[]

İnsan ilişkileri sorusu

Bunun yüzünden büyük sorunlar yaşadım ve size danışmak istedim.

Başkalarının hayatına bir sıfat ile girince, geçmişteki kişinin yerine geçince karşılaştırmaya maruz kalıyorum. Karşılaştırma denmeyebilir buna anlatıyorum.

Bir projede 1 sene kalacak olan biriyle aynı projede aynı evi paylaştık, ben 2 aylık oradaydım ve bizden önce de 2 aylık kaldılar yine türk ve erkekler. Kalanlar fransız ve ispanyol kız. Bu fransız biz gelir gelmez hemen yerine geldiğimiz türklerin ne kadar müthiş olduğundan, ne kadar harika vakit geçirdiklerinden bahsetti. Hatta bizim türkler bunlara pişti öğretmişler, hemen masayı kurdular oynamaya başladık. Şöyle güzel pişti oynardık, böyle komik eğlencelilerdi diye eskilerden bahsettiler bize. Bu üç gün aynı şekilde devam edince kızlarla iletişim kurmayı reddettim ve 2 ay bunlarla düşman gibi geçti.

Bu da yeni oldu, bir kızla tanıştım. Kız ısrarcı oldu beni beğenmiş falan görüşmek istedi. Kafeye gittik buluştuk 2 gün. Bu kız 2 gün boyunca eski sevgilisiyle ne kadar güzel vakit geçirdiğinden bahsetti. Sevdiği özelliklerini tekrar tekrar anlattı. Halbuki ben görüşmek istemedim, kız teklif etti hep ben de tamam dedim. Baya ilgilendi benle, ben de sevdim başta. 3 lafından biri eski sevgilisiyle anısıydı. Bugün en son yine aynı şeylerden bahsedince dedim yeter dur. Ben senin başka erkeklerle yaşadığın eğlenceli anları dinlemek istemiyorum ve hiç ilgilendirmiyor, buz gibi oldum kızdan. Sen geçmişte daha mutlusun orada kal dedim kestim görüşmeyi. Bu kız mesela kıskandırmaya çalışıp tepkimi mi ölçecekti?


Bu davranışım dışarıdan nasıl yorumlanır? Mutluluğa tahammül edemiyor muyum? Hata bende mi? Ne söylemem gerekirdi bu insanlara? Bana geçmişi unutturma görevi mi biçilmişti de ben mi hemen pes ettim? Siz ne yapardınız?

 
Mis gibi yapmışsın diye yorumladım. Dozunu kaçırmışlar.


  • noisette  (06.09.19 21:15:53) 
ilkinde sen sacma tepki vermissin.

ikncisi normal.
  • hot potato  (06.09.19 21:39:35) 
Biraz daha açıklayıcı olun bir zahmet? Bir sürü soru sordum sonda.


  • diffarentiationation  (06.09.19 21:44:44) 
ilkinde kisisel algilamani tribe girmeni gerektirecek bir durum yok. projedeki ogrencilerle casual bir iliski icindesin, seni diger turke benzetsinler yani ne olacak. "iletişim kurmayı reddettim"e getirecek asosyallesecek bir sey degil. hele hele yeni tanistigin, birlikte yasadigin ve gecinmen gereken insanlara karsi. gereksiz bir kompleks.


  • hot potato  (06.09.19 21:57:05 ~ 22:00:46) 
hot +1

İlkinde gereksiz kasıp 2 ayını çöp etmişsin, daha diplomatik olman lazımdı.

2.si haklısın.
  • KaraSakall  (06.09.19 22:38:28) 
Her iki durumda da haklısın ve doğru olanı yapmışsın.

Ne münasebet benden önceki kimselerin muhabbetini dinleyeceğim. Başıma geldi oradan biliyorum. Sevişmek üzere olduğum kadın benden önce tanıştığı flörtlerinden laf açmıştı ki ikinci lafında yataktan kalkıp gittim, bir daha görüşmedim.
  • heidi'nin dedesi  (06.09.19 23:09:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.