böceğin türüne göre mücadele şekli değişir. Fotoğrafı var mı?
yoksa sarı küçükler mi yoksa koyu fişne çürüğümsü kırmız-siyah renkliler mi?
Sarı küçüklerdense sıçtınız. mücadelesi zaman alır. yuvalanma noktalarını bulup müdehale etmeniz lazım. kimyasal böcek öldürücüleri bu alanlara uygulamadığınız sürece sadece gezintiye çıkanları öldürürsünüz. yıllarca sorununuz devam eder.
yuvalanma noktaları buzdolabı, fırın, bulaşık makinesi; dolap içleridir. Yoğun oldukları yerlerde siyah, sanki demir paslanmış gibi dışkı bırakırlar. oradan takip edebilirsiniz.
yok eğer sorun teşkil eden böcekler siyah olanlarsa, onlar tamamen gider kaynaklıdır. İlaçlama yapsanız da gelirler. Lavabo, çamaşır, bulaşık makinenizin giderlerinin duvarla birleştiği noktalarda açık nokta bırakmayın. Hırdavatçılarda 2 liraya contalı aparatlardan alın takın.
her iki böcek türü için de eğer binaya giriş hat varsa tamamını kapatmanız lazım, havalandırma; eski kullanılmayan tesisat giriş-çıkışları; kablo kanalları.
çözüm bulamazsanız ve istanbul ya da gebze taraflarındaysanız yeşillendirin. gelip bakarız.
0