[]

Turist vizesi çıktı, (abd’ye gitmek)

Merhaba..

doğru düzgün bir plan ve bütçe bile olmadığı halde amerika turist vizesine başvurmuştum.
Ve adamlar 10 yıllık vize verdiler.

Açıkçası hiç beklemiyordum. Sırf içimde kalmasın diye başvurmuştum.
Şimdi 10 yıllık vizeyi alınca kafama farklı planlar geliyor. Evet bazı hayallerim vardı ama vize çıkmaz zaten diye düşünüğümden pek ciddiye almazdım.

Sanırım şimdi ciddi ciddi düşünme zamanı. Sizce abd’ye turist vizesiyle gidip iyi kötü bir iş bulmak mümkün mü? Temelli değil tabi ki, 1 yıllığına. Bu bir senede 10-15 bin dolar biriktirip dönebilir miyim?

Çevresinde benzer tecrübeler edinmiş olan varsa ve yazarsa memnun olurum.

 
Turist olarak gidip adam akıllı bir iş bulsanız? Niye hemen kaçağa yöneliyorsunuz ki? Amerikadan vize alamamayı geçtim diğer ülkelerle de sıkıntı yaşayacaksınız. Ne gerek var bilmiyorum açıkçası böyle bir şeye.


  • bahoho  (06.09.19 19:19:07) 
"Turist olarak gidip adam akıllı bir iş bulsanız?"

oyle bir dunya yok cunku. halihazirda calisma izni olmadan adam akilli is bulunmaz, calisma izni cikartmak icin de sirketler herkes icin zaman ve para harcamaz.
  • hot potato  (06.09.19 19:28:33) 
o 10 yıllık vize sinirlidir. yani 10 yıl içinde tek girişli 10 gün gibi. bir kontrol et istersen.

birde o vize ile daha girişte kalacagın yeri, dönüş biletini gibi konuları çözerek gitmen gerekecek.
  • paudi  (06.09.19 19:31:31) 
Arkadaşlar vize 6 ay kalmama izin veriyor. 6 ayda bir çıkış yapmam gerek.
Yani illegal kalmış olmayacağım. Sadece çalışacağım iş illegal olacak. Diğer ülkelerden vize alırken sıkıntı olmaz. En fazla 10 yıl sonra tekrar amerika vizesi almak istesem çok uzun kaldığım için durumu anlayıp vize vermezler.

  • adwokat  (06.09.19 19:35:33) 
youtube'da uber, lift, amazon vb işler yapıp fena sayılmayacak paralar kazananların videolarını görüyorum. turist olarak gittiğinde bu işleri yapabilir misin bilmiyorum.


  • scudman1  (06.09.19 19:39:35) 
E bir senelik sure zarfinda maksimum 6 ay kalmana izin veriyor madem, nasil bir sene kalacaksin?


  • hot potato  (06.09.19 19:43:33) 
@Hot potato
Tek girişli değil. 6 ayda bir çıkış yapıp geri dönebiliyorum.

  • adwokat  (06.09.19 20:15:30) 
uber, lyft yapamazsın. ssn'in yok çünkü. ssn'in olmadan sisteme kayıt olamıyorsun vs.

hesaplarını kiralayan insanlar var. türk gruplarına üye ol facebook'ta denk gelirsin. (new jersey türkleri, los angeles türkleri gibi gruplar var)

youtube'da ikiteker diye bi kanal var. onun orada biraderi olduğu için daha şanslı ama 2 yıldır orda adam ve turist vizesiyle gitmişti. gerçi şimdi greencard kazanmış.

6 aylık kalış süresini uzatmak istiyorsan change of status diye bir olay var. vizeni turistten öğrenciye çevirebilirsin. tabi bunun için dil okuluna ya da kursa vs. başvurman gerekiyor. onlar devlete bir yazı yazıyorlar ve bürokrasi yavaş işlediği için 1 yıl sonra falan geliyor cevap ve o 1 yılda kaçak durumuna düşmüyorsun. eğer kabul edilirse de vize statünü değiştirmiş oluyorsun.

6 ayın sonunda başvurursun, min 1 yıl da bekleme süresi etti sana 1.5 yıl amerika'da yasal kalma imkanı.

ama tabi bu çalışma izni demek değil senin de bildiğin gibi. kaçak çalışacaksın.

200 milyonluk amerika'da 30 milyon kaçak çalışan nüfustan bahsediliyor. abd tabi ki istese bugün hepsini sınır dışı eder ama ayak işlerinde çalışacak amerikalı bulamadığı için işverenler, devlet şahıs ya da şirket üzerinde şikayet olmadıkça etliye sütlüye karışmıyor.

öte yandan sigorta sistemine entegre olmadığın için vergi kaçırsan da devlete zararın büyük değil gibi boyutları var bu durumun.

ingilizce bilsen dahi muhtemelen ilk etapta türklerin kucağına düşeceksin ve hemşeri hemşeriyi gurbette sevecek. bunun zaten farkındasındır.

o bahsettiğim grupları kovala biraz. oralara işler düşüyor.

derdimiz sadece para biriktirmekse 24 saatlik işler var. 24 saat açık restaurant manav dükkan vs. buralarda senin gibi sadece para biriktirmek isteyen adamlar var onlarla ortak oda (bak ev demiyorum aynı odada kalmaktan bahsediyoruz) kiralayıp ulaşım kartını dahi ortak kullanarak tasarruf edip para biriktirebilirsin.

youtube'da milyon tane video var. uzunca kısmı boş muhabbet olsa da değerli bilgiler de geliyor arada.

gemileri kesin yaktıysan özelden numaranı yaz bana, iletişime geçelim. ortak oda tutarız.

aynı yolda olan biri yazdı bunları sana.
  • nodrap  (06.09.19 20:19:44) 
çıkarken seni sorguya çekecekler ve bunu yaptığına pişman olacaksın.


  • catch the arrow  (07.09.19 13:28:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.