[]

ev kirası için depozito

bir aile dostumuz , sıfır dairesını kıraya verecek. bir ya da ıkı kıra bedelı depozito yerine dolar cınsınden depozito almak ıstıyor, cunku dıyelım kı yıllar sonra kıracı evden cıkarken eve zarar vermıs olması durumunda, zararı kurtarabılmek amacıyla. Bıldıgım kadarıyla sozlesmelerde dovız uzerınden rakamlar yazılamıyordu, en azından kira için. belkı ozel sartlara yazılabılıyor olabılır mı? cunku ılerde mahkemeye ıntıkal durumu olursa da suclu duruma dusmesın. diğer taraftan tl olarak 1 kıra bedelı aldı dıyelım, bugunun rakamıyla 3500 tl, 5 sene sonra evden cıkınca bu rakamın alım gucu cok dusmus olacak. Ev sahıbının eve bır zarar verılıp verılmedıgınden nasıl bılgısı olabılır kanunı olarak ve nasıl guvenecek? bu konunun kanundakı yerı neyse onu uygulamak ıstıyoruz elbette. sizin deneyımlerınız veya yonlendırmelerınız ıcın sımdıden tesekkur edıyorum.




 
en fazla 3 kira bedeli kadar depozito alabilir.
yabancı para cinsinden depozito alınamayağı kanunda belirtilmişse alınamaz. özel şartlarla da alınamaz. sözleşme kanuna uygun olmalı.

  • elorelia  (07.09.19 12:22:12) 
Elorelia+1 demekle beraber aynı şey kiracı için de geçerli. Ev sahibine parasını verecek, geri aldığında verdiği paranın değeri düşmüş olacak. Dezavantajlı olan kişi burada kiracı zaten çünkü o parayı istediği gibi değerlendirebilecek
Benim önerim kiracı ve ev sahibi adına bankada “müşterek” hesap açılıp paranın oraya yatırılması. Bu bir döviz hesabı olabilir, altın olabilir, vadeli tl hesap olabilir. Madem bu paranın kullanım amacı eve verilen zararın kira sözleşmesi bittiminde tazmin edilebilmesi, yatırırlar parayı, adam evden çıkana kadar durur. O arada da değerlenir. Ha yine enflasyonun altında kalır ama bahsettiğiniz kadar da değeri düşmez. Hesap müşterek olduğu için de ikisi aynı anda şubeye gitmeden veya vekalet vermeden işlem yapamazlar, para da güvende olur.

  • irene  (07.09.19 12:29:33) 
enflasyon+ 2% puan olarak anlaşsınlar.


  • lata  (07.09.19 12:42:49) 
Kaç kira sepozito alacaksa aldığı tutarı dövize ya da altına çevirsin, dokunmasın o tutara.


  • eylul  (07.09.19 15:14:17) 
Depozitonun tl cinsinden olması lçkirays verenin avantajına genelde kiracılar doviz vermeyi kabul eder ama.


  • ZetaStar1903  (07.09.19 21:57:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.