[]

Şu tür insanlara karşı aracımda birşey bulundurmalı mıyım?

Merhabalar

twitter.com

Düşünün, adam inmiş aracınıza zarar veriyor. Belki aşağıya inseniz sizi öldürecek veya başka birşey. Bu tür durumlara hep sinir olmuşumdur. Belki de yıllarca para biriktirip aldığım aracıma hasar veriyor, belki de bana inanılmaz bir zarar verebilecek.

Kavga etmek çözüm değil ama, bu tür insanlara karşı aracımda ne bulundursam daha iyi olur sizce? Yani silah falan demiyorum ama, bu tip insanlara karşı koyabilecek birşeyler olması lazım.

Adalet böyle durumlarda işe yaramıyor zira.

 
Bulundurmamalısın. Benim fikrim şu şekilde; böyle insanlara karşı bi yaptırım uygulamayı düşünmek için böyle insanlar gibi cani olmak gerekmektedir. Yani ne bileyim beyzbol sopan var mesela adam sana aynen böyle saldırdı ne yapacaksın, inip kafasına indirip öldürecek misin adamı, bu mu çözüm? Benim trafikte öğrendiğim tek şey "eyvallah" deyip geçmek, bizler medeni insanlar olduğumuz yapacak başka bir şeyimiz yok. Hadi gaza geldin bi sopa aldın tartışma oldu sopayla indin aşağıya adam silah çekti vurdu seni öldün, mahkemeye çıkar anama küfretti tahrik oldum vurdum der bikaç sene yatar çıkar, olan sana olur öldüğünle kalırsın, bunlar çözüm değil ne yazık ki. Bak baklavacı olayında adam inmedi aracından, yanında bi şey olsa inse arabadan o iş nerelere varırdı allah bilir.


  • angelus  (07.09.19 16:40:26 ~ 16:49:29) 
Silah dışındakiler bir şeye yaramaz. Bunlar sopadan korkmaz. Hatta tahrik olurlar

Ama silah taşırsan da anlık bir öfke adamı öldürmene neden olabilir.
  • OrangeYellow  (07.09.19 16:51:33) 
biber gazı ama onu sürekli araçta bulunduramazsın. sıcaktan patlarsa daha kötü olur senin için.


  • false pretension  (07.09.19 17:04:14) 
Çok sevdiğim bir laf var : " kör ölür badem gözlü olur"

olmaz ya bunun gibi iti pisliği çeker vurursunuz yada sopayla vurursun düşer ölür başına kalır, onu adam yerine koyup size ceza verirler. Biber gazı filan bulundurup kaçmaya çalışın ortamdan.
  • pislick0  (07.09.19 17:46:23) 
Açıkçası benim elimde silah olsa, öyle bir durumda çok yüksek ihtimalle sıkıp öldürürüm bu tarz arkadaşları. Sonra adam sayarlar benim hayatımı mahvederler hapiste. Tazminatları vs de cabası. O yüzden silahımın olmaması çok daha iyi. Çünkü öfke kontrolünde sıkıntılı biriyim, akılla hareket edemiyorum öyle anlarda.

Hukuk anlayışının sıkıntılı olduğu ortamlarda (mesela bizim ülkemiz) bu tip insanlar rahatça yaşayabiliyor maalesef. Bu durum karşısında ne yapacağını bilemeyen ben gibi tipler ise ömür boyu bunu sineye çekmek zorunda kalıyor.
  • lisw  (07.09.19 18:13:32) 
Şöyle mi yapacaksın?

t24.com.tr
  • Mirket  (07.09.19 19:34:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.