye insanlar kendisini güvende hissediyor fakat sight lc ile normal versiyonu arasında dağlar kadar fark var.
  • irene  (07.09.19 19:07:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.