[]

Eve hamamböcekleri dadanmış. En iyi çözüm nedir ?

2 gündür mutfakta yavru hamamböcekleri görüyorum. Çok geç olmadan müdahale etmek lazım.

Bu Raid'in böcek yemleri var, işe yarar mı ? Ya da başka bir yöntem mi kullanmalıyım ?


 
raid'in hamamböceği spreyini üstüne sıktığınızda işe yarıyor.

onun dışında k-othrine alıp mutfakta ve evin genelinde (hayvan ve/veya çocuk yoksa) duvar diplerine, dolap altlarına, pencere/balkon kenarlarına, yiyecekle temas etmeyecek yerlere sıkın.
ama sıktığınız yerlere basmamaya dikkat edin.

küçük olduklarına göre oralarda bir yere bir tanesi yumurtlamış belli ki.
  • blatta hiberna  (07.09.19 00:42:04) 
Boraks.


  • black holes in the sky  (07.09.19 01:10:20) 
böceğin türüne göre mücadele şekli değişir. Fotoğrafı var mı?
yoksa sarı küçükler mi yoksa koyu fişne çürüğümsü kırmız-siyah renkliler mi?

Sarı küçüklerdense sıçtınız. mücadelesi zaman alır. yuvalanma noktalarını bulup müdehale etmeniz lazım. kimyasal böcek öldürücüleri bu alanlara uygulamadığınız sürece sadece gezintiye çıkanları öldürürsünüz. yıllarca sorununuz devam eder.

yuvalanma noktaları buzdolabı, fırın, bulaşık makinesi; dolap içleridir. Yoğun oldukları yerlerde siyah, sanki demir paslanmış gibi dışkı bırakırlar. oradan takip edebilirsiniz.


yok eğer sorun teşkil eden böcekler siyah olanlarsa, onlar tamamen gider kaynaklıdır. İlaçlama yapsanız da gelirler. Lavabo, çamaşır, bulaşık makinenizin giderlerinin duvarla birleştiği noktalarda açık nokta bırakmayın. Hırdavatçılarda 2 liraya contalı aparatlardan alın takın.

her iki böcek türü için de eğer binaya giriş hat varsa tamamını kapatmanız lazım, havalandırma; eski kullanılmayan tesisat giriş-çıkışları; kablo kanalları.

çözüm bulamazsanız ve istanbul ya da gebze taraflarındaysanız yeşillendirin. gelip bakarız.
  • Kazmapolitan  (07.09.19 01:22:00) 
raid gereksiz. borik asit net çözüm, eczanelerde satılır 10tl civarı. un gibi bir şey. ekmeğin içini ıslatın ve üzerine dökün. koyun bir kenara onlar gelir bulur yer zaten. iki güne kendileri sağda solda sonsuzluğa uğrayacaktır. sakın terlikle falan öldürmeyin daha çok gelirler.


  • bisorumvargaliba  (07.09.19 01:28:54 ~ 01:29:15) 
Benzer sey basima geldi. O urunlerden once tum delikleri tespit edip kapatin ve giderlere kapaklar bulun. Sonra evi ilaclatin. En temiz cozum bu. 100-150 lira aliyorlar. Bu sivi tarzi bir sey sikiyorlar koselere filan. Biraz is cikacak sana temizlik ve toparlamada ama bizim evde her gun karsilasirken su an hic yok.


  • karpuzpeynirekmeksu  (07.09.19 09:26:15) 
K othrine. 2 litre suyla karıştırılıp sprey şişesiyle püskürtün.


  • curukturpkokusu  (07.09.19 14:08:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.